Loyal Followers

Thursday, July 21, 2011

kegelian k-pop.

Assalamualaikum wbt.


eh tak perasan ke aku dah tukar header baru? 
hihihi. penat bangun pagi-pagi buat benda alah tu tahu! 


oraittt berbalik kepada topik asal, aku tahu dah ramai org tulis pasal k-pop.
aku dulu pun tak de la amik tahu sgt cuma ada la kadang2 tngok kt tv.
tapi skrg aku rasa k-pop kt Malaysia ni semakin menggelikan.
for korean, it's ok la for them to be fanatic to their singers
org Malaysia pun boleh minat kat penyanyi atau band negara luar
aku pun minat band indon, aku pun tengok cerita korea
tp x perlu lah rasanya kita ni nak taksub sangat 
setakat tampal gambar kt bilik, buat profile picture facebook tu biasa la
tp jgn la sampai nak tiru gaya, fesyen, rambut diorang tu semua
kt jalan TAR banyak aku nampak kedai-kedai yang jual baju fesyen ala-la K-Pop
x cukup dgn itu ada budak2 melayu yg pakai fesyen mcm tu
kononnya nk nampak k-pop sangat. ewwwww.
annoying ok! x perlu lah nk tiru gaya diorang smpai hilang budaya ketimuran
budaya orang diangkat-angkat, budaya kita dipijak-pijak




kesian kot tengok budak gula-gula yang poyo nak tiru gaya k-pop neh
posing tertonggek-tonggek macam cirit-birit
alahai kak ingat cun sangat ke buat style macam tu
balik kampung jd pelayan kedai kopi la baru laku.

Antara beberapa alasan kenapa perempuan suka k-pop

  • Saya suka k-pop sebab diorang dance! Kadang kadang sampai terikut dance diorang dan kadang kadang siap hafal kot step lagu tu dan semua lagu ada step feveret.
  • Saya suka k-pop sebab lagu diorang catchy tak la lembab meleleh leleh macam lagu tolong jangan ingatkan aku ana rafali menang ajl25 tu.
  • Saya suka k-pop sebab bila diorang nyanyi live crowd diorang sangat best, cuba la youtube yang live mesti ada suara crowd cakap apa ntah saya pun tak faham.
  • Saya suka k-pop sebab diorang bukan tau dan hafal step dengan lagu sendiri je tapi lagu orang lain pun sama. Paling best bila group lelaki dance lagu group perempuan. Terus semua jadi pondan T_T.

aku tak tahu lepas trend k-pop ni hilang, trend ape pulak yang datang 
yang penting kita ni minat pun kena la berpada-pada
peminat k-pop jangan marah, chill sudeh! :)


p/s: benci gila tengok Erul AF9. booo!



0___0

4 comments:

  1. wek..geli aku ngn kepop ni..huhuhu
    pesal lak wat gempak???

    ReplyDelete
  2. yela ko buat tajuk entry psl ben ashaari tu, aku ingtkan ape. hehehe.

    ReplyDelete
  3. mcmne pon na kne suke jgk kt korea niii.. ta bley na bencii sbb dorg comel angat hahah kn kn kn ??? >.<

    ReplyDelete
  4. kacak lagi lelaki melayu. minat tu bolehh :)

    ReplyDelete