regular customer

Friday, December 24, 2010

sape nk ajar aku pakai selendang cara pelik2 tuh?


nie bukan aku, nie gambar contoh jer aku amek kt google 
credit utk tuan punye gambar kt atas tuhh =)

skrg kan trend remaja2 perempuan pakai selendang bermacam-macam fesyen
selendang pun cantik2 ada mcm2 corak mcm2 warna mcm2 jenis kain
aku mcm terliur sbnrnya nk pakai jugak sbb aku tngok orang pakai cantik
coursemate aku pun ramai pakai gaya2 camtuh tp aku x de keberanian yg tinggi la nk cuba shawl2 yg warna warni yg bermacam2 jenis corak tuhhhhh..
tambah pulak aku x reti lerrr nk belit2 tu sume susah kottttt..
mmng la yk tutorial kt youtube tu, kt blog pun byk org buat
ada style yuna lah, style arab lah, style mcm2 style lah tp aku mcm x reti nk ikut tutorial tuh
 nk kena org ajarkan jugak..saje nk mngade..hehehe..


aku ade sorang kwn nie, coursemate aku kt kampus
aku cam kagum dgn cara dia belit2 shawl tu, mcm2 style woooo
ntah brapa lama dia spent nk pakai tu, tp aku rse klu dah biase kejap je kot
dia msuk kelas je msti gempak, aku kagum ngan ko sbnrnye dayah tp saje aku x nak tunjuk..hehehe..


sorry dayah aku cilok gmbaq kt belog ko td
hehehe..cantik kan dia pakai? nnt balik kampus nnt aku nk p blaja ngan dia lah
sape2 nk tengok tutorial cara2 nk pakai selendang pelbagai style g la jenguk belog loyar lawa
aku promote belog ko nie dayah..;p


mmng la aku ade pakai shawl jugak tp x de la stylo sgt
stakat belit2 biasa tu aku tau lerrr..
dulu aku penah pakai tudung mak limah yg makcik2 slalu pakai tuhh
mama aku la  suruh pakai tuh, dia belikan aku satu suruh aku pakai
pastu ko tau abah aku cakap ape?

"x yah pakai la k.long, muka awk dah mcm buah tembikai dah abah tngok,"

terus aku x pakai smpai skrg, aku tau la muka aku bulat
toksah la duk kata mcm buah tembikai pulak, senget hati aku..hahaha..
tp betul la bila aku pakai tudung mak limah tu aku rasa mcm bibik indon
aku bkn  ckp kt org, ckp kt muka aku nie sbb x sesuai
buruk betul muka aku wehhh, x snggup nk kuar rumah mcm tuhh..hehehe..


ade satu pagi tuh mama aku suruh pegi pasar borong beli lauk
aku pun duk la depan cermin besar tuh duk belit2 shawl ala2 arab 
yg aku tngok tutorial kt youtube mlm sebelum tuh
pastu abah aku datang,

"long, awk duk belit ape lg tuh? ni nk pegi beli lauk kt pasar ke nk g tangkap hantu pakai tudung mcm tuh?"

haih! bapak aku mmng suka potong stim lah
ade je dia nak mnganjing aku
terus aku x jadi pakai, sambar je tudung yg ada terus blah p pasar


ok nak blah dulu
babai!


-Nik Imana-

10 comments:

  1. wahaha...maera penah kena tegur ngan os sb pkai tdg ala2 camtu..dia ckp, besar sgt la tdg awak..bgambar ngan CEO, tenggelam CEO tu..ekekeke~

    simple tutorial for u ;)

    ReplyDelete
  2. sama la kita nana... huhuhuuu.... bkenan je tngok slendang2 tu... eda pn ada beli.., tp xbrani nk pakai la plak... hehehee... tkot xsesuaii.... c(-;

    ReplyDelete
  3. maera: hahaha..yeke? kang tertukar maera ngan CEO plak nnt..cantik kan style mcm tu, tp cam x berani nk cuba, x cukup keyakinan diri..:)
    thanks dear for the link ~ (^_^)

    ReplyDelete
  4. eda: jom la eda kita pakai sama2..hehehe..sbnrnye ade je yg shawl yg sesuai, ikut muka kita la kan..:)

    ReplyDelete
  5. hehhehe... wahhhhhh ni nak rasa nak menangis berbaldi-baldi nieh... terharu giler.. x ku sngka.. ekekkee...

    ti kami creditskan balik yer... terimakshhh..

    hnya Allah sje dpt mmbalas jasamu.. aminnnn

    ReplyDelete
  6. hehehe..jgn la terharu sgt dayah..opsss..LL..:)

    ReplyDelete
  7. nak pakai shawl kena berani bergaya . hehe :)

    ReplyDelete
  8. hey we are from the 7th and would like to personally invites you to join our contest, we need 30 more contestant and we are going to increase the prize, hence, the bigger chances for you to win,have a look!

    happy muffins all!

    with love,
    www.t7th.blohspot.com
    -The 7th-

    ReplyDelete