Loyal Followers

Wednesday, April 06, 2011

kau blogger jenis apa?


Assalamualaikum. rasa macam dah lama sangat abaikan blog, x update, x up-to-date, whatever-lah! with too many problems, assignments, presentations, activities, mid-sem tests, cases & articles to reviewed until i don't know how to describe it. and actually these are the things that i have to bear once i get into the law school. hate to talk about this. fullstop!


dalam masa aku update blog, sebenarnya aku ada jugak usha2 blog org, tu pun sebab ternampak kt news feed facebook dan notification yg berlambak-lambak dr sahabat blogger. bagus der, korang teruskan dengan hubungan antara blogger yg korang jalinkan tu, aku tengok mcm best tp aku xde peluang lagi nk join. 

"kau blogger jenis apa?"
"aku blogger yg tak bertamadun, aku rasa aku nak update, aku update-lah, aku rasa aku malas update, aku biarkan je blog jadi macam rumah hantu. kau pulak jenis mcmn? "


ada macam2 jenis blogger dlm dunia ni, ada yg jenis jadi blogger utk cari side income mcm buat butik online, contohnya --------------> SHAWL AYUCINTA
aku suka kottt online shopping kt blog dia, byk shawl shantek gua cakap lu, walaupun aku tak pernah beli tp aku saja nak suggest kt korang. jadi blogger macam dia ni disamping boleh dijadikan sumber pendapatan, boleh jugak tambah earning nuffnang. hahaha. 


dalam dunia ni ada jugak blogger yang berhati mulia yg mana mereka2 yg ber-blogging dengan tujuan ilmiah dan untuk share info dengan pembaca. dan contoh yang terbaik ialah
 blog kawan aku --------------> WAN IZWAN BLOG
blogger jenis ni diorang suka berkongsi pandangan ilmiah terhadap sesuatu isu atau tentang ilmu2 agama dan pengalaman2 hidup diorg.


aku suka jugak baca pasal kisah2 hidup blogger ni. ada blogger yang ber-blogging semata-mata untuk mengisi masa lapang dengan bercerita mengenai apa yang terjadi dalam hidup dia. best baca bila kita dapat tahu kisah hidup orang lain yg mungkin cara hidup mereka berbeza dengan kita.
 aku suka baca blog -------------> NURULISM
aku suka cara dia bercerita, mcmn dia dengan suami dia, mcmn perasaan dia masa nk dapat baby, mcmn hidup dia lepas ada baby dan mcmn dia hidup di tempat orang, ohhh sweet sgt tauuu. aku rasa para isteri yang tak bekerja patut buat blog dan jadi blogger mcm dia sbb at least diorg boleh share apa yg terjadi dalam hidup diorang, petua2 yang diorg boleh share pasal masakan, apa yang diorang masak utk family hari ni, it's such a good thing to be applied for a fulltime housewife :)


ade juga jenis blogger yang suka buat tutorial. tutorial cara nk pasang gadjet kt blog, tutorial cara nk pakai shawl/pashmina, tutorial guna adobe photoshop, mcm2 lagi lah.
ni ada blog classmate aku baek punya tutorial shawl/pashmina dia tunjuk kat hang pa
jeng jeng jeng ----------------> BLOG LOYAR LAWA
jangan lupa klik nuffnang yer, dia nk beli shawl baru 


ni pulak ada sejenis blogger lagi, ni bloger jenis suka cerita pengalaman dia duk kt oversea
aku suka baca ohhhh, walaupun dulu masa SPM aku mls blaja, fizik bio addmath aku dapat B, sbb tu aku x layak p blaja oversea mcm orang lain, tp aku suka ahh baca pengalaman2 org duk oversea, tengok tempat2 best yg blogger2 ni p jenjalan, tak dapat  kurang2 dapat tengok gambar pun dah kira ok bai!
utuk keterangan lanjut korang bleh usha blog ------------------->BLOG JOEGRIMJOW


sebagai seorang pelajar undang-undang, aku patut tahu dan patut selalu baca artikel pasal undang2, dan sepatutnya lah aku baca artikel2 blog yg dikeluarkan oleh master-master of the laws
ni pulak jenis blogger yang akan publish2 artikel yg berkaitan undang-undang dalam blog diorang, dah tu kalau dah kau keje lawyer mesti la kau kena tulis artikel pasal undang-undang, kalau kau doktor, kena la tulis artikel pasal perubatan, kalau kau ahli politik, mesti la kena tulis artikel politik mcm Anwar Ibrahim. hehehe. 
klu nak try baca korang boleh rujuk blog -----------------> ROGER TAN KOR MEE
manusia ini manusia hebat! Roger Tan pernah pegang jawatan sebagai Advocate & Solicitor (Singapore & Malaya), Barrister (Gray's Inn), Notary Public & Commissioner for Oaths, Writer & Ex-Malaysian Bar Council. kau mampu? aku nak jumpa pun aku takut. hahaha.



aku rajin aku update, aku malas aku tak update, tu lah jenis aku! 
blah lu, babai!

 Nik Imana 



8 comments:

  1. hehe saye tataw le saya blogger jenis ape hehe blogger kongsi2 ilmu ad e list tak XD

    ReplyDelete
  2. sherah, blogger kongsi2 ilmu tu kategori blogger pemurah..hahaha :D

    ReplyDelete
  3. terharu terharu makkkk~ terimakasihhhhhh nohhhhh

    ReplyDelete
  4. wah.., lama nya nana xhapdate....

    ReplyDelete
  5. eda: hahaha..tu lah, ni bru berkesempatan nk update :)

    ReplyDelete
  6. wahh akak study law eh? huhu saya pun harap dpt tawaran dlm bidang law nie. wish me luck :)

    ReplyDelete
  7. yup2, akak study law..anyway, good luck for ur future undertaking :)

    ReplyDelete