Loyal Followers

Tuesday, November 30, 2010

♥ wedding theme ♥


mlm nie actually i ade final exam, 8.30 p.m. until 11.00 p.m.
teruk kan kena exam malam pulak..adoyaiii..
tp walaupun nk exam, sempat lg nk update blog nie..hehehe..
td masa i ngah blogwalking, ade la 1 entry blogger nie pasal gmbr2 dia kawen
dia punye theme colour utk wedding tu kaler gold..ok la nice! :)


ape yg i perasan skrg nie kebanyakan wedding sume dah ade theme
kalau nk g wedding pun kena ikut warna tema diorg
agak leceh tapi sebenarnya bila dah kumpul ramai2 jadi cantik
kalau Maya Karin & Steven kawen tema hitam putih
kalau anak Allahyarham SM Nasimudin kawen tema fairytale
i pulak tertarik nak wat tema dalam hutan ala2 'rainforest' gitewww
hahaha..ini bukan utk masa skrg, tp utk masa depan..:)


i ade usha photo kt fb friend of mine
kalau x silap tu photo masa wedding akak dia 
i tertarik sbb tema dia ala2 forest wedding & wedding planner tu mak dia sendiri
kat bawah ade photo2 yg sempat i curikkk..hehehe..
sorry Izwan Nazmi, i curikkk hasil kerja u utk blog i, saje nk promote..:)

 
 
 
 
 
sila ignore budak 2 org dalam gambar nie..hehehe..

sweet kan kawen dalam hutan..hehehe..
actually ade byk lg gambar tp malas nk upload
ade gambar kek ade daun2 sume, tempat tetamu makan pun cantik
whoaaaaa!!! cantik! cantik! cantik!

buat masa nie, wedding ala2 forest nie la yg i paling suka
lgpun i rase sebelah rumah nenek i kt kg ade kebun getah, sesuai la tuhh..hahaha..
so peeps, what say you??? 
give your opinion..=)

p/s: kalau u guys perasan i dah sopan sikit skrg sbb dah x bahasakan diri sebagai 'aku'..hehehe..baik kan? ♥ kan? ♥ kan? 

lovessss,
Nik Imana

Monday, November 29, 2010

blog berwajah baru

hihihi..setiap kali korang bukak blog aku mesti asyik kuar background lain2 kan?
hari ni blog aku berwajah baru lagi
padahal tiap2 kali bukak nk tukar wajah baru..hehehe..
xde la, lg pun dah bosan ngan background kaler hitam je
nak la jugak try letak kaler lain
tp aku rase cam ok gak la, ceria sket..hehehe..
batchmates aku yg lain sume duk sibuk study
esok ade exam STID, 2 hb nie ade exam consti
aku plak boleh duk membuang masa edit blog
hahaha..tapi aku rase wat blog nie pun sebahagian dr subjek STID jgk =)

credit to cik intan nurulfateha yg chantek!
♥♥♥
♥♥♥

  kakak comel kt atas nie dah manis bertudung skrg
thanks sis for the guide..

Ohh God!
i fallin love with this guy
rasa mcm nak terbang pergi Thailand!!!


arrghhhhhhhh!!!
nak g study dulu
babai! =)

-Nik Imana-

Saturday, November 27, 2010

3 in 1

hye readers!
ade 3 benda nak cerita skrg yg sebelum nie x de mood nak cerita
benda yg jadi dalam lingkungan hidup aku sehari dua nie

cerita pertama:


harap maaf, conversation ini dalam bahasa mother tongue aku
kalau tak faham sorry la eh
nie kalau nak google translate pun korang x kan jumpa maknanya jgk
hahaha..tp nak dipendekkan cerita, skrg mama aku ngah sakit
buah pinggang dia bengkak, aku pulak tgh final exam skrg x boleh nak balik rumah
korang sume tolong la doakan kesihatan mama aku jgk eh! =)

cerita kedua:


final dah lepas 3 paper, semalam aku exam paper family law
x tahu la nak cakap boleh jawab ke x tp yg pasti aku x yakin la
frust sebab aku baca, aku study semua tajuk, tp jawapan mcm x meyakinkan
dengan ade case study nye lagi, dah la bukan landmark case so that aku x concern sgt la pasal tu
tengok2 masuk dlm soalan exam smlm
kalau aku x study tu lain cerita lah, xde la aku rase frust sgt
dgn carrymarknye pulak semuanya x ter'carry' dah
x tahu lah mcmn, aku rasa kalau jawab family law mcm smlm tu
kalau aku kawen pun boleh cerai nie..hahaha..
aku bukan nk mngeluh sbb aku dah penat2 study sume, tp sedikit kecewa lah kan
dah hilang semangat dah, tinggal harapan jela 4 paper lg tuhh...
Dear Brain,sorry for overloading you. 

"jangan direnung letihnya usaha, tapi renunglah manisnya sebuah kejayaan..."

cerita ketiga:


Iqbal Rahimi, 
saya mengaku salah saya
mungkin cara percakapan saya x sedap didengar di telinga orang
itu mungkin sebab saya dah terbiasa bila dengan kawan2
dan saya bukanlah orang yg mengamalkan prinsip 
"BAHASA JIWA BANGSA"
saya tahu x sepatutnya saya cakap mcm tu
sekali lagi, saya minta maaf.


mood: tgh baca consti sambil2 dgr lagu Mula - Azlan & The Typewriter
dah 10 kali ulang rasanya..rasa mcm nk lompat2 dlm bilik..hahaha..
itu saje lah kot..
babai!

-Nik Imana-

jangan tinted cermin diri sendiri

hye readers!

just don't know how to express my feeling toward myself..hahaha..
aku rasa aku ni teruk lah, aku kena cermin diri aku dari semua aspek. memang kita tak akan perasan apa yg kita buat selama nie salah, tapi orang sekeliling kita yg akan perasan, yang boleh jadi cermin dan menilai sejauh mana diri kita. dan x semestinya perangai kita yang orang lain tegur tu salah, tapi mungkin cara kita tak berpatutan dengan cara orang lain. mungkin niat kita sama, tapi yang membezakan hanyalah cara. kita manusia rambut sama hitam, tapi hati & perangai lain-lain. kalau dah perangai kita teruk, x payah la kita nak sorok2 dari orang, kalau dah perangai teruk tu teruklah jugak, x payah nak tinted2 cermin diri sendiri tu. berubah lah bila kita rasa perlu.


dan setelah puas meng'google', mungkin ni lah satu-satunya benda yang boleh menggambarkan apa yg aku rasa dlm diri aku sekarang. nak luahkan dalam bentuk penulisan tapi aku x mampu. mungkin dunia kita sama tapi cara kita berbeza. memang susah untuk puaskan hati semua orang dengan merendah kan diri kita, tapi tak salah untuk mencuba. mungkin masa depan akan lebih baik dari masa sekarang. siapa tau kan? 
hidup kena ada tiang yang teguh, baru kau x cepat roboh..

-Nik Imana-

Thursday, November 25, 2010

Section 66 of Islamic Family Law (Federal Territories) Act 1984

hye readers!
some info regarding maintenance (nafkah) of wife in family law that i read just now
just wanna share with u because it's quiet interesting to be explore 
especially for ladies outside there
at least u know your right in marriage
on what u can claim from your husband
jewelleries? money? car? shopping expenses? anything..hahaha...

66. Power of Court to vary orders for maintenance.
The Court may at any time and from time to time vary, or may at any time rescind, any
subsisting order for maintenance, whether secured or unsecured, on the application of the person in whose favour or against whom the order was made, where it is satisfied that the order was based on any misrepresentation or mistake of fact or where there has been anymaterial change in the circumstances.


hahaha..this is so funny man!
 u know why? in the very simplest sentence
this section stated that the wife can go to court and claim to raise 
the amount of maintenance if her husband's salary increase...
(mmng x leh blah la, cuba bayangkan ek, isteri bawak bakul pasar yg penuh ikan ngan sayur tu, terkedek-kedek heret anak jalan pergi mahkamah jumpa hakim sbb nak suruh mahkamah ckp kat laki dia supaya naikkan duit nafkah dia setiap bulan sbb laki dia dah naik gaji tp sorok kt dia..hahaha..)

u have to accept it man!
all husbands outside there
my advice to u, it's better to maintain your salary 
or if not you will get headache with your wife
claim for more money for shopping!!!
really pity on you man!!! hahaha...

p/s: to my beloved future husband, i will love you more if u can buy me
a white exclusive Nissan GTR and a white Blackberry Storm
just that two things, not too much..hahaha..

till then,
bubye! =)

Wednesday, November 24, 2010

.cuti aidiladha.

 hye readers!

bukan aku nak mencapap, tapi saja nak share
apayang aku buat selama aku cuti aidiladha a.k.a cuti banjir hari tu
kalau suka tengok la
kalau tak suka pun buat2 tengok la jugak


Nik Nurilham Batrisyia Bt Nik Li (caca)

lepas 2 hari aku balik dah kena pergi Majlis Graduasi Tadika adik bongsu aku
hebat kau! belajar x sampai setahun dah grad
kau mampu?
aku pun x mampu nak grad lg
dah bertahun naik turun panjat tangga sekolah
ke hulu ke hilir kejar lecturer 
pun tak mampu lagi nak grad ijazah
hebat kau budak zaman skrg
abes tadika pun grad, aku dulu abis je kelas last tadika
melompat gembira kuar kelas berlari naik kereta bapak
kasut pun x sempat pakai, sijil tadika aku pun cikgu kirim kt tukang kebun
hahaha..pening aku ingat zaman budak2 dulu..





12 November lepas birthday caca yg ke 6
so aku celebrate la secara sederhana
yang nie je adik aku yg bongsu yang tinggal
yang lain dah besar2 anak gajah dah sume..hahaha..
makanan + kek tu sume aku yg sponsor
baik x aku? baik x?
hahaha..meh2 semua jadi adik aku
aku sponsor birthday party! hahaha..


ni gambar raya haji, sikit je kotttt
xsempat nak ambik gambar, sibuk kt dapur x cukup kakitangan
satu je aku nak tanya, muka aku ngan adik bongsu aku nie copy paste ke?
dah bape org cakap muka sama
dah adik aku, mmng la sama
bukan adik kau! hahaha..


nak tido
babai!


-Nik Imana-

Tuesday, November 23, 2010

.la ley familia.

hye readers!

walaupun esok aku ade final exam, tp aku gatai tgn nk update blog jgk!
boleh x mintak universiti nie postpone final exam ke sem dpn pulak?
aku nak balik jumpa diorg semua!!! adehhhhhh.....


ni semua konco-konco aku
yang tgh tu bigggg bosss!
kalau sape2 kacau salah sorang konco2 aku nie
aku sumpah jadi buasir! 
x leh buang air besar selama sebulan!
hahaha..


family is my first priority among all
but you are the only exception! =)

p/s: tlg bg cadangan kt mane tempat @ resort yg best2 utk wat family day...tempat yg best leh wat BBQ & yg penting swimming pool mesti besar punye sbb family aku semua sekali 7 gerabak kereta api..
any suggestion, please drop to my shoutbox! thanks people..=)




ok lah, nak p hapal kes!
babai..=)


-Nik Imana-

.lunch yg berkhasiat && group facebook.

hyepppppp readers!!!

dengan bangga nya hari ni aku malas nk turun makan
bkn sbb nak kurus tp sbb tak tahu nk makan apa
bkn sbb demand tp sbb lauk x byk pilihan
bkn sbb aku mls nk msk sendiri tp sbb keadaan x mngizinkan
bkn sbb aku x reti masak tp sbb nama tmpt mmasak tu bkn dapur namanya tp bilik
tau la kan klu msk dlm bilik nie mcmn jadinya
xselesa la, bilik kita ni tempat tido, study, rehat2
bukannya tempat memasak
tp klu skadar nak masak goreng telur dadar ngan telur mata tu boleh laaa
tp kalau kau smpai nk goreng ikan terubuk masin yg dah lama mak kau jeruk plus ikan pekasam yg mak kau kirim kat bapak sedara mak tiri bini baru bapak kau tu mmng la haremmmmmm!!!
kalau goreng kt dlm bilik, bau nya tu setahun 4 bulan pun x hilang lg...


oleh yg demikian aku mngambil keputusan utk makan apa yg ada
walaupun kurang berkhasiat aku x kesah la
asalkan perut kenyang, nk belajar pun tersengguk-sengguk kt meja
dan membawa diri ke katil utk berehat sekejap lalu tertido smpai maghrib!
tahniah utk aku sekali lg!


sebekas maggie kari letup dicampur dgn air panas sudah cukup mngenyangkan
plus air soya yg nampak kotak je tu..hehehe..
walaupun dah byk kali abah aku ckp 

JGN MAKAN MAGGIE!
MAGGIE TU TINGGI KANDUNGAN MSG!

tp aku tetap rasa yg sebenarnya boleh makan maggie nie
klu x boleh kenapa asyik kluar iklan kt tv tu
tiap2 bulan dah berapa produk maggie baru yg kuar
perisa itik la, ayam la, rusa la, lembu la, perisa kuda je yg belom kuar lg

ramai org cakap makan maggie nie bengap otak
tp aku rasa tu amek masa gak
xkan arini makan esok dah bengap
bukan maggie nie long term effect ke?
so klu aku makan maggie pun x effect aku nk exam esok
hahaha..kwn aku duk mrsm dulu sehari bpe bungkus mkn maggie
bijak je cam biasa, boleh je amek medic skrg, boleh je g oversea
huhuhu..tu semua kerja Tuhan, bukan kerja Maggie!

tapi walau ape pun aku nasihatkan korang jgn la selalu mkn maggie
kurang-kurang pun 2 kali seminggu jelah
tu pun amek masa lama nak nyahkan MSG dlm badan korang tuhhh
aku dah malas nk mencarut, nak g study lu, esok first paper
doakan semoga lepas aku mencarut nie aku berjaya


sebelum tu, aku nak jemput la mane2 readers yang pangkal namanya ada 
Nik, Tengku, Raja & Tuan
joinlah group aku kt facebook
kurang2 korang boleh tahu info2 pasal keturunan korang nie
walaupun kita nie generasi muda atau bahasa kasarnya
'Melayu baru'
kita kena tahu jugak asal usul keturunan kita
kalau x kita yg explore sape lg?




kalau rase nak join korang carik jelah group tu kt facebook
'Kaum Kerabat Nik, Raja, Tengku & Tuan'


aku mintak diri dulu la yer..
bye!

-Nik Imana-

Monday, November 22, 2010

Bruno Mars - Just The Way You Are [Official Video]


Oh her eyes, her eyes;
Make the stars look like they're not shining.
Her hair, her hair;
Falls perfectly without her trying.

She's so beautiful;
And I tell her every day.

Yeah; I know, I know,
When I compliment her
She won't believe me.
And it's so, it's so
Sad to think that she don't see what I see.

But every time she asks me "do I look okay?",
I say:

When I see your face,
There's not a thing that I would change.
Cause you're amazing,
Just the way you are.
And when you smile,
The whole world stops and stares for a while.
'Cause girl you're amazing,
Just the way you are.

Yeah, Her lips, her lips;
I could kiss them all day if she'd let me.
Her laugh, her laugh;
She hates but I think it's so sexy.
She's so beautiful,
And I tell her every day.

Oh you know, you know, you know
I'd never ask you to change.
If perfect's what you're searching for
Then just stay the same.

So, don't even bother asking
If you look okay;
You know I say:

When I see your face,
There's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing,
Just the way you are.
And when you smile,
The whole world stops and stares for a while.
Cause girl you're amazing,
Just the way you are.

The way you are.
The way you are.
Girl you're amazing,
Just the way you are.

When I see your face,
There's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing,
Just the way you are.
And when you smile,
The whole world stops and stares for a while.
'Cause girl you're amazing,
Just the way you are.

Yea-eah.


somebody come to you with this song
how sweet! =)
when i listen to this song
it will remind me to somebody
and i'm pretty sure that the said 'somebody' will read this!
hahaha..:)


-Nik Imana-

.entry penat mengantuk esaimen baru siap.

hi readers!
aku bukan bersara dr dunia blogging
tp aku rehat kejap sbb:  


- hari tu aku balik cuti raya
- internet rumah aku lembap mcm siput b***
- skrg musim final exam
- kat rumah byk aktiviti, byk kenduri, byk makan2


aku xde mood lg nie nk update tp saje gatai tgn
hahaha..x tahu nk update ape
aku baru smpai kampus pg td
masuk bilik terus bukak laptop buat esaimen consti yg tak siap lg
yeah ini lah aku!
aku bangga dgn diri aku yg suka tangguh kerja!
gila!




a person with high confident in myself to finish all the syllabusss of law of tort & family law in one day which is tomorrow! 
wish me luck babe! =)

-Nik Imana-

Monday, November 15, 2010

.bingkisan 02:32 a.m.

Cinta Ini Membunuhku - D'Masiv

Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak karuan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolakku acuhkan diriku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

[Reff]
Kau hancurkan aku dengan sikapmu
Tak sadarkah kau telah menyakitiku
Lelah hati ini meyakinkanmu
Cinta ini membunuhku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

Back to Reff
…. Wooo…Uuhh…Haaa…
Lelah hati ini meyakinkanmu
Cinta ini membunuhku


p/s: kau mmng siput babi, kau buat dajal lps tu kau nak mengesot dtg balik..pirahhhh!

-Nik Imana-