Loyal Followers

Thursday, October 27, 2011

I'm married! kau mampu?

assalamualaikum wbt.




aku rasa ni gambar wedding yang paling cool
yang paling moden yang paling updated
sbb bro & sis ni kreatif cetak idea facebook
lantak kau lah kalau tak suka
tapi aku memang suka


Nik Imana is married to Anonymous.
Thursday at 9.00 pm Like  . Comment


kalau nak tahu tekan 'anonymous'
kalau suka sila tekan 'like'
kalau tak suka sila 'log out'



Thursday, October 20, 2011

UIAM gantung Dr. Aziz Bari

assalamualaikum wbt.


I felt so angry and frustrated at the moment I read a shock news in Malaysiakini regarding Dr. Aziz Bari, the constitutional expert whom also the law professor in Ahmad Ibrahim Kulliyah of Law (AIKOL), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia being suspended because of his statement last time.




for more information press the link below




It's a sad day for intellectuals, being punish for voicing out opinions. I suppose, it's easier then putting rebuttals to those pointers. Anyway, thank you very much Prof for putting those messages and views across, as any lesser mortal will be ignored. We need those messages to be raised to bring the truths out, beyond the authorities extended hands. Hang in there, Sir. May Allah give you the strength to champion the truths as a Prof without needing to be an MP.

Prof. Thank You for standing up and expressing your opinion, I'm sure many students and citizens will be inspired by it and do the same. It's important to express your opinion without fear or favour because it helps one understand their own commitments and values in life. Every time you compromise you loss a part of yourself, your dignity, your honour, your self worth. As for you Prof. I'm certain there is plenty of gainful things to do that will benefit your family, country and mankind. Kudos to you and my sincere thanks.


 TINGGI DARJAT ILMU BUKAN KERANA SEKEPING SIJIL TETAPI KERANA KEBERANIAN BERKATA BENAR DAN TELUS MENGIKUT KEILMUANNYA.


To show your support, please 'like' this page.


KAMI BANTAH PENGGANTUNGAN DR. AZIZ BARI





Sunday, October 16, 2011

regret


in the end, we only regret the chances we didn't take,
the relationships we were afraid to have,
and the decisions we waited too long to make.




when you don't know how precious to be grateful
when you left a person whom love you so much
at the end of day you feel regret
then you turn back
but he doesn't want you anymore
no more regret
serve your right!



^__________^

Saturday, October 15, 2011

abah!

assalamualaikum wbt.


maghrib tadi lepas balik drpd Pertandingan Syariah Mooting terus tido sbb penat sgt
ready dari pukul 7.00 pagi sampai la ke 7.15 petang baru la sampai bilik
nampak katil terus terjun dan hanyut sampai la ke tengah malam nie


masa tgh tido tu aku mimpi abah aku meninggal
masa tu family aku susah sangat, aku tak ada semangat nak belajar
hari-hari menangis teresak-esak rindukan abah aku
sampai satu malam mama aku bagi aku sebatang pen
pen tu yang abah aku selalu guna setiap kali dia kerja
mama aku cakap dia bagi pen tu untuk aku simpan
supaya setiap kali aku rindu abah, aku boleh tengok pen tu
lepas tu aku nangis teresak-esak berjurai air mata
tetiba aku terjaga dengan pipi aku basah dgn air mata
aku tak perasan yang aku menangis teresak-esak dalam tidur
tengok jam dah pukul 1.00 pagi


masyaallah! 
aku rasa sgt bersyukur sebab apa yg terjadi tu hanya dlm mimpi
aku bangun terus carik hp dan call abah aku
tp x berjawab mungkin sebab ma & abah aku dah tido
sedih & sayu yang tak tahu macamana nak cakap
sambil tulis blog sambil menangis


From: Abah
Message: sorry kak long, abah dah tido. awak kenapa call tgh mlm? ada masalah ke? 

From: Kak Long
Message: x de apa, nanti esok kak long call abah balik. selamat malam.




Ya Allah, sesungguhnya aku bersyukur dengan mimpi itu, sekurang-kurangnya aku tidak leka dan sentiasa bersedia untuk menerima sebarang kemungkinan dalam hidup. Ya Allah, sesungguhnya aku terlalu menyayangi kedua ibu bapa dan ahli keluargaku, kau panjangkan lah umur mereka supaya dapat aku membalas segala jasa dan pengorbanan mereka untukku selama ini. Ya Allah, lindungilah mereka sepanjang mereka berada jauh daripada pandangan mataku. Sesungguhnya hanya Engkau yang berkuasa atas segalanya.


dad is often overprotective and somewhat annoying, 
but do you think you can be who you are without him?



^________^