Loyal Followers

Thursday, October 14, 2010

.frust jadi diri sendiri.

hye readers!

Hari ni aku dah buang masa byk kot, abes kelas pukul 3.30 pastu balik tido smpai la aku solat asar pun dah nk dekat kul 7 ptg, korang toksah ckp la mmng aku tahu aku nie teruk, malam pulak kuar makan pastu balik online xde mood pun nk study smpai la tgh2 mlm mcm nie, aku duk tngok movie boleh tp tngok buku aku jadi stress, aku duk baring2 tngok siling tngok kipas pusing2 sambil dgr lagu jiwang2 dr bateri hp aku penuh smpai la jadi nyawa2 ikan, klu kat rumah bapak aku mesti ckp mcm orang mati laki tp masalahnya aku laki pun x dak mcmn nak mati. ok skrg aku tgh dengar lagu2 evegreen tangkap leleh punye koleksi yg aku bru download. aku kena akui hakikat hidup bahawa lagu2 evegreen zaman2 aku skolah rendah tulah yg paling senang didengar ditelinga aku time2 otak x brapa betoi mcm nie berbanding dgn lagu2 zamn sekrang yg ntah hape2 tp kadang2 tu best jugak, aku x kesah la korang nk ckp aku jiwang ke hape tp aku mmng suka pun, teringat zaman2 skolah rendah darjah 5, masa tu ada majlis hari guru ade pertandingan menyanyi, aku komplot dgn mama aku nk masuk pertandingan tu sbb klu abah aku tau dia mmng x kasi, tp nk buat mcmn masa tu budak lg kan aku balun je nyanyi atas pentas depan2 org ramai, xtahu malu pun masa tu tambah2 zaman kecik2 mulut aku macam murai tercabut ekor, aku nyanyi lagu Ramalanku Benar Belaka & Pada Syurga Di Wajahmu yang korang boleh download 
Di Sini...hambek kau! lagu tangkap leleh aku nyanyi dpt no 1! dapat hadiah Tupperware la haaa..kau mampu??? hahaha..tp bila aku bgtau bapak aku, bapak aku x bangga pun tp padahal dia dengki suara anak dia lg sedap dr dia yg asyik nyanyi lagu Brorey Marantika dalam bilik mandi smpai sakit telinga. hahaha..nie bukan mengumpat bapak sendiri tp nk mngetengahkan bakat beliau je, mane la tahu ade Saari Amri, M.Nasir, Audi Mok ke baca blog aku nie diorg tertarik nk amek bapak aku wat album, famouslah aku jd anak artis! hahaah..sekarang ni pun aku ngah dgr lagu2 zaman kecik aku tu, kira nk flashback la nie..dulu masa kecik2 zaman tadika lagu Lefthanded tu lah jadi lagu tema aku kalau nak tido, masa tu mane ade lagi CD nie, abah aku record pakai video tape je bai, pastu pasang kt tv, aku duk dgr lama2 mata jadi lali terus tido. itu lah zaman budak2 aku, yg mana telah dipengaruhi oleh abah ngan pak sdara aku yg layan lagu2 mcm nie, zaman skrg ade ke budak2 sebaya aku dulu minat lagu2 evegreen nie? x de lah wehhh..kalau ade pun sume pakat minat Akim, Shahir, Stacy, Aril yg lagu2 meletop stahun dua lps tu terus org dah x dgr lg dah. ok aku dah letih nk mngarut sebenarnya tp sbb tension kan aku kena la tulis, time aku x busy nie xde pulak yg nk telepon, smlm time aku byk keje ramai la pulak yg telepon nak borak la dpt panggilan percuma la, nie time aku duk rilek buang masa xde plak org telepon nk borak2 ngumpat2 pasal isu semasa, x paham btol la aku. sampai skrg pun aku duk buang masa lg nie, dah pukul 3.00 pagi waktu Jaipur, India pun aku x boleh nk start study lg padahal final 28 hb nie, wat mcm x sedar diri pulak. serius wehhh! aku stress & frust jadi diri sendiri yg hidup ikut flow mcm xde arah tuju nie, padahal baru hari nie rasa mcm nie, kadang2 aku rasa mcm nak tukar course pun ade sbb aku jeles tngok budak2 course lain byk je masa nk kuar bergonjeng, lepak2, tngok wayang, pegi melancong, balik tiap2 minggu, gap kelas pun boleh g karaoke, siyes aku jeles! tapi aku rase lg jeles tngok law student lain yg lagi busy bawak beg pack ke hulu ke hilir yg dalam tu ade laptop & buku2 yg diorg pinjam kt library, betapa rajinnya meraka sedangkan aku semester nie x lebih 3 kali lg aku masuk library. aku rasa aku dah busy tp aku sedar ade org yg nampak lg busy dr aku. aku mmng jeles tapi aku rasa Tuhan nk main uji2 dulu ngan aku nie, nk tahu aku kuat ke x nk hidup lama lg, biasa lah hidup mana ade senang tambah2 zaman skrg nie, nk kencing pun kena bayar RM 0.50 tau x? kalau x de duit mmng x mampu nk kencing lg dah..hahaha..tp aku tahu 1 hari nnt Tuhan mesti bg aku keje yg best2. rasanya lah. sbb kita hidup biar bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian. kalau asyik hidup senang je bila nk rasa adventure. serius weh aku stress x tahu nk ckp kt sape, rase useless, lost sume ade..biasenye kalau mcm nie aku kena kuar borak2 tp dah mlm2 mcm nie sape lg yg hidup, aku je jadi musang yg tido2 lg mase nie, org lain sume jaga kulit muka sbb tu tido awal, aku je muka dah la x berapa cantik tido pulak lewat lg la cepat proses penuaan. hahaha...kalau kat rumah mlm2 buta pun kalau aku rse x guna mcm mlm nie aku boleh ajak abah aku kuar g mkn roti canai & teh tarik. kalau abah aku x bawak kuar aku akan mnangis teresak-esak mcm budak2, bangang btol la aku rse aku nie. serius weh aku rindu nak balik rumah! =( rindu nk kena bebel ngan abah aku sbb aku selalu jalan2 melawat kg smpai maghrib baru balik, rindu nk makan mama aku masak, rindu nk dgr adik bongsu aku (caca) yg membebel kt aku sbb aku malas lipat baju, rindu nk marah2 adik lelaki aku (ayuk) sbb malas buat homework asyik maen game je, rindu nk tlg g beli barang yg nenek aku pesan & bila dia bg duit RM50 aku terus keep the change, sbb tu aku terasa kaya sekejap bila balik rumah, rindu nak amek je kereta sape2 yg available kt rumah then hantar dgn tangki minyak yg hampir kosong. tolong wehhh tolong sape2 ingtkan aku tarikh2 penting nk submit assignment & tarikh final exam sbb walaupun aku dah tulis dlm organizer aku tp sejujur dari hati nurani yg paling dalam aku jarang bukak pun organizer tu. aku tension sgt la nie sbb tu aku mngarut panjang2 mcm ni, kalau korang rasa x larat nk baca x payah la baca sbb aku sendiri pun x faham ape aku tulis nie. Ya Allah, frust nya aku jadi diri sendiri hari ni. hari ni jelah.


aku x tahu lah masa nie aku umur bpe bulan tp
yang pasti mase nie aku x reti nk mnyanyi pun lg
menangis kuat2 smpai mama aku bengang boleh lah! hahaha..


 ini bukti betapa aku minat menyanyi
kecik2 lg dah pakai headphone
masa dulu mane ade mp3 ipod sume neh
aku pakai walkman je, tu pun dah kira mewah..hahaha..


aku pun x faham kenapa kecik2 dulu aku xde rambut sgt
mngkin lepas tu abah aku bawak p Yun Nam Hair Care kot
tu yang jadi rambut lebat skrg nie..hahaha..
maaf la gmbr x berkualiti, maklum lah zaman dulu mane ade DSLR


ok skrg aku dah besar panjang, umur pun dah 20 thn!
kalau jumpe kwn2 abah aku yg biasa dukung aku mse kecik2
diorg mesti akan ckp "wah kak long dah besar skrg."
yelah pakcik, mmng dah besar, berat pun dah bertambah.
aku harap lps nie xde la aku frust jd diri sendiri lg.


AKU HOMESICK GILAAAAA!!!!!

-Nik Nur Imana Bt Nik Li-

4 comments:

  1. penannnggg!!!! aku ada kupon dominos x pakai lg!

    ReplyDelete
  2. gila la ko nie alep!
    bila masenye nk g penang, sabtu ko-k lah oiiiiiii! sedar sikit!

    ReplyDelete
  3. akuuuuuu bangggeeeeeee kamuuuuu pernahhh menanggg pertandingannnn menyanyiiiii heeeeeeee

    ReplyDelete
  4. hahaha..yelah kak bel, walaupun suara mcm katak, mase tu cikgu x pakai PA system hebat2 sbb tu bleh menang. hahaha.

    ReplyDelete