Loyal Followers

Friday, December 31, 2010

sorotan memori 2010!


antara peristiwa-peristiwa manis, pahit, tawar, masin, masam yg berlaku sepanjang 2010
semoga kenangan ini sentiasa teguh terpahat dalam ingatan :)



Ultimate Mind Camp utk pelajar form 4 & 5 bersama Alumni MRSM Kuala Krai



celebrate birthday dgn kawan2 sekolah
10 Jun 2010




family trip : Selangor - Penang - Kedah





"Hello Junior Welcome Senior"



Eyes On Me!



Dam Dam Dum Raya!





family vacation : sweet beach resort 



perhatian! yg dlm gambar tu semuanya yg manis2 je
yg pahit2 tu malas nak ulas :)



countdown to new year!
3...2...1...
bubye 2010!  


Nik Imana 

kenali diri, jawapannya pada hati :)



aku di tag oleh kawan baik aku, Pijah utk jwb soklan2 kt bwh ni
akhirnya dia bgtau jugak dia punya blog kt aku..hehehe..


siapakah nama anda yang sebenar? (maknanya)
nama penuh : Nik Nur Imana Bt Nik Li
Nur bermakna Cahaya
Imana bermakna Kepercayaan
jadinya Nik Imana = 'Cahaya Kepercayaan'
don't worry aku mmng org yg boleh dipercayai..hehehe..



pernah x anda jatuh cinta? (ceritakan sikit)
amboi soalan very the cepu emas yerrr..hahaha..mesti la pernah, 2 kali kottt
manusia pertama : Ahmad Rahimi Bin Mohamad
manusia kedua : Ali Jufri Bin Shamsuddin

si rahimi nie aku benci sgt sampai aku tengok sign board nk pergi rumah dia pun aku dah benci, rasa mcm nk cabut je..hahaha..kenapa aku benci tu panjang pulak nk cerita :)



apakah yang anda cintai buat pertama kali nya?
muzik! dari kecik sampailah skrg! 



sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri? (nyatakan knp)
suka la der, bersyukur kotttt..yg paling aku suka dgn kelebihan aku bermuka masam atau muka ketat sbb bila aku p beli ape2 yg tempat ramai org, aku akan wat muka ketat mcm x puas hati, so makcik pakcik yg jual tu akan bg kt aku dulu sbb tngok muka aku mcm nk marah..lps tu aku akan ckp "terima kasih makcik!" dgn senyuman gembira & mengunyah sambil jalan :)



pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan?
mesti la pernah, nangis yg betul2 sedih bila arwah atuk meninggal masa aku tingkatan 5. masa putus cintun pun sedih jugak, sedih la seposen dua. bila sedih menangis smpai tertido & bila bangun esok mata bengkak dh mcm mata komunis!



sekiranya anda dalam kegembiraan, apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan?
alhamdulillah, syukur & terimakasih atas nikmat kegembiraan :)



last thing yg aku kne bt lps jwb soalan ni ialah tag 3 org
korang 3 org tolong jawab soalan cepu emas nehhh :


ok babai! :)

-Nik Imana-

perkara x cun penutup tirai 2010!


sedar x sedar ari nie dah 31 Disember 2010
mlm kang dah masuk tahun baru dah, jadi utk sesiapa yg duk dekat2 area kawasan rumah aku nie toksah duk mimpi nk p tngok konsert, nk pasang bunga api dung! dang! dung! dang! la sbb mlm nie kompem hujan punye lah! hahaha..


dalam seminggu sblum masuk tahun baru nie byk benda x cun yg jadi kat aku, 
kira penutup tirai tahun 2010 aku la nehhh, dan antaranya:


1. mama & nenek aku sakit, kena ulang p hospital

2. aku terjumpa sepupu aku ngah naik moto ngan jantan mana ntah, 
ponteng kelas tambahan, oleh yg demikian aku sekat tgh jalan, 
aku turun dan lempang sepupu aku yg kurang ajar & jantan x tahu adab tuh!
aku pun x tahu ape yg bdk pompuan nak kt jantan muka x siap tuh!

3. maksu aku accident moto, kesian dia dah la tgh pregnant nasib baik x jadi ape2

4. ade org jatuh moto dpn aku pastu moto dia jatuh atas kaki aku, masa tu tgh hujan lebat, ekzos moto tu panas gila duk atas kaki aku, skrg kaki kanan aku melecur, sakit gila woiiii!!!
pedih gila 2-3 hari x boleh nk pakai selipar, naik moto, bawak kete kaki ayam ler aku.
td aku p pasar tgh2 hujan lebat kaki kanan aku ade org terpijak, kulit yg melecur tu sume terkoyak, sakit gila rasa mcm nk mencarut tp aku tahan jelah, skrg kaki aku merah2, pedih, keluar air & darah.
sakit..:'(

5. aku gaduh ngan adik pompuan aku, aku x fhm la knpe budak2 skrg segelintirnya ada yg kurang ajar, umur dah 17 tahun spatutnya dah boleh fikir baik buruk kelakuan sendiri, kakak tegur x ambik peduli,
semoga Allah melembutkan hati & membuka fikiran adik aku tuh!

6. aku ada tanggungjawab baru yg mana segala bil broadband, elektrik, air, astro & byk lg la benda2 yg ada bil sume aku kena bayar tp pakai duit bapak aku lah! semua pembayaran hasil2 & cukai2 tanah aku yg kena uruskan, ditambah pula dgn urusan harta pusaka arwah atuk aku dulu pun aku yg kena settlekan sbb org2 lain semua sibuk keje, aku je yg cuti. kena pergi amanah raya, suruhanjaya sumpah, pejabat tanah & sebagainya amek cop itu, jumpa org ini, hantar ke sana ke mari, nmpak mcm mudah tp sbnrnya berurusan dgn mereka2 nie pening kepala..rasa mcm dah dewasa sgt dah aku nehhhhh..hahaha..


itu jelah kotttt sepanjang seminggu nie..
babai! 


-Nik Imana-

Wednesday, December 29, 2010

elton john & david furnish, gay tua yg dpt anak!


td ptg aku ada tengok gala tv kt Astro
aku tertarik pasal citer si Elton John si gay tua yg kawen dgn laki ke bini dia aku x tahu lah, David Furnish pada December 2005 lps UK membenarkan perkahwinan sejenis..
gilosss ape ntah si gay tua nehhhh! Lady Gaga punye seksi x terliur pulak!
heran betol aku ape yg dipandangnya kt si David Furnish tu, klu aku bg free pun x nak..
yg aku geli siap dapat anak lg wooooo!!! 
org yg nikah laki pompuan pun ada yg x dapat2 anak
diorg yg jantan sama jantan tu boleh dapat anak pulak..dunia-dunia!!!


yewww..menjengkelkan gilosssss!!!
anak diorg tu lelaki, nama Zachary Jackson Levon Furnish klu x silap aku
lahir pun tumpang rahim ibu pengganti, kesian kot budak nie dpt parents gay
si Elton nie pulak boleh ckp skrg dia tgh bahagia, geliman aku dengar
x boleh nk bayang la si gay dua ekor nie, mati di laknat Allah la nnt...


inilah akibatnya kalau negara membenarkan & menghalalkan perkahwinan sejenis
budak skolah aku dulu ade yg sebelum pegi UK jadi jantan lagi
dah balik dr UK nie dah jadi bapuk murahan dah
aku x tahu lah iman & pegangan dia dah campak ke laut mana
nauzubillah...


p/s: semoga kita dihindari daripada perkara2 yg boleh merosakkan iman..:)


-Nik Imana-

Tuesday, December 28, 2010

Football Update! (Khairul Fahmi | Laser)


whassup yawww!
dah lama x update byk keje sikit maklum lah busy woman on holidayyyy! 
nie nk update pasal boleh cket yg baru2 nie Malaysia lawan Indonesia tuhh
tahniah utk skuad Harimau Muda yg kacak2 lagi bergaya ~
mula2 sekali nk puji keeper negeri aku, Khairul Fahmi Che Mat
atau nama glamournye kt Kelantan, Apek!!!


klu nama Khairul, kt umah msti panggil Kerol je
klu nama Iqbal, kt umah msti pnggil Keba je..kuikuikui
hensem kan? kan? kan? dah la hensem, hebat pulak tuhhh..
umur baru 21 tahun oiiii..tua setahun je dr aku! hahaha..
muka hensem je klu x pandai main, mak x hadap bola sepak nie nyahhh!!!
hahaha..skill apek nie lg hebat dari Sarbinee & Syed Adney tuhhh
walau ape pun aku yakin si mamat nie mesti dah ade awek baek punya
oleh sbb itu aku nk ucapkan tahniah pd Norsharul Idlan Talaha & pasangannya
yg dah menamatkan zaman bujangnya sehari sebelum perlawanan Malaysia ngan Indonesia 
sweet gilossss main bola dengan inai merah lg kt jari..
bangga aku klu dpt laki camtuh, rela kot kena tinggal klu sbb p lawan bola! hahaha..


ok habis pasal laki hensem, nie aku nk cakap pasal laser beam pulak nehhh
nie yg aku bangga sbb isu tu membuktikan rakyat Malaysia kaya dgn teknologi
x cukup dgn guna bomoh, santau, mercun, bom asap, nie guna laser beam pulak
bravo der bravooooooo!!! tp rakyat indon toksah duk kecoh lah
mengikut pakar optometris dr Hospital Pulau Pinang, aku lupa apa nama dia
dia ckp stakat laser beam murah yg dipancar dr jauh tu x leh nk rosakkan mata pun
apatah lagi nk mengganggu pengelihatan @ konsentrasi keeper
tu sume alat nak dijadikan isu je, penyokong Malaysia wat hal, diorg ambik wat isu
dah la td aku baca kt berita duk wat rusuhan pulak kt Stadium Jakarta tuh
sampai rosak infrastruktur dlm stadium tuh, dah la padang mcm kudis buta
jahatnya mulut aku! tp mmng betul pun!


tp kesian dowh kt rakyat Malaysia kt Indonesia tuhhh
ade kawan2 aku yg duk blaja kt Indonesia tu marah gilosss kotttt bila penyokong Malaysia wat hal camtuh masa kt Bukit Jalil hari tu
diorg rakyat Malaysia yg duk kt Indon tu yg kena bahana nye
kita doakanlah moga2 skuad Harimau Muda Malaysia akan berjaya pulang
dgn kejayaan berbekalkan 3 gol yg bergaya 29 hb nnt! oyeahhhhh!!!

SKUAD HARIMAU MUDA
"PERGI BERGAYA, BALIK BERJAYA"


p/s: jom p beli kuaci, french fries, nugget tempura, twisties, pepsi twist, keropok ikan siap2 utk tengok bola malam esok!


~Nik Imana~

Friday, December 24, 2010

sape nk ajar aku pakai selendang cara pelik2 tuh?


nie bukan aku, nie gambar contoh jer aku amek kt google 
credit utk tuan punye gambar kt atas tuhh =)

skrg kan trend remaja2 perempuan pakai selendang bermacam-macam fesyen
selendang pun cantik2 ada mcm2 corak mcm2 warna mcm2 jenis kain
aku mcm terliur sbnrnya nk pakai jugak sbb aku tngok orang pakai cantik
coursemate aku pun ramai pakai gaya2 camtuh tp aku x de keberanian yg tinggi la nk cuba shawl2 yg warna warni yg bermacam2 jenis corak tuhhhhh..
tambah pulak aku x reti lerrr nk belit2 tu sume susah kottttt..
mmng la yk tutorial kt youtube tu, kt blog pun byk org buat
ada style yuna lah, style arab lah, style mcm2 style lah tp aku mcm x reti nk ikut tutorial tuh
 nk kena org ajarkan jugak..saje nk mngade..hehehe..


aku ade sorang kwn nie, coursemate aku kt kampus
aku cam kagum dgn cara dia belit2 shawl tu, mcm2 style woooo
ntah brapa lama dia spent nk pakai tu, tp aku rse klu dah biase kejap je kot
dia msuk kelas je msti gempak, aku kagum ngan ko sbnrnye dayah tp saje aku x nak tunjuk..hehehe..


sorry dayah aku cilok gmbaq kt belog ko td
hehehe..cantik kan dia pakai? nnt balik kampus nnt aku nk p blaja ngan dia lah
sape2 nk tengok tutorial cara2 nk pakai selendang pelbagai style g la jenguk belog loyar lawa
aku promote belog ko nie dayah..;p


mmng la aku ade pakai shawl jugak tp x de la stylo sgt
stakat belit2 biasa tu aku tau lerrr..
dulu aku penah pakai tudung mak limah yg makcik2 slalu pakai tuhh
mama aku la  suruh pakai tuh, dia belikan aku satu suruh aku pakai
pastu ko tau abah aku cakap ape?

"x yah pakai la k.long, muka awk dah mcm buah tembikai dah abah tngok,"

terus aku x pakai smpai skrg, aku tau la muka aku bulat
toksah la duk kata mcm buah tembikai pulak, senget hati aku..hahaha..
tp betul la bila aku pakai tudung mak limah tu aku rasa mcm bibik indon
aku bkn  ckp kt org, ckp kt muka aku nie sbb x sesuai
buruk betul muka aku wehhh, x snggup nk kuar rumah mcm tuhh..hehehe..


ade satu pagi tuh mama aku suruh pegi pasar borong beli lauk
aku pun duk la depan cermin besar tuh duk belit2 shawl ala2 arab 
yg aku tngok tutorial kt youtube mlm sebelum tuh
pastu abah aku datang,

"long, awk duk belit ape lg tuh? ni nk pegi beli lauk kt pasar ke nk g tangkap hantu pakai tudung mcm tuh?"

haih! bapak aku mmng suka potong stim lah
ade je dia nak mnganjing aku
terus aku x jadi pakai, sambar je tudung yg ada terus blah p pasar


ok nak blah dulu
babai!


-Nik Imana-

oh baby kenapa x pakai pampers?


mlm td disebabkan malas nk masak, kitorg 1 family kuar p mkn roti nan ayam tandoori special 
alah aku tau la aku kuat makan tp jarang2 je kot kuar mkn ngan family camni haaa...
kitorg duk 1 meja bulat & kt depan kitorg tu ade lg 1 family dgn baby boy diorg
tu family kwn abah aku, baby diorg kiut kotttttt bulu mata lentik, bulu kening lebat, 
rasa mcm nk pinjam buat bulu mata palsu oiiiiiii...


ok nak dijadikan cerita aku pun duk perhatilah gelagat suami isteri kt depan aku nie
diorg duk rancak main ngan baby diorg tu maklumlah baru dpt anak sorang
sedang si bapaknye melambung2 baby dia tu tetiba
aku nmpak ada air kuning kuar dr suar baby tu jatuh atas muka dia
kahkahkah!!! anak dia kencing atas muka dia!!!
lucu nk mampos aku rasa mcm nk gelak guling2 kot
aku x tahu lah air kencing anak dia tuh masuk mulut ke x
sbbnye masa anak dia kencing tu dia tgh duk gelak
ntah2 masuk je mulut terus telan..ermmm..masinnnn...
hahahaha..adoyai aku geli usus betol la tngok, nk terputus urat kentut aku gelak


malu kot bapak dia, siap marah2 anak dia lg knpa x pakai pampers, knpa kencing kt muka
alahai marah budak kecik umur stahun tu mana la dia tahu apa2
xnak pulak gaduh ngan bini dia tu sbb x pakaikan anak dia pampers
bini dia pun duk gelak guling2 jgk
last2 x jadi mkn kt restoran tu, bungkus mkn kt umah je
adoyai...lawak gilosssss...pandai baby tu nk kenakan bapak dia
masa org tgh ramai pulak tuhhh..malu seyh kena kencing ngan anak nie..hahaha..


aku masa kecik2 dulu pun pernah wat hal mcm tu gak jgk 
tp x de la smpai kencing atas muka abah aku plak tp baik sikit la dr tu la kan
dulu aku jenis suka ikut mana abah aku g, abah aku pun suka je bawak aku mana2 dia nk g
maklumlah anak sulung katakan, racun pun aku lah, madu pun aku lah
satu mlm tu abah aku nk g wat keje kt opis
dia bawak aku g sama, masa tu dia ngan kwn dia 2 org
mama aku plak x pakaikan pampers masa tu kan
ape lg aku pun kencing la kt atas karpet ofis tu
hehehe..mlm tu abah aku ngan kwn dia balik kul 2 pg sbb diorg kena cuci karpet & mop lantai tempat aku kencing tuhh..hehehe..masa tu aku bru umur 2 thn, x reti nk kencing kt toilet lg kotttt
jahat kan aku? cerita nie pun aku tau sbb kwn abah aku yg cerita
bila dah besar2 nie malu la pulak bila org cerita pasal kita kecik2 dulu

jeng jeng jeng nie lah abah aku yg dulu pernah mlm2 buta basuh karpet, mop lantai segala sbb anak dia kencing kt ofis..hehehe..yg baju hitam tu adik bongsu aku, caca..:)


p/s: sebelum keluar tu pakaikan la dulu pampers kt anak tu, jgn expect anak korang tu x nak kencing sbb hari tu minum susu sikit je, tu baru kencing klu cirit, lg parah.

babai!


-Nik Imana-

Thursday, December 23, 2010

zaman muda mudi!


td tgh aku sibuk2 kemas rak buku tetiba ade ternampak album gmbar2 lama
best la pulak tgk gambar2 lama, gambar masa aku kecik2 dulu
gmbar ma & abah aku kawen, gmbar moyang atuk nenek aku zaman2 dulu yg aku sendiri pun x penah berkesempatan kenal dgn mereka sume
korang nak tengok jgk ekkkk???
check this out!

nie gambar aku masa kecik umur x smpai sebulan lg rasanya

dulu masa kecik2 aku x de rambut =(

mmng x leh blah kan kecik2 pun dah pandai posing gambar mulut muncung ek
hahaha..

aku ngan adik lelaki aku, abg ngah dulu masa kecik2 putih je skrggg dah mcm ape dahhh..hahahaha..

nie gambar masa umur 5 tahun, kurus je lagi, sebelum makan appeton! hahaha..

ni gambar raya, aku ngan paksu aku (Nik Fauzee)
skrg dia dh kawen, dah ade anak 2 org dah ponnn
kitorg kamceng dr kecik smpai la dah besar pnjang nie =)

ok skrg dah umur 20 tahun! =)

last but not least

yg pakai baju biru gelap tu gambar arwah moyang aku, Che Mek Bt Wanik
dia garangggg wooooo...hobi dia kumpul harta, atuk aku cakap dia bijak matematik
orang kira pakai kalkulator pun x leh lawan dia
ramai2 org tua2 kt kg aku cakap aku garang mcm dia
tp mslhnya aku bengap sikit bab nombor2 nie..hihihi..


ok tu jelah dulu
babai! ~


-Nik Imana-


Wednesday, December 22, 2010

iphone utk dijual!


nie aku ada iphone limited edition untuk dijual


nie bukan iphone 4 ke ape, nie special punye iphone 3310
 pegi Las Vegas pun x dak jual gua nk cakap lu beb!
siap dgn memory card, bluetooth, mp3, camera 8 Megapixel, earphone free
ape lg nak? canggih kan? kalau beli pun tak rugi lah
kawan aku nk jual 3k, amacam ade bran? 
hahaha..

berminat???
boleh hubungi sape2 jelah yg korang suka
stok terhad, satu nie je pun yg ada kt Malaysia nie

hahahaha..babai!!!


-Nik Imana-