Loyal Followers

Tuesday, December 27, 2011

| saje tulis

assalamualaikum




Muhammad Izz Gaddaffi

Muhammad Idzuafi Hadiff

Muhammad Idzriff Mikhail

Nur Dahlia Imani

Nur Deena Melissa





#saja tulis, kang kalau tak tulis takut lupa. heeee.




Sunday, December 25, 2011

| seadanya aku


Tak dapat ku kotakan
Seperti yang sudah-sudah
Bagai memetik butir bintang
Yang jauh tampak terang
Tak sanggup ku mungkir dalam sayang

Tak mampu ku berikan
Mimpi di luar jangkauan
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

Istana yang ku bina
Biarpun kali kedua
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia

Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu




# aku bukan peminat nubhan, tapi hanya terasa lagu ini memang sedap bila singgah di telinga.


Saturday, December 24, 2011

| dan mati itu pasti

assalamualaikum


pagi tadi tak tahu kenapa aku rasa susah sangat nak masuk ilmu dalam dada bila baca buku. then aku bukak youtube dgn tujuan nak dengar zikir-zikir yang boleh jadi penenang hati untuk belajar, dan terjumpa satu video tentang kewafatan Rasulullah s.a.w.




subhanallah. betapa sedihnya aku bila tengok video nie, tak sedar air mata laju jatuh dari kelopak mata. betapa aku tidak pernah tahu tentang kisah sedih sebelum kewafatan Rasulullah s.a.w. betapa alpanya aku hidup sebagai manusia dalam mengingati mati. betapa aku kagum dengan kekuatan & ketabahan Rasulullah s.a.w. di saat-saat terakhir baginda menempuhi mati. dan betapa beruntungnya para sahabat kerana berpeluang hidup dan merasai kesusahan & kegembiraan bersama-sama  di zaman Rasulullah s.a.w. aku dapat lihat bagaimana sedih dan tidak percayanya umar tentang kewafatan Rasulullah sedangkan dulu dia lah yang paling menentang agama Islam dan dia adalah seorang sahabat yang kuat. betapa sedihnya abu bakar semasa mengumumkan kewafatan Rasulullah s.a.w. dan betapa terasa kehilangannya Bilal bila dia tidak lagi azan selepas kewafatan Rasulullah s.a.w.


Ya Allah, betapa ruginya aku kerana tidak berpeluang mengucup arwah datukku sebelum jasadnya dikafankan 5 tahun yang lepas. betapa bodohnya aku tidak mengambil peluang itu kerana sibuk menangisi pemergiannya. betapa sedihnya aku kerana setiap tahun sehari sebelum ulangtahun kelahiranku adalah adalah hari pemergian arwah datukku.


"tok ayah, kak long minta maaf banyak-banyak sebab ini sahaja yang kak long mampu capai setakat ni. kak long tak mampu nak jadi doktor macam yang tok ayah nak dulu, tapi insyaallah kak long akan beri kejayaan yang lain dan semoga cucu-cucu tok ayah yang lain boleh merealisasikan apa yang tok ayah nak tu. kami, anak-anak dan cucu-cucu akan sentiasa mendoakan tok ayah. terima kasih atas harta kesenangan dan pendidikan agama yang tok ayah tinggalkan sebelum meninggalkan kami." 

- Allahyarham Nik Mustapha Bin Raja Hasan, ikhlas dari cucu sulungmu, Nik Nur Imana Bt Nik Li



"Kesejahteraan kepada kamu ketika kamu hidup dan ketika kamu mati, wahai pesuruh Allah. Adapun kematian yang sudah Allah tetapkan sudah kamu rasai dan kamu tidak akan mati lagi selepas ini."


betapa Rasulullah s.a.w. pun Allah uji dengan kesakitan dan pelbagai dugaan, ini kan pula kita manusia biasa.  semoga kita tidak alpa dalam mengingati mati dan semoga saudara seagama kita yang telah pulang kepada penciptanya akan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. 




aminnnnn.


Friday, December 23, 2011

| ludah panglima ludah beracun

assalamualaikum


aku tahu ramai yang duk bercakap-cakap pasal budak UPSI yang turunkan bendera najib kat PWTC hari tu, then tak pasal-pasal sekarang UPSI dapat nama. yang tak pernah tahu UPSI duk belah mana pun sekarang dah aware pasal nie. hahaha. cepat betul menjulang populariti. ok aku bulan nak cakap pasal UPSI mahupun abang kacak yang turunkan bendera tu, tapi syok tengok geng-geng bina badan duk main video nak ludah-ludah mahasiswa. hahaha. pada sape-sape yang tak tengok lagi boleh la tengok. kihkihkih.




hihihi. nie aku tak tahu ape purpose diorang buat video macam nie, nak bodek ke nak ape aku tak tau. darah panglima celah mana pun aku tak tau jugak. terpekik terlolong nak ludah la nk tampar la, ape barang weh? malu kat budak-budak. ingat muka orang ni ape nak ludah-ludah? orang bayar cukai la wehhh. menggelabah la bro-bro neh! hahaha. aku rasa ramai duk gelak berguling-guling tengok video bodoh neh. puiiiii! ada lagi satu video balasan pada video nie. kelakar giler weh, geli usus aku tengok. selamat menonton! puiiii! 




apa macam bro? ada bran? hahaha. jangan sampai nanti diorang berdemo turunkan bendera mark zuckerberg pulak, haru nanti kita dah tak boleh guna facebook. bhahaha. puiiii!


| santau paku

assalamualaikum


selamat hari jumaat yawww! pagi-pagi td masa aku online facebook, aku ade tertengok satu video pasal santau yang kawan aku post, santau paku. dengar pun dah gerun, saja aku nak share benda-benda mistik pasal santau nie ngan korang. jom tengok!




amacam? gerunkan tengok paku, kaca & jarum kuar ikut mulut & alat sulit. aku macam tak habis fikir macammana manusia boleh menganiaya manusia lain sampai macam nie. kesiannya tengok kakak tu. mengikut apa yang aku dengar akak baju merah nie dah start sakit lepas dua bulan dia kahwin, sampai la sekarang anak dia dah besar. nak kata orang santau sebab jeles ke ape ke wallahualam. tapi yang pastinya orang yang guna santau untuk jatuhkan orang lain tu lebih keji dari binatang.


sebagai makhluk Allah kita wajib percaya tentang wujudnya benda-benda ghaib. sihir ni telah difirmankan oleh Allah di dalam kitab suci Al-Quran yang mana ia dah wujud sejak zaman Nabi Musa lagi.


Dari Aisyah: “Nabi pernah disihirkan sehinggalah Baginda menyangkakan bahawa ia telah mendatangi mereka (isteri-isteri) sedangkan ia tidak mendatangi mereka”:(Bukhari dan Muslim)



Rasulullah pun pernah disihir, inikan kita manusia biasa. ramai dalam kalangan kita nie tak ada pendedahan dan tak tahu pasal sihir yang bermacam-macam nie. tanda-tanda orang terkena sihir nie banyak, tapi yang paling ketara dan selalu terjadi macam ni:


1.Seseorang yang baru berkahwin tidak mempunyai nafsu terhadap isterinya.


2.Seseorang itu merasa kadangkala terlalu panas dan kadangkala terlalu sejuk sehingga ia sanggup meminum air yang mendidih.


3.Suami dan isteri yang tiba-tiba sahaja merasa tidak aman, benci-membenci antara satu dengan lain walaupun sebelumnya mereka sangat berkasih-sayang.

4.Kebiasaannya gejala penyakit yang disebabkan oleh sihir lebih menonjol sewaktu senja.

5.Juga banyak dari penyakit-penyakit baik fizikal atau kejiwaan yang tidak dapat disahkan puncanya oleh doktor-doktor yang pakar.


Dalam Islam, ada banyak cara yang boleh kita amalkan untuk elak sihir, antaranya:

1. Membaca surah Al-Fatihah.
2. Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.
3. Ayat al-Kursi selepas solat ( iaitu surah Al-Baqarah ayat 255)
4. Membaca doa ini dengan setiap hari iaitu 3 kali : “Bismillahillazi La Yadhurru Ma’asmihi Syai un Fil Ardi Wala Fisamaie, wa huwas Sami’ul ‘Alim”.
5. Membaca dua ayat terakhir dari surah al-Baqarah pada waktu malam
6. Membaca zikir : “La ilaha illah wahdahu la syarikalah, lahul mulku walahul hamdu yuhyi wa yumit wahuwa ‘ala kulli syai’in Qodir “ (sepuluh kali)
7. Membaca : “A’uzubillah bikalimatillah at-Tammati min syarrima Khalaq”
sumber : zaharuddin.net

aku cuma sekadar nak berkongsi, yang mana baik jadikan ikutan, yang mana tak baik jadikan sempadan. kepada manusia-manusia yang ada sekelumit niat guna sihit untuk menjahanamkan manusia lain, meh baca sini 
Erti firman Allah : “Oleh itu mereka akan ketahui dengan sepenuhnya sesiapa yang mengamalkan ilmu sihir, tidak akan mendapatkan bahagian yang baik di hari Akhirat kelak. (Al-BAqarah : 102)
Ia berdasarkan hadith Nabi SAW : Ertinya : “Jauhilah tujuh dosa besar, Syirik, Sihir, membunuh tanpa hak, makan harta anak yatim, makan riba, lari dari medan peperangan (kerana takut) dan menuduh perempuan yang suci dengan zina ( tanpa saksi adil) “ ( Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

semua ada otak kan? lu pikir la sendiri! selamat hari jumaat dan selamat beramal! :)




Thursday, December 22, 2011

| pandai tapi tak cerdik


assalamualaikum 


memandangkan tujuan asal aku berblogging hanya untuk suka-suka, maka sekali setahun lah aku update blog aku nih. bukan tak ada cerita nak share tapi malas nak menulis, maklumlah aku bukan macam hanis zalikha, fatin liyana mahupun maria elena yang mampu menarik beribu-ribu follower masuk blog diorang. blog roman picisan kepunyaan orang pemalas macam aku ni sape nak masuk. cewahhhhh ayat makan hati macam tak makan nasi. kehkehkeh.

paragraph intro aku tu tak de kena mengena pun dengan entry aku ni, sebenarnya kalau tak nak baca pun tak ape. berbalik pada tajuk asal, masa aku kat rumah 2-3 hari lepas, aku terdengar abah aku cakap, 

"Malaysia nie tak lama lagi nak kena bala jugak nie, ada perempuan ramai-ramai pun pegi kawen dengan kaum sejenis jugak. belajar je pandai tapi otak tak cerdik!"

"Kenapa bah?"

"Awak tak baca paper, tak tengok berita ke?"

"Tak pun."

"Tu lah merayap rumah orang je tahu, apa yang jadi kt Malaysia ni pun awak tak amik tahu"

kena setempek! memang aku akui la yang aku nie jarang baca paper, setakat berita 'pemuda kahwin wanita andalusia.', 'imam kahwin wanita muda', kereta mewah fasha sandha hilang kt beautifulnara tu aku tau la. jadi utk clarify isu yg bapak aku cakap tu aku pun bukak fb sbb aku rasa fb je medium terpantas utk dapatkan berita panas & sensasi. tetibe panggggggg keluar gambar ni




bapaklah geli siotttt, kambing ngan lembu pun tak kissing sesama jenis woi. nie aku tak tahu la Ariff Alfian nie manusia spesies ape kat mukabumi Allah nie. betul la ape abah aku cakap tu, nak kata bodoh tak bodoh sampai petronas boleh taja pegi blaja oversea, otak dah pandai tapi tak cerdik sebab tak boleh fikir yang mana agama suruh dan yang mana agama larang. yang paling tak boleh blah, si Ariff Alfian nie buat statement yang dia masih beragama Islam dan akan beragama Islam sampai dia mati. perghhh! memang siot la dia nie, dah kalau kahwin dengan kaum sejenis yang dah memang sah-sah akan dilaknat Allah tambah pulak kahwin dalam gereja, Islam ape macam tu? 

pada pandangan peribadi aku, pelajar-pelajar yang study kat oversea nie diorang terbahagi kepada 4 kategori:

1. Yang Alim Bertambah Alim

Yang mana kat Malaysia nie pun diorang dah alim, dah kuat agama, bila dah pergi belajar oversea lagilah bertambah keimanan diorang, walaupun duduk di negara orang yang banyak dugaan, tetap boleh pakai tudung, solat 5 waktu, puasa bulan ramadhan & buat perkara-perkara yang wajib.

2. Yang Alim Jadi Sosial

Contoh yang paling cool yang aku boleh bagi ialah khairul izwan ahli kumpulan saujana yg dulu. kalau tak kenal korang boleh google. dia dulu penyanyi nasyid pastu dapat sambung medic kat oversea then balik Malaysia jadi bapuk then masuk audition OIAM. rambut panjang, blonde lagi, dulu ade video tp skrg dah diremove kot. aku bukan niat nak jatuhkan maruah dia tapi itulah contoh pelajar yang nampak beriman tapi belum tentu lagi iman dia kuat untuk menangkis dugaan dan cabaran sosial di negara-negara luar. contoh paling dekat, Ariff Alfian.

3. Yang Biasa Jadi Alim

Alim yang aku maksudkan ialah tinggi nilai keagamaanya. Pelajar biasa yang pegi belajar kat oversea then kat sana diorang lebih dekat dengan Islam dan selalu belajar ilmu agama. Pada pandangan peribadi aku la, diorang ni mungkin ada niat dalam hati untuk mencari sesuatu dan mereka menjumpai sesuatu itu di negara orang yang membuatkan mereka lebih menghargai ciptaan Allah.

4. Yang Sosial Bertambah Sosial

Contoh yang paling ngam, Fateen Min Bahari atau nama sebenarnya Mohammed Fadzil Min Bahari. dia transgender, cantik gila kalah perempuan pure. kawen ngan mat salleh kat UK pastu tinggal mcm tu je sampai nak gila laki dia. macam tu sekali penangan pondan Malaysia.


itu yang boleh aku simpulkan dari apa yang aku tahu dan aku perhatikan. mungkin orang akan cakap 'ape kau tahu, kau bukan pernah pegi oversea pun, jangan nak sembang kencang la.' yezza! memang aku tak pernah pegi oversea melainkan Thailand, tapi aku ada kawan-kawan yang tinggal dan belajar kat sana dan aku bercakap dan menulis berdasarkan apa yang aku dapat tengok dari diorang. Mohon maaf kalau ada sesuatu dari penulisan aku yang membuatkan orang terasa, aku tak de niat pun nak jatuhkan maruah sesiapa tapi sekadar untuk berkongsi. kita mungkin bijak dan pandai dalam pelajaran tapi tak semestinya kita waras untuk menilai baik dan buruk setiap tindakan kita. walau dimanapun kita, biarlah hidup kita berpaksikan agama Islam, insyaallah kita tak akan sesat.




^_____^


Sunday, December 11, 2011

| sengkek guwa!







duit kuar macam cirit-birit
duit masuk macam sembelit
sengkek weh sengkek!








^_____^





Monday, December 05, 2011

| adik khairul fahmi meninggal dunia

assalamualaikum



just a quick update



tidak reda lagi dengan kontroversi percintaan dengan Dalia Teck
satu lagi ujian menimpa Khairul Fahmi Che Mat
Khairul Fahmi kehilangan adiknya, Mohd Amirul Izzat Che Mat (16)
yang telah pulang ke rahmatullah pd jam 11.30 pagi td akibat demam denggi


Berikut ialah kata-kata Apek:
Kali terakhir saya sempat berbual dengan Izat ketika dia dimasukkan ke HRPZ II sebelum Hari Raya Haji. Saya dimaklumkan oleh keluarga keadaannya bertambah teruk sehingga tidak sedarkan diri ketika sedang menghadapi Sukan Sea di Jakarta. Saya bertemu dengannya kali terakhir selepas Khamis lepas, ketika itu arwah sudah tidak sedarkan diri. Izat minat dengan bola tetapi kurang pandai.

sumber : beautifulnara



takziah kepada Khairul Fahmi sekeluarga
sesungguhnya dari Dia kita datang
dan pada Dia kita pulang



Al-Fatihah


# sudah-sudah la para wartawan dan masyarakat Malaysia, asyik tulis pasal kontroversi/gosip pasal Khairul Fahmi dengan pompuan tu pompuan nie.  he's not a celebrity, he has his own life, why don't just let him live his life to the fullest. if you are one of his million supporters, just support his career as a goal keeper. that's it, easy right? :)




^___^



Saturday, December 03, 2011

| dan bila esok


dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki 
untuk selama-lamanya

dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
untuk selama-lamanya






# danbilaesokbysofaz



^____^

Tuesday, November 29, 2011

| law school

assalamualaikum



black & white

reading

talking

stress


are the best words to describe people in


sincerely from the bottom of my heart


I HATE LAW SCHOOL!



| jeans

assalamualaikum


apa relevannya universiti tak membenarkan student pakai jeans ke kuliah
kalau untuk nampak smart dan berkaliber
itu bukan satu sebab yang kukuh dan relevan
sebab kalau pakai smart dan nampak berkaliber
tapi hakikatnya hampeh pun tak guna jugak
bro-bro dan kakak-kakak


bagi aku keselesaan ketika belajar tu yang penting
bila kita selesa dengan apa yang kita pakai
secara tak langsung kita akan tumpu perhatian
plus dgn suasana belajar yg kondusif
itu lagi bagus


kalau pun pak guard asyik kejar student pakai jeans & t-shirt
plus pakai selipar pegi kelas
then bagi saman lps bayar saman diorg buat balik
itu tak berkesan lah wehhh
menghabiskan duit student ade lah
lepas tu bila dah byk duit saman 
buat la kolam air pancut
yang bukak time konvo je
puiiii!
aku pun tak tahu aku cakap ape
point yg sebenarnya 
aku ni peminat jeans dan selipar
ok byeeee!





^___^

Monday, November 28, 2011

| langkawi yawww!

assalamualaikum


hehehehehe
ni update utk cerita lama
cerita vacation sebelum balik cuti mid-sem lagi
tapi baru nak upload gambar
lambat pun ok kan? 

*__*

aku tak naik banana boat sbb dah pernah kena humban tengah laut
takut woooooo!

girlfriendsssss! 

cantek kan?

Cenang Beach   :)


classic gitewww :p

night walk

terima kasih kpd dslr boy!

phewwww tu wira sewa je

sepanjang pantai cenang

meet my girlfriendssss

1 st destination island hopping
tasik dayang bunting

penat woooiii nak sampai tasik kena panjat tangga tinggi plak tu
ok beg aku kena ragut ngan monyet tak guna!

nana & tq

last destination
pantai beras basah

see you for next vacation!
byeeeeee!


walaupun ni adalah vacation yg paling bajet yg penah aku join
walaupun 1 bilik boleh sumbat tido sampai 8 orang
walaupun ni sbnrnya unplanned vacation
tapi ni lah yg paling besttttt! 



boy | alfie | nana | dila | mira | dayah | momoe | tq | kak farah | mas



readers, thanks for reading!




^_____^

Sunday, November 27, 2011

| mr.boyfriend

assalamualaikum


 hey mr. boyfriend
you must remember that you owe me 3 presents


teddy bear



a bouquet of red roses



perfume



and also thank you very much for


BABY PURPLE




^____^


1433 Hijrah

assalamualaikum


dah nak dekat sebulan tak update
byk doe benda jadi sepanjang aku tak update ni
dengan cutinya dengan raya hajinya dengan banyak kerjanya
dengan gambar vacationnye yang tak pernah aku upload kt mana-mana


apa pun itu semua tak penting
yang paling penting hari ni kita semua umat Islam dah masuk tahun baru
hari pertama dalam tahun 1433 Hijrah
semoga perkara baik yang kita lakukan sepanjang tahun lepas akan diterima Allah
dan perkara buruk yang pernah terjadi akan diampunkan oleh Nya


Salam Maal Hijrah



^___^

Thursday, October 27, 2011

I'm married! kau mampu?

assalamualaikum wbt.




aku rasa ni gambar wedding yang paling cool
yang paling moden yang paling updated
sbb bro & sis ni kreatif cetak idea facebook
lantak kau lah kalau tak suka
tapi aku memang suka


Nik Imana is married to Anonymous.
Thursday at 9.00 pm Like  . Comment


kalau nak tahu tekan 'anonymous'
kalau suka sila tekan 'like'
kalau tak suka sila 'log out'



Thursday, October 20, 2011

UIAM gantung Dr. Aziz Bari

assalamualaikum wbt.


I felt so angry and frustrated at the moment I read a shock news in Malaysiakini regarding Dr. Aziz Bari, the constitutional expert whom also the law professor in Ahmad Ibrahim Kulliyah of Law (AIKOL), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia being suspended because of his statement last time.




for more information press the link below




It's a sad day for intellectuals, being punish for voicing out opinions. I suppose, it's easier then putting rebuttals to those pointers. Anyway, thank you very much Prof for putting those messages and views across, as any lesser mortal will be ignored. We need those messages to be raised to bring the truths out, beyond the authorities extended hands. Hang in there, Sir. May Allah give you the strength to champion the truths as a Prof without needing to be an MP.

Prof. Thank You for standing up and expressing your opinion, I'm sure many students and citizens will be inspired by it and do the same. It's important to express your opinion without fear or favour because it helps one understand their own commitments and values in life. Every time you compromise you loss a part of yourself, your dignity, your honour, your self worth. As for you Prof. I'm certain there is plenty of gainful things to do that will benefit your family, country and mankind. Kudos to you and my sincere thanks.


 TINGGI DARJAT ILMU BUKAN KERANA SEKEPING SIJIL TETAPI KERANA KEBERANIAN BERKATA BENAR DAN TELUS MENGIKUT KEILMUANNYA.


To show your support, please 'like' this page.


KAMI BANTAH PENGGANTUNGAN DR. AZIZ BARI





Sunday, October 16, 2011

regret


in the end, we only regret the chances we didn't take,
the relationships we were afraid to have,
and the decisions we waited too long to make.




when you don't know how precious to be grateful
when you left a person whom love you so much
at the end of day you feel regret
then you turn back
but he doesn't want you anymore
no more regret
serve your right!



^__________^

Saturday, October 15, 2011

abah!

assalamualaikum wbt.


maghrib tadi lepas balik drpd Pertandingan Syariah Mooting terus tido sbb penat sgt
ready dari pukul 7.00 pagi sampai la ke 7.15 petang baru la sampai bilik
nampak katil terus terjun dan hanyut sampai la ke tengah malam nie


masa tgh tido tu aku mimpi abah aku meninggal
masa tu family aku susah sangat, aku tak ada semangat nak belajar
hari-hari menangis teresak-esak rindukan abah aku
sampai satu malam mama aku bagi aku sebatang pen
pen tu yang abah aku selalu guna setiap kali dia kerja
mama aku cakap dia bagi pen tu untuk aku simpan
supaya setiap kali aku rindu abah, aku boleh tengok pen tu
lepas tu aku nangis teresak-esak berjurai air mata
tetiba aku terjaga dengan pipi aku basah dgn air mata
aku tak perasan yang aku menangis teresak-esak dalam tidur
tengok jam dah pukul 1.00 pagi


masyaallah! 
aku rasa sgt bersyukur sebab apa yg terjadi tu hanya dlm mimpi
aku bangun terus carik hp dan call abah aku
tp x berjawab mungkin sebab ma & abah aku dah tido
sedih & sayu yang tak tahu macamana nak cakap
sambil tulis blog sambil menangis


From: Abah
Message: sorry kak long, abah dah tido. awak kenapa call tgh mlm? ada masalah ke? 

From: Kak Long
Message: x de apa, nanti esok kak long call abah balik. selamat malam.




Ya Allah, sesungguhnya aku bersyukur dengan mimpi itu, sekurang-kurangnya aku tidak leka dan sentiasa bersedia untuk menerima sebarang kemungkinan dalam hidup. Ya Allah, sesungguhnya aku terlalu menyayangi kedua ibu bapa dan ahli keluargaku, kau panjangkan lah umur mereka supaya dapat aku membalas segala jasa dan pengorbanan mereka untukku selama ini. Ya Allah, lindungilah mereka sepanjang mereka berada jauh daripada pandangan mataku. Sesungguhnya hanya Engkau yang berkuasa atas segalanya.


dad is often overprotective and somewhat annoying, 
but do you think you can be who you are without him?



^________^


Saturday, September 24, 2011

damn hotlink pelan baharu!

assalamualaikum!



bagi salam pun da geram sebab aku memang geram betol
semalam aku godek2 la hp maxis aku tu, saje jela gatai tangan
aku tekan la *100# tu, tengok2 ada hotlink pelan baharu
tak tau camne aku boleh tersalah tekan then shift kpd hotlink pelan baharu tu
wtf betol la! mmng la free benda tu tapi bila dah tukar pelan baharu tu
tapi lepas ni mmng dah tak boleh tukar ke pelan lain
bodoh la hotlink nie! 
ke aku yang bodoh sebab gatai tangan nak tekan?
memang aku dah tak boleh nak berpatah balik
membujur lalu melintang patah la jawabnya




ok korang abaikan dulu active10 tu eh

TENGOK !!!

maxis ngn maxis pun 10 sen/sms
kalau Hotlink Youth Club tu
dah boleh 10 msg dah kan??
call pun mahal jugak


so,
moral of the story
pastikan korang tau ape yang korang nak buat bila tekan *100# tu
jangan jadi bangang macam aku nak tukar2 pelan
rugi je laaa, nak terminate no ni pun sayang sbb dah lama guna
bodoh la hotlink ni! 
bodoh! 
pentingkan diri sendiri!
damn hotlink! damn! ! ! !





grrrrrrrrrrr!!!

Tuesday, September 20, 2011

# mereka bukan bodoh

assalamualaikum wbt.


dengan penatnya balik dari program interaksi senior junior law society
lepas tu online sambil makan burger ayam abang western dan tetiba terbaca headline


kalau korang nak baca lebih lanjut boleh klik headline tu

Idie Ganyol, Edward Ujoh Augustine and Richmend Mangi yang tidak dapat menduduki UPSR

aku bukan apa, geram kottt baca berita ni. ada ke patut pihak sekolah kurung 3 orang murid ni dalam satu bilik darjah sebab tak nak bagi diorang ni ambik UPSR. alasannya 3 orang murid ni lemah dalam pelajaran so kalau diorang ambik UPSR akan rosakkan prestasi sekolah. keji sungguh la perangai pihak-pihak yang terlibat ni, sepatutnya sebagai pendidik, masa depan murid tu perlu diutamakan bukannya prestasi sekolah. memang dulu kat maktab/universiti memang diajar untuk menaikkan nama sekolah ke? bukan untuk menaikkan prestasi pelajar. fikir la sendiri kalau mereka ni semua tak ambik UPSR macammana mereka nak sambung ke sekolah menengah? kecewa dengan sikap warga pendidik yang berperangai macam ni dan kesian tengok budak-budak ni, sepatutnya jika mereka lemah para pendidik tu kena bantu, tambah-tambah mereka ni tinggal di pedalaman.


# kepada bloggers yang terdiri daripada warga pendidik atau bakal tergolong dalam kalangan pendidik, jalankan lah tugas dengan amanah, betulkan niat asal kenapa nak jadi warga pendidik dan jangan jadi manusia yang tidak berperikemanusiaan macam mereka.


my coursemate opinion pertaining this matter


I would state that no person is stupid
though some people are more capable than others
stupidity does not define an individual person's capability




^_____^