Loyal Followers

Wednesday, February 23, 2011

lagi-lagi nak kawen! :D




1) perkahwinan nie sebenarnya boleh dilakukan dgn cara yg paling mudah.. tapi kat malaysia nie.. seboleh-bolehnya semua orang berebut-rebut nak buat majlis kawin yg paling grand dan membazir..

2) "Harga" bagi seorang wanita terletak pada latar belakang pendidikannya, bentuk fizikalnya dan status keluarga.. berbanding dengan pengetahuan dan kefahaman tentang institusi kekeluargaan dalam islam.. yg menyedihkan.. wanita-wanita yg baik hati.. yg taat perintah tuhan.. bagaikan "tidak beharga"

hantaran perkahwinan yg menjadi adat kaum melayu pon sebenarnya ditiru dari kaum india yg datang ke malaysia.. bile hantaran terlalu tinggi sehingga lelaki nie tak mampu.. maka perkahwinan tersebut akan ditangguh atau dibatalkan terus..

3) perkahwinan sepatutnya dilaksanakan dengan cepat dan tidak menyusahkan pasangan.. tapi harini.. perkahwinan menjadi sesuatu yg complicated.. sehinggakan orang takut untuk berkahwin.. kita sepatutnya fokus pada kehidupan selepas perkahwinan.. bukannya majlis perkahwinan tu..

Perkahwinan nie sebenarnya hanyalah sebuah "pintu" je dalam institusi kekeluargaan..

kenapa nak abiskan banyak duit dan barang perhiasan kat pintu sehinggakan perabut dalam rumah semua kosong dan gelap..

ok babai!

 Nik Imana 



Sunday, February 20, 2011

tenkiu very much!


we gave you flower, but you were giving us shit! bullshit!
thank you Putra Palace! thank you very much!


p/s: semoga Allah mem-bankrupt-kan putra palace dgn kadar segera


aku penat, aku blah dulu
assalamualaikum

Thursday, February 17, 2011

serabut mental!


aku tau semua org tengah busy, aku busy kau pun busy
biasalah hidup kalau tak busy mesti lah bosan kottt
aku punye current event skrg nie annual law dinner
hari jumaat nie aku ade dinner, byr RM60 satu kepala
tu pun kalau kau ada kepala lah!


kalau aku jadi bendahari, mesti korang boleh fikir
mcmn aku nk collect duit dr 360 orang student
ada yg xnak pegi, ada yg nak fikir dulu ntah brapa lama nk fikir
ada yg bayar tp xtulis nama, ada yg tulis nama tp ntah bila nk byr
terima kasih jugak la pd yg bayar tp x nak pegi
x lupa juga pd yg dah byr tp tetibe cancel & nk mintak duit balik
anggaplah tu derma & amal jariah kau buat utk tahun ni


skrg semua org pun stress sbb benda dah jadi makin detail
muka aku stress muka kau pun stress
nak dinner tp eye bag bawah mata xnak besar mcm bag polo
jerawat xnak pulak tumbuh mcm cendawan tumbuh lps hujan
muka xnak pulak penat mcm ayam kena cirit birit
hari2 xnak pulak balik tgh2 malam buta smpai tido pun tergendala
makan tak makan dah x kesah tapi aku x kurus2 jugak
entah lah itu aku fikir itu kau settle ini aku call itu kau tanya ini
semua dah jadi serabut mental
kalau yg perempuan muka mcm baru mati laki
kalau yg lelaki muka mcm kena tinggal ngan bini


ok aku bukan merungut tapi aku nk bg gambaran mcmn kitorg skrg
mmng semua sibuk tapi ini sibuk yg seronok
aku confirm lepas nie mesti aku akan rindu nak meeting smpai tgh2 mlm
rindu nk nyanyi2 sambil buat deco kt bilik aktiviti
rindu nak sibukkan diri ke hulu ke hilir heret kertas mintak duit
sbb aku percaya setiap kesulitan yg ada pasti akan ada kemanisan di akhirnya


terima kasih yg tidak terhingga kpd :

Izzati Maria Othman
Hazril Azam Abdul Hamid
Rosdy Rahman
Atiqah Abu Hassan 
Noramira Abd. Hamid
Daniel Ong Kim Hong
Nurul Najmi Adila Md. Nasir & the gang
Irza Zulaikha Rohanuddin & the gang
Aizadtul Amernurhawa Ab. Majid & the gang
Humaira Yahya & the gang
Nur Amirah Md Ali & the gang
Amirah Hamizah Abd. Halim & the gang
T. Fatin Nai'mah T. Zulkarnain & the gang
Wan Nur Fariha Najwa & the gang
Rima & the gang
Allen Cheng Peng Han & the gang
Teoh Yin Neng & the gang


sesungguhnya Nik Nur Imana Nik Li sgt merasa bangga kerana telah menjadi sebahagian daripada tenaga kerja dinner ini yg mana kita telah harungi segala cabaran dan kesulitan bersama-sama
tinggal sehari lagi utk event kita nanti
semoga kita dapat tersenyum lebar melihat hasil yg kita usahakan selama ini
aku bangga ngan batchmates aku semua
aku bukan nak touching2 tp tetiba rasa mcm nak update entry membanggakan mcm nie
sape2 yg baca nie patut rasa nak nangis..hahaha
ade rasa nak join kitorang jgk x? ada bran?
hahaha..yg mana kalau ada yg gaduh ngan bf ke gf sbb asyik busy ngan dinner ni
lepas nie boleh la pujuk2 sikit yer..:D


p/s: segala puji-pujian ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W. 
& salam maulidur rasul kepada semua umat Islam 

‎- صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّمْ -


 Nik Imana 

Sunday, February 13, 2011

mid-sem break- demam - batuk - selsema - migrain


aku rasa cuti seminggu aku mcm tak cukup
byk hari sakit dari hari sihat
aku nie spesies manusia susah dapat penyakit
tp sekali Tuhan dah bg sakit, berhari-hari la terlantar jawabnya




start dari hari raya cina sampai la skrg aku demam + selsema
xnak pulak sakit segala sendi, lenguh-lenguh badan
dah gaya mcm orang tua dah aku rasa, nk tido pun x selesa
tetiba pulak datang la batuk + migrain yg buat aku nk pecah kepala
serius nasib baik rumah aku rumah batu
kalau rumah kayu, aku dah bangun bg penyepak sape yg jalan kuat2 pijak lantai
kalau sape yg pernah kena migrain korang akan tahu lah mcmn rasanya
rasa sakit bijik mata smpai nk tercabut
rasa berdenyut-denyut mcm ada org gigit kepala kau
sampai muntah2 dan rasa nak selam kepala dalam kolam
tambah lagi dengan batuk yg x habis, kasi goyang2 kepala
adoyaiiii dugaan-dugaan
aku harap sangat Allah hapuskan segala dosa2 kecil aku atas dunia nie
bersama dengan demam dan segala kuman-kuman batuk ku


dan pagi td aku dah sampai kampus balik
lepas bangun tido aku dah homesick nak balik rumah
haih! kat sini xde org nk ingatkan aku utk makan ubat
xde orang nk buatkan susu utk aku mcm tiap2 pagi mama aku buat
batuk pulak x nak sampai dah habis 3 botol ubat batuk aku telan
segala mentos, clorects, fishermen friends, dequadine, strepsils semua aku borong
limau nipis dah setengah kilo aku beli perah air wat minum
dah nak dinner nie tolong lah sembuh wahai batuk
aku nk duduk semeja dengan org pun segan klu asyik batuk mcm nie
sape2 kalau ada petua-petua yg mujarab utk hilangkan batuk
tolong la share ngan aku :(


abah aku suruh pakai topeng tp aku tak mau!
babai sayangku sekalian alam!


 Nik Imana 

Tuesday, February 08, 2011

KPO - Langkawi Island :D


ececehhhh rindu la tuhhhhh :D
hahahaha..lama aku hapdate belog nehhh
busy skit ah skrg nehhh, byk aktiviti, byk assignment
bukan aku mengeluh, cuma nak bgtau je..hehehe

anyway, nk cakap jugak yg 27,28 & 29 Januari lps aku g Langkawi
ade Kursus Pengurusan Organisasi (KPO) anjuran Colgis
aku pergi bersama law society committee
aku rasa kitorang lg banyak main2 dr berkursus
hahahahaha...

breakfast kt jeti kuala perlis
atas feri
riadah tepi pantai



okeyyyyy..till then 
babai! :)


 Nik Imana 

Wednesday, February 02, 2011

ini gua punya februari :D



sudahlah jangan menangis lagi 
ku rasa cukup sampai di sini
mungkin di suatu saat nanti 
kau temui cinta yang sejati
sudah cepat lupakanlah aku
jangan pernah ungkit masa lalu
ku takut kekasihku pun tahu
kau pernah menjadi simpananku

_ _ _ _ _   _ _ _ _ _ _


-Nik Imana-