Loyal Followers

Wednesday, December 15, 2010

hensem tak mengenyangkan.


aku tau korang rindu aku sbb aku dah lama xupdate belog an? an?
hahaha..ok jgn cakap aku mmng tau aku perasan sorang2
pdhal xde org prasan pun kalau aku lama x update, bajet femes mcm Hanis Zalikha!!!

hahaha..ok2 cukup2 lah mengarut!
tajuk entry agak kontroversi di situ
"hensem tak mengenyangkan!
kenapa aku ckp mcm tu? sbb cuba kau bwk muka hensem kau tu
p jual kt supermarket ke shopping complex ke brape sen je laku?
aku rasa klu jual kt kedai borong Ramesh kt Changlun tu pun x laku 1 sen

hoi hoi! motif aku di sini aku nk cakap korang klu nk carik boyfie 
jgn lah terlalu melihat pd kehenseman, ketampanan, kekacakan seseorang lelaki tu
kalau hensem cukup lengkap dgn pakej kerja best2, pakai kete besar2 x pe la jgk
itu mungkin tuah koranglah yg dapat lelaki mcm tu jd pasangan hidup korang
tp nie harap muka je hensem tp jual muka tu lah
 utk dptkan topup utk dptkan duit belanja bulan2
haiyaaaa!!! aku bkn ckp kosong sbb itu penah kena atas batang hidung aku sendiri derrr

ok dulu-dulu punya cerita masa zaman sekolah2 lagi
mind set aku masa tu, x pe la klu pakwe aku
 kurang hensem & x berpelajaran pun asalkan baik hati
pengajaran yg aku dapat, muka kurang hensem x pe,
 tp pelajaran & keje mesti kena hensem
baik hati tu penting tp setakat mana kita boleh hidup dgn baik hati tu

ok nie cerita zaman mula-mula masuk universiti
mindset aku masa tu, muka kena hensem x kesah la keje cikai pun 
sbb aku bukan tergila-gilakan duit orang
pengajaran yg aku dapat, hidup dgn berbekalkan muka yg hensem 
tp tanpa kerja yg tetap dan arah hidup yg terumbang-ambing
tiap2 bulan asyik nk pinjam duit pompuan & hanya tau nk famous
TIDAK AKAN sama sekali menjamin kebahagiaan hidup
melainkan bg mereka2 yg menggunakan kelebihan yg ada dgn menceburkan diri dlm bidang anak-anak ikan  untuk mak-mak jerung, itu konpem hidup mewah, perut pun kenyang.
aku bukan ckp kosong @ nak menunding jari kt sape tp perkara2 mcm nie aku pernah nampak & aku tahu, sbb tu x salah rasanya kalau aku share2 dgn orang

ok nie cerita zaman sekarang, cukuplah sekadar sedap mata memandang
bagus pelajarannya, bagus pekerjaannya, teguh ekonominya
bukan utk pergi berjoli kt Year End Sale, tp utk masa depan korang sendiri

aku x tahu kenapa aku tulis pasal ni, aku x tahu ape tulis sbb aku ikut tangan yg laju menaip ayat demi ayat. semoga apa yg aku tulis melalui yg aku pernah alami, korang bleh fikir & jadikan teladan yupppp..bak kata lecturer aku, pompuan klu dgn lelaki, 'duit awak duit saya jugak, duit saya, duit sayalah.'
selamat beramal :)

-Nik Imana-

4 comments: