Loyal Followers

Monday, April 11, 2011

sape soulmate kau.


soulmate. sape soulmate kau? ntah, aku pun x tahu sape soulmate aku, yg lagi penting aku x tahu soulmate tu ape. meh sini aku bgtau hang pa semua, soulmate ni dia mungkin x sama, x selari pandangan, x sama tinggi, x sama putih, tak sama frekuensi kenyaringan suara dgn kita, tapi dialah yang sudi menerima kita seadanya walaupun kelemahan kita tak terhitung banyaknya. Allah menciptakan kita dengan mata yang sama kandungannya, tapi pandangan berbeza. Alhamdulillah kelemahan kita yg orang lain paling tak suka, dia bleh je terima kita. nak jadi soulmate bukan senang, kena seiring dan sejalan, kena saling sudi, kena selalu tolak ansur. entah la, aku pun sampai sekarang x jumpa lg soulmate aku. sebenarnya aku confuse, soulmate tu boyfren ke sahabat? x kesah la boyfren ke sahabat ke adik angkat ke mak tiri ke besan ayah kau ke, yg penting soulmate kau tu yg boleh terima kau seadanya kau!



sampailah umur aku dua bulan lagi nak masuk 21 tahun, aku rasa aku belom jumpa lagi soulmate aku yg boleh share masalah suka duka dengan aku yang boleh share makanan dengan aku yang boleh share duit dengan aku yang boleh share bantal dengan aku yang boleh share topup dengan aku yang boleh share satu penyakit kulit dengan aku dan yang paling penting yang boleh share harta sepencarian dengan aku! hahaha..of course la, duit u duit i jugak, duit i, duit i lah, u jangan nk kebas. hahaha. nasib lah lelaki kalau dapat girlfren mcm ni.


teori aku mudah, soulmate ni bukan sesuatu yang aku perlu cari sebab dia akan datang sendiri. cuba fikir, x kan la bila kau tengok orang tu hensem kau rasa dia lah soulmate kau, kau p tackle dia, kau share masalah dengan dia, kau share duit PTPTN kau dengan dia, kau share harga diri kau dengan dia, kau share makanan dengan dan at last bila kau dah sedar, dia share semua hutang-hutang dia dengau kau. hahaha. masa tu kau menangis lari pitching pun dah x guna. aku bukan ape weh, aku rasa kita sebagai perempuan merangkap wanita x perlu la terkejar-kejar sangat nak carik boyfren. ada yg bangga sebab dia hot dia ada boyfren kacak dah bercinta bertahun-tahun tp hakikatnya tu bukanlah lelaki yang sebenar-benarnya untuk dia. mungkin lepas tu datang seorang lelaki yang biasa dari setiap sudut dan tidak sekacak bekas-bekas nya yg dulu tp datangnya lelaki itu dengan keikhlasan dan boleh menerima kekurangan dirinya.




siapa soulmate korang, korang pun x boleh jangka. aku sendiri pun x dapat nk menilai lagi siapa yg aku boleh jadi soulmate aku, yang boleh jaga aku seumur hidup aku, yang boleh menerima baik buruknya aku, yang boleh memberi kasih-sayang dan kehidupan yang sempurna utk aku. aku mungkin boleh list down kan apa kreteria lelaki yang aku nak, macamana ciri-ciri soulmate yg aku cari, tp aku tak boleh jangka siapa dan bagaimana yang akhirnya akan datang pada aku. cewahhhhh jiwang seyh ayat aku, x tau camne boleh tulis camni..hahahaha..ini la yg aku nk share ngan korang, tp aku x tahu samada korang faham tak maksud yang aku cuba nak sampaikan ni.


ok lah weyh, aku x tau nak mencarut apa lagi ni, kalau korang rasa ade something nak share dengan aku dan blogger lain pasal soulmate korang, boleh la mencelah kat sini. 
minggu ni aku byk keje, aku blah dulu.
babai! :)




 Nik Imana   

16 comments:

  1. ehm.., btol tu nana... soulmate paling payah nk jumpa... kadang2, bf kita ke, suami kita sekalipun belum tnt dia tu our soulmate...

    sangat bertuah kalau saper2 dapat jumpa pasangan yg btol2 dorang punya soulmate kan...?

    bg eda, dia soulmate eda... mmm... :)

    ReplyDelete
  2. meni: mesti dah jumpa soulmate kan? sbb tu suka sgt tuh! hehehe :D

    ReplyDelete
  3. eda: erm..mmng susah nak jumpa yg boleh terima baik buruk kita, tp percaya lah satu hari nnt kita kan jumpa jgk, yang dah pergi biarlah jadi kenangan :)

    ReplyDelete
  4. owh tidak lah nana...
    amat2 tidak btol....
    tlng cr byk org...wat spare...wahaha

    ReplyDelete
  5. 2la nana... tapi bila kita dah ada kenangan yang indah, tak terfikir untuk dapatkan realiti yang baru...huhuhhuu...

    syg: yunk.., bnyk doh kea spare... hehehee...

    ReplyDelete
  6. meni: ohhhh meni, g la cri spare part kt kedai hardware, x pun kedai aksesori kereta. hahaha :D

    ReplyDelete
  7. eda: ermm..some memories are realities, and are better than anything that can ever happen to one again.

    ReplyDelete
  8. owh syg..spare tayar byk....jgn d gosip ye....
    mcm artis plop gosip..
    ckgu artis jgk kn2??
    blh msk tv gop..oho

    na...spare tayar blh doh dop??

    ReplyDelete
  9. hahaha..tayar spare byk kt rmh aku :D

    ReplyDelete
  10. nana: yup.., btol 2...

    syg: hahaha.., jgn jd cam teacher syieda udah la yer... huhuhhuuu...

    ReplyDelete
  11. hahaha..teacher syida ramai spare part ke? hahaha..

    ReplyDelete
  12. sene ckit lau ado rmh mu na...

    x sey eh jd po yo..malu kokram...
    nnt x dop org nk ngaku ak ckgu dio...
    ckgu syida kn femes na....hoho..msk tv tuuu

    ReplyDelete
  13. hahaha..jgn jd gitu meni, aku selaku penonton video ni pun tumpang malu..hihihi

    ReplyDelete
  14. my soulmate is de person yg nmnya disebut after i said "aku terima nikahnya..".. :P...

    blh xcakap camtu? :D

    ReplyDelete
  15. wow...mesti ur future soulmate terharu baca ni :D

    ReplyDelete