Loyal Followers

Sunday, February 13, 2011

mid-sem break- demam - batuk - selsema - migrain


aku rasa cuti seminggu aku mcm tak cukup
byk hari sakit dari hari sihat
aku nie spesies manusia susah dapat penyakit
tp sekali Tuhan dah bg sakit, berhari-hari la terlantar jawabnya




start dari hari raya cina sampai la skrg aku demam + selsema
xnak pulak sakit segala sendi, lenguh-lenguh badan
dah gaya mcm orang tua dah aku rasa, nk tido pun x selesa
tetiba pulak datang la batuk + migrain yg buat aku nk pecah kepala
serius nasib baik rumah aku rumah batu
kalau rumah kayu, aku dah bangun bg penyepak sape yg jalan kuat2 pijak lantai
kalau sape yg pernah kena migrain korang akan tahu lah mcmn rasanya
rasa sakit bijik mata smpai nk tercabut
rasa berdenyut-denyut mcm ada org gigit kepala kau
sampai muntah2 dan rasa nak selam kepala dalam kolam
tambah lagi dengan batuk yg x habis, kasi goyang2 kepala
adoyaiiii dugaan-dugaan
aku harap sangat Allah hapuskan segala dosa2 kecil aku atas dunia nie
bersama dengan demam dan segala kuman-kuman batuk ku


dan pagi td aku dah sampai kampus balik
lepas bangun tido aku dah homesick nak balik rumah
haih! kat sini xde org nk ingatkan aku utk makan ubat
xde orang nk buatkan susu utk aku mcm tiap2 pagi mama aku buat
batuk pulak x nak sampai dah habis 3 botol ubat batuk aku telan
segala mentos, clorects, fishermen friends, dequadine, strepsils semua aku borong
limau nipis dah setengah kilo aku beli perah air wat minum
dah nak dinner nie tolong lah sembuh wahai batuk
aku nk duduk semeja dengan org pun segan klu asyik batuk mcm nie
sape2 kalau ada petua-petua yg mujarab utk hilangkan batuk
tolong la share ngan aku :(


abah aku suruh pakai topeng tp aku tak mau!
babai sayangku sekalian alam!


 Nik Imana 

10 comments:

  1. nana amek sebiji klapa, amek air dia yg dlm sbijik tu, semua sekali tau. pastu nana amek lada hitam bersamaan ngn umo nana, tumbuk then masok dalam air klapa td. selawat 3kali, mnum smpai habes...

    get well soon dear.., mmg musim dmm kot leni.., eda pn dmm jgk ni...

    ReplyDelete
  2. mana la nana nk cari kelapa ngan lada hitam kt u nie eda..hehehe..thanks tau..nnt nana cuba :)

    ReplyDelete
  3. hehehe... pe2pn get well soon tau... :)

    ReplyDelete
  4. cik yuki: hehehe..thanks ya :)

    ReplyDelete
  5. eda: owkeyhhh..thanks sweetie <3

    ReplyDelete
  6. wah.., sweet kah sy..? suker2... huhuhuu...

    ReplyDelete
  7. Kesian..
    Org kata coklat melegakan batuk..
    Bukan hilangkan batuk ek, melegakan saje..
    Huhuhu..

    Latest entry : Kempen : Kami TAK Sambut Valentine's Day

    ReplyDelete