Loyal Followers

Monday, October 04, 2010

“Wuuu…lelaki nangis wuuu… Tak malu wuuu…”

hye readers! 
entry aku nie adalah kesinambungan entry aku yg lepas
yg pasal kenapa lelaki menangis tu
setelah aku wat soal selidik && uji kaji
akhirnya aku dah tahu kenapa sebenarnya lelaki tak menangis



Lelaki sebenarnya bukan tak nak menangis, tetapi dorang pandai menghargai sebenarnye. Kan kalau kite menangis, kite keluarkan air mata. Yang lelaki ni bagus, dorang nak simpan air mata dorang tu. Nak bersihkan mata katanya. Tu pasal la lelaki tak menangis…


Selain daripada itu, lelaki ni suke perempuan puji dorang. Kalau lelaki tak menangis je, perempuan akan cakap ayat ni lagi, “Ala, lelaki… Tunjuk macho la tu…” Bukan lelaki nak berbangga-bangga, ataupun riak. Dah perempuan nak puji. Dah perempuan nampak ke-macho-an lelaki. Tu pasal la lelaki tak menangis…
Pemikiran lelaki dengan perempuan memang berbeza. Perempuan kalau tengok cerita yang sedih-sedih, mesti menangis. Tapi bila lelaki tengok cerita yang sedih-sedih, dorang akan rilek je. Cool. Takde nangis-nangis ni. Buat penat je. Dah la dorang penat balik dari kerja. Ni balik rumah nak nangis-nangis pulak. Tambah lagi penat ada la. Tu pasal la lelaki tak menangis…


Lagi satu, lelaki kan dikenali dengan kekuatannya. Kalau menangis, habis la dorang punya kekuatan, ke-tough-an tu semua hilang. Sebagai contoh, kalau lelaki tengah bertukang dan nangis-nangis nak buat kerja. Rasa-rasanya, siap tak kerja yang nak dibuat tu? Mesti lambat nak siap kan? Lelaki tak suka lambat-lambat ni. Tu pasal la lelaki tak menangis…


cuba korang bayangkan ek mcmn kalau lelaki gagah mcm abang power rangers nie menangis sbb raksasa tolak dia jatuh? habis la malu lah wehhhh muka dah hensem ade power lagi tetibe nangis..wakaka..kelakar siak!!!
maaf lah nie cuma gambar hiasan sbb aku suka gilaaaa Merrick dlm Power Rangers Wild Force nie, cuba tngok janggut dia? kacak kan? kan? tu sbb la aku sanggup tunggu power rangers dpn tv time2 nk maghrib!!! terpikat dowh terpikat!!!


berbalik pd tajuk yg asal, dan akhir sekali, lelaki kan kacak kalau tak menangis. Takde nak serebeh-serebeh muka tu. Tu pasal la lelaki tak menangis… :))


Ada tambahan atau sokongan? Angkat tangan… :))

-Nik Imana-

6 comments:

  1. haa,. power ranger ke tu??

    Jum Singgah yer
    Latest entry di:

    Shocking Fact about Justin Bieber!

    ReplyDelete
  2. aku sokong first statement
    laki2 xnak menangis coz nak simpan air mate sabagai agen pembasmi habuk dan kotaron yg melekat di mate..
    sekian terime kasih

    ReplyDelete
  3. hahaha..bagus2..
    itulah bagusnya jd lelaki..

    ReplyDelete
  4. Apa hendak dimalukan kalau menangis? Apakah salah menanggis meratapi pemergian yang tersayang kembali mengadap Ilahi? Saya akan berasa kejam jika ketawa kerana ketawa yang melampau menjadikan hati keras

    ReplyDelete
  5. yup..betul 2..menangislah hanya pada perkara yg perlu..

    ReplyDelete