Loyal Followers

Saturday, January 22, 2011

jangan terharu ngan aku! :D


ohhh hai babe!!!
sorry aku dah lama x update blog, byk hal dunia aku nk kena buat
skrg batchmates aku tgh busy dgn annual law dinner next month, we are the organizer
byk kerja tp kami buat sama2, at last nnt kami akan dpt hasil yg sgt manis mcm gula-gula

          

anyway, hari ni birthday 'boyfriend' gila aku, dlm bahasa melayunya 'kawan lelaki'
*Iqbal Rahimi sila jangan salah fahaman & berprasangka buruk*


nama jantan dia 'Hazril Azam'
 nama kacuk dia 'Boy'
nama pompuan dia 'Senah'
boleh panggil dia macam2 sbb dia spesies homosapien 2 Alam
namun begitu dia ada skandal dengan Iqtiyani Bashir :)


boy, walaupun ko slalu kutuk aku x cantik tp aku tau sbnrnya aku cantik
boy, walaupun ko selalu buat ulasan blog aku kat court tenis tp aku redha
boy, walaupun ko tawarkan aku watak nenek kebayan tp aku redha
boy, walaupun ko dpt dean list tp aku redha sbb aku dpt anugerah diraja
boy, walaupun ko dulu bapak hayam tp aku percaya skrg ko dah jadi ayam dara
boy, walaupun dulu rambut ko mcm Dr. Rozmey tp skrg rambut ko dah mcm Aaron Aziz
boy, walaupun aku dah lama x update blog tp hari ni aku update sbb birthday ko
boy, walaupun aku x nampak tp aku syak ko terharu dgn sajak aku ni
*kalau x terharu mlm nie aku blasah kaw2!*


boy, walaupun aku bukanlah bff ko tp aku tetap nk nyanyi

Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To Hazril Azam
Happy Birthday To You

boy, aku harap nyanyian aku tu cukup la untuk gantikan kek secret recipe 
sempena birthday ko hari ni..muahahahahahahah!!!!!!!
semoga Allah memanjangkan usia ko, murahkan rezeki sempena umur 21 tahun
 kurniakan kejayaan di dunia dan kesejahteraan di akhirat 
semoga dinner kita nanti berjaya dan berjalan dengan lancar :)


p/s: happy belated birthday kpd Iqbal Rahimi, hadiah lain kali lah yer skrg poket bocor 
kalau terharu, lepas baca boleh terus dial no tel sy..:)

 Nik Imana 

Wednesday, January 19, 2011

jangan nak sibuk-sibuk


I wish I can say that I am busy as this image…
 I believe my close friends will say that I am anti-social by now..hahaha
 In fact, I can’t remember exactly when I went out with them last..
Movie? Forget it lorrr! I haven’t watch Ngangkung, Khurafat, 2 Alam and whatever box-office movies 
that have launched by now..Shit!!

Too many things happened at one time and I feel overwhelmed..
Seriously, Yeah, I still visit some friends and some of my family members. 
But it’s getting rare..No time, no money..How pathetic can my life be?
At least I don’t have major crisis in life for now yuppp..
Some of my friends need to deal with sickness and disease and I pity them. 
I am grateful at most. But still, at time like this I wish I am back in school time
where I had my chances of happiness despite the dull boring life of hostel.
*sigh*

babai! :D

-Nik Imana-

Thursday, January 13, 2011

review novel | cinta 3 suku


nie hanya quick entry pasal novel yg aku baca 2-3 hari lepas
kira mcm review la eh, saja nk share ngan korang sbb novel nie best woooo!
tajuk novel ni 'CINTA 3 SUKU' hasil nukilan Herna Diana
yg aku tau dia nie penulis muda, bru masuk industri tulis novel nehhh
mula2 tengok tajuk aku cam x leh nk bayang, mcmn la cinta 3 suku tuh
kalau org yg otak 3 suku nie aku tahu lah!


best doe novel nie cerita dia sempoi & ringan, sesuai utk bacaan remaja mcm kita
bkn la ke arah kesusasteraan melayu sgt, korang baca pun rilek sbb byk dialog2 kelakar
aku baca pun mcm terbayang2 watak Nurul Iman tu comel mcm Sharifah Amani
Kapten Azahari pulak aku bayangkan mcm Baim Wong pelakon Indon tuh
Dr. Razif mcm Fiz Fairuz & Kak Suhaila mcm Ayu Raudhah
hahaha..hebat x imaginasi aku? kang klu aku nk wat drama adaptasi dr novel ni
nie lah pelakon2 yg aku nk amek berlakon drama aku! hahaha..

aku review la sikit cerita nie eh
'Sketsa Perang' di pertengahan jalan menjadi detik pertemuan pertama antara minah sewel dan mamat 3 suku. Sejak itu pertemuan demi pertemuan tercipta dan yg anehnya setiap pertemuan dihiasi insiden perlanggaran antara mereka. Nurul Iman (cesss nk dekat2 ngan nama aku) seorang gadis comel yg nakal dan berperwatakan kasar atas dasar mahu melindungi diri lantaran pengalaman masa silam. Kehilangan abah angkat tersayang menjadikan dia sebatang kara dan dia dihalau oleh ibu tiri lalu membawa diri ke kota. Kehadiran Suhaila dan Dr. Razif secara tidak dirancang membolehkan dia menumpang kasih sayang. Kapten Azahari seorang juruterbang yg hanya dikenali sebagai Arie, pertemuannya dgn Iman menghadirkan seorang musuh dalam hidupnya. Minah Sewel! Sikap kasar dan mulut celupar gadis itu menimbulkan kejengkelan di hatinya. Sememangnya Iman & Arie tidak sehaluan tetapi haluan berbeza itu membawa mereka ke satu titik keserasian. Terjerat dgn keinginan Tok Wan utk melihat mereka bersatu sebelum menemui ajal, merka akhirnya terpaksa berkahwin. Namun tiada seorang pun menduga lorong yang sedang mereka lalui itu rupanya penuh onak dan duri...
selebihnya korang kena baca sendiri! :)

novel nie korang boleh dapatkan dgn harga RM19.90 je, kt MPH berlambak
x rugi kalau buat koleksi novel peribadi, murah je ponnn
aku mmng la x beli sbb aku lg suka pinjam! hahaha..
aku pun satu hari nnt klu x leh jd lawyer, aku nk jadi novelis
tp aku malu nk publish cerita aku kt sini..hehehe..nnt korang kutuk aku plak! :p

ok2 aku blah dulu!
Membaca Jambatan Ilmu

-selamat membaca-

lovessss,
Nik Imana

Tuesday, January 11, 2011

gua rasa gua cool!


nie gua nak bagi lu feeling lirik lagu nie PELITA favourite gua
yg gua rasa lirik dia lagi touching dr lirik lagu yg menang AJL

nie entry awal pagi kul 6.50 pg lepas gua hantar adik gua g skolah
tp gua publish lambat cket sbb td bapak gua sibuk nak main game kt lappy gua
gua rasa status member2 u gua kt facebook sume pasal result exam
ada yg dah check, ada yg result megah berdiri, ada yg tersungkur menyembah bumi
yg x tahannye ada yg portal pun x boleh nk login lg..muahahaha..

gua dah check tp result gua biasa2 je bro
gua tak genius mcm org lain bro, nak kata gua x pandai x jugak
cuma dr sekolah dulu pointer gua biase-biase je, gua level sederhana
kira pointer gua tu kalau makan, nak kata kenyang pun x, lapar sgt pun x
dlm hidup gua, sekali je gua penah merasa dean list bro
tu pun masa gua asasi kt uitm dulu, 2 pun gua x dpt JPA
tp gua x kesah bro, sbb gua mmng x penah mendambakan duit free bro
gua rasa sejak dr zmn skolah dulu, Allah slalu bg gua lepas je, walaupun gua x cemerlang

senang cerita result gua skrg nie klu nk kata dgn dean list
jauhnya mcm dr kokdiang nak p kolumpoq nuh haaaa
kira ala-ala bagaikan telur di hujung tanduk
gua tak tahu la betoi dak peribahasa gua guna nie tp yg pasti
gua tahu yg tanduk x pernah bertelur!
tapi gua bersyukur sbb gua xde subjek yg memerlukan gua nk hadap subjek tu byk kali
dan gua rasa apa yg gua dapat tu berbaloi la dgn usaha gua yg sekangkang kucing tu
kalau sekangkang kera tu besar sgt usahanya gua rasa

gua tahu gua bkn lahir dr spesies genius dr dulu lg, klu gua usaha lebih gua dapat
sbb tu lah gua x sedih bro, menyesal pun tak sbb gua tahu gua dah blaja
tp mungkin usaha gua tak cukup, ditambah dgn subjek tu ssh bro
sem lps gua tak dak subjek yg boleh membantu gua mcm subjek bahasa
sbb tu gua bersyukur & redha je dgn apa yg Allah nk bg gua
gua yakin Allah hanya menguji hambanya yg mampu sahaja


kepada batchmates gua, gua rasa kita x perlu give up
kita ada lg 5 sem utk nk pam kita nye prestasi tu bg kembang
dsbbkan gua x pndai addmath sgt masa kt mrsm dulu & selalu dpt mrkah rendah
cikgu addmath gua dulu penah cakap yg kegagalan adalah titik mula kejayaan
jadi sbb tu la gua rasa mcm chillex sudehhh
yg meyakinkan gua lg senior2 pun ade ckp sem 3 & 4 nie zmn kejatuhan 
so gua rasa mcm xde ape yg nk dirisaukan sbb tu mmng trend semester 3
muahahaha!!! kira gua ikut trend lah bro!!!

gua malas nk pasang niat ke azam ke semester tahun baru nie bro
sbb gua rasa mcm gua bkn ikut sgt ape yg gua pasang tuhhh
gua rasa nk buat, gua buat lah!
janji gua tak lari dr landasan2 niat yg gua pasang masa nk masuk u dulu
gua ikut hala tuju yg betol cuma cepat atau lambat tu yg gua tak tahu

kalau dulu dean list tu jauh sbb gua kayuh pakai kaki je bro
tp skrg gua nk try jalan udara, gua nk try naik firefly
mane la tahu lg cepat gua sampai!

gua rasa gua sangat optimis terhadap hidup gua sendiri
ok gua jalan luhhh!
babai!


-nik imana-

Monday, January 10, 2011

nak tutup rambut ke tutup sanggul?


aku tau korang mesti ngah tengok AJL kan? 
dah announce ponnn! x leh blah Ana Raffali yg menang, ape bende laaaa..
anyway congrats la pd yg berjaya tu yeppp
pd yg x berjaya, jgn ingt peminat Ana Raffali tu lg ramai dr peminat korang
abg pejal tahir & A.P.I. members mmng terbaek wa cakap lu!!!

aku x berminat pun nk komen pnjang psl AJL neh
sbb aku x de la khusyuk duk hadap tv pon, aku hadap time A.P.I. ngah Pejal Tahir je
ape yg aku paling perasan pasal Dato' Siti Nurhaliza (sbut mst kena sopan)
aku rasa mcm AJL tu dah jadi konsert dia je, tau la lagu dia byk menang dulu!


yg x leh blah aku mmng kategori menyampah dh tngok siti pkai tudung
mmng la aku pun bkn la warak sgt nk tegur2 org mcm tu tp rse mcm menjengkelkan
dulu pakai tudung litup, pastu bukak sikit nmpak anak rambut tp skrg?
dah tinggal sikit je tutup sanggul yg mcm gunung kinabalu tu
aku heran sbnrnya siti ni nak tutup rambut ke nak tutup sanggul


aku bukan la nk menyibuk, maaf la klu dia artis pujaan korang
tp setahu aku, kita klu nk bertudung kena la ikhlas dr hati kita sendiri
dan aku rasa siti ni sebenarnya dia terikat dgn janji
 sbb dulu dia ckp lepas balik dr Mekah dia kan bertudung
memang dia bertudung litup dulunya tp sekarang ape dah jadi?
orang akan sentiasa bercakap sbb dia public figure, dia idola kpd peminat dia
aku pun dulu minat gak siti nie tapi skrg mcm dah kurang, dah xde 'ong' org kata

kalau betul dia ikhlas nak bertudung, tutuplah rambut dgn sempurna
kalau rasa belum bersedia, jadilah seperti asalnya dia
suatu hari nnt Allah pasti akan mengurniakan hidayah kpd hamba2 nya
klu nak pakai tudung, pakai elok2
kalau masih belum bersedia bertudung, maka free hair lah
tp jangan buat rambut macam Rosmah!

hehehe..jgn marah :)
babai! 


-Nik Imana-

Sunday, January 09, 2011

wehhh! jom wat prank kt facebook!


hoi! hoi! hoi! kesayanganku ~
nie aku nk ajar korang mainan terbaru kt dalam facebook
application yg membolehkan korang publish berita | keratan akhbar psl member korang 
mengikut headline korang sendiri & guna profil picca member korang tu
kira korang boleh wat prank atau dlm bahasa kasarnya, 'buat taik' kt member2 fb korang la
 sbb benda nie x boleh buat kat diri sendiri, boleh buat kt member2 kt fb je
kalau korang nak try boleh tekan link kt bawah ni tp pastikan korang dh login fb la


antara member2 aku yg dah kena prank kt facebook








dan antara balasan yg aku terima balik



ok dah! dah! aku malas nk tunjuk byk2
kalau nk tengok member korang mencarut kt korang, mesti kena try punye
seronok wehh main nie, nnt korang aku gelak smpai putus urat kentut!

p/s: malam nie jgn lupa tengok aku perform kt Anugerah Juara Lagu (AJL) 
aku ganti Pejal Tahir nyanyi lagu Selamat Pagi..muahaha!!! =)

babai lah!

-Nik Imana-

Wednesday, January 05, 2011

trend terbaru kat facebook!



hoi! hoi! hoi!
korang x pelik ke bila tengok status2 org kt fb tu ada nombor2 kt depan?
hahaha..aku mula2 pun pening gak tngok nombor kod ape ntah yg diorg main kt fb tuhh
geram pun ada sbb news feed aku penuh ngan status nombor2 ekor haram kejadah tuhh
bila kawan aku explain baru la aku tau camne nk main benda haram nehhh

mula2 korang kena post ayat kt bawah nie sbg status korang!


 bila ada orang sent nombor rahsia diorg kt inbox
 korang buat la status pasal nombor tu mengikut citarasa korang sendiri
macam nehhhh!



best woooo main benda nehhh, meriah home aku ngan nombor2 haram jadah tu
korang boleh baca mcm2 pasal org tanpa korang tahu sapa tuan punya nombor tuhh
aku punye nombor 1001 ~ hahaha kantoi!
sape2 nk tikam nombor ekor boleh ambik nombor bertuah aku nehhh ~ gagaga
macam2 komen yg aku dapat dr facebookers, mostly kwn2 yg aku kenal
 dan antara komen2 yg menjatuhkan market aku ialah :


ok! ini komen membina :)


ni komen mintak pelempang! gagaga :D


ada jugak terjadi bila orang tu 'like' | 'komen' status yg ada nombor dia 
sah2 la kantoi wehhh, org mesti tau tu nombor kau! gagagaga :p

ini contoh terbaik aku bagi nk suruh korang paham :)
ape yg bagusnya main game nie, korang dpt tahu ape yg org lain fikir psl korang
come on beb! friends are our mirror!
baru la korang tahu selama nie korang nie baik ke? jahat ke?
tp aku konpem x de org nk kutuk2 lah, sume hensem! sume gojesss! hahaha..

korang paham x ape yg aku cuba explain nehhh?
ape lg, try la main benda nie, fun wehhh wa cakap lu
klu x best, x de la aku nk hadap facebook nie smpai lewat2 mlm
korang mst x menang tangan nk post status psl nombor2 tu nnt
lepas satu2 nombor masuk kt inbox korang

ok aku dah bosan main nombor! no more number please!
kalau kau tak cuba, kau lah org yg paling ketinggalan zaman dlm facebook!
 
ok babai!


-Nik Imana-

Tuesday, January 04, 2011

caca dah masuk Darjah 1 | pengalaman hari pertama persekolahan



hey2 kesayanganku semua!!!
 yg mana masih sekolah tu, selamat kembali ke sekolah
yg mana msh smbung study tu, selamat jenguk semester baru
aku ngah cuti lg sila jgn jeles! ;p
yg mana dah keje tu, selamat bekerja seperti biasa & ikhlaskan lah diri dlm setiap pekerjaan yg korang lakukan :)

yeay! smlm adik bongsu aku Nik Nurilham Batrisyia (caca) dah masuk darjah 1

caca seorg yg fotogedik! harap maklum!
sume adik-bradik & sepupu2 aku klu bratur kt sekolah mesti kena duk blakang skali 
dah besar dah caca rupanya, kak long xsedar dah 7 tahun masa berlalu
dulu masa kecik2 kak long la yg dukung awak bwk g jalan2
 skrg pun kak long yg bangun pagi2 hantar awak hari pertama pergi sekolah.
semoga awak berjaya & menjadi manusia berguna :)




hey korang pun dulu masa mula2 sekolah mesti ada mcm2 ragam kan?
jangan nk poyo ngan aku lah beb, mesti hari first tu ade yg nangis sbb parents korang tinggal kt sekolah kan pastu mesti ade jgk yg suruh parents sekolah sama2 dgn korang dlm kelas tu kan? kan? kan?
hahaha..yg x leh blah mesti ade yg tercirit-birit dlm seluar/kain sbb 
takut nak mintak pegi tandas ngan cikgu kan? 
ececehhh..x nk ngaku pulak! hahaha..




dulu aku sekolah darjah 1 kt Sekolah Kebangsaan Sri Suria (2)
aku dulu mula2 masuk darjah 1 dah jadi bdk baek beb! 
abah aku tinggal kt sekolah pun aku redha je, aku duk diam2 je dlm kelas tuhhh
dah dlm kelas tu aku sorang je yg suara kuat, aku lah jd ketua!
semua suara2 budak lelaki dlm kelas tu aku yg kalahkan..hebat x? hahaha..gilos!


nie sekolah aku dulu, SKSS 2

masa pra sekolah & darjah 1 tu aku xde wat perangai la, aku budak baek wehhh
xde nk terberak terkencing dlm kelas ke ape, aku tahan balik berak kt umah je..kihkihkih
tp dulu aku penah gaduh ngan sorang bdk lelaki darjah 3 sbb dia curi penyapu 
masa tu aku bertugas bersih kelas tngok2 dia dah curi penyapu kelas aku
aku mintak elok2 dia x kasi, at last aku main tarik2 penyapu ngan dia, 
aku pegang belah penyapu, dia pegang blah batang kayu penyapu, 
dah geram sgt aku tolak batang kayu penyapu tu kena *tutttt* dia
padan muka! hahaha..melompat2 kesakitan..!!!
wehhh..tu bkn jahat namanya, tu cara mempertahankan diri :D


dulu masa pra sekolah tu aku dapat award kanak-kanak cemerlang lg tahu!
ade lg award aku simpan kt rumah nie, saja x nak tunjuk, nnt korang kata riak pulak!
hahaha..tp dulu je terbaik, skrg dah ter-corot! 
sbb dulu selalu abah suruh study, skrg dah x suruh dah..hehehe..


hey korang punye pengalaman plak camne wehhh???
xnak share2 ke? boleh kita gelak guling2 sama-sama
sharing is caring :)


p/s: aku ada gambar masa zaman2 sekolah rendah dulu tp malu nk tunjuk! hehehe..


-Nik Imana-