Loyal Followers

Monday, August 16, 2010

.harta awak harta saya jgk!.

hi readers!


nie aku bru balik dr kelas Business Law, bapak bestlah lecturer aku 2, asyik wat lawak je dlm kelas, smpai aku x terasa lapar pun time2 puasa nie..hahaha..(Dr. Aspalela, sila bg extra mark ok!) tp dlm byk2 cerita lawak yg dia buat tu byk gak pengajaran dan peringatan yg terselit yg wat aku terfikir, btul gak ape dia ckp tu...


pengajaran 1: 
kitorg belajar psl hire purchase, so dia pun cerita la psl kwn adik dia nie yg bercinta dgn duda kt Singapore, tp rupenye duda tu dah kawen kt Singapore, pompuan tu punyelah pcaya smpai bg kereta yg dia baru beli utk kegunaan lelaki tu n then lelaki tu larikan kete tu ke Singapore smpai la bank x leh detect, free jela pompuan tu kne byr hutang bank dgn kene tipu ngan lelaki tu lg..pengajarannye disini ialah TRUST NO MEN!!! kita nie pompuan jgn la 100% pcaya lelaki nie, diorg kdang2 ade hidden agenda je, bkn nk kt kita sgt pun..carik la lelaki yg tergila2 kan kita bru hidup kita senang, jgn carik lelaki yg kita terhegeh2 kt dia, nnt kita plak yg merana..1 lg, klu lelaki yg tersgt romantik nie pun ssh gak, klu msj plak I LOVE U lg byk dr perkara lain, dlm sehari tu 400 kali ckp I LOVE U..cube korang fikir mmng la x slh nk menzahirkan rasa syg tu tp jgn la over sgt, x mustahil dia akan sesenang itu juga ckp I LOVE U kt pompuan lain jgk..nie aku bcakap melalui penagalaman ok, bkn ckp kosong ~


pengajaran 2:
lecturer aku ckp, katakan la klu kita meninggal & kete kita blum abes bayar, so husband @ sedara mara terdekat kita la kne sambung byr..pengajarannya, klu korang rse agak2 mcm x nak nyusah kan korang in case klu jadi ape2 kt husband korang, suruh la husband korang tu beli insuran perlindungan nnt klu jd ape2 insurans bleh tolong cover, tp korang xyah la nk beli insurans jgk, nnt klu jd ape2 kt korang biar jela husband korang yg bayar, bru la dia xde duit nk kawen lain klu korang dah x de nnt..hahaha..kejam x? bak kata Madam Aspalela, bila dah kawen, kereta husband kereta kita jgk, kereta kita kereta kitalah! hahaha...


 kereta idaman aku nie lah yg buat aku x sabar2 nk keje, klu x dpt yg nie Honda pun jadilah..hahaha..


pengajaran 3:
errr..nie bukan pengajaran sbnrnye tp lawak..klu korang meninggal lebih awal, jadilah hantu ke pontianak ke tunggu atas pokok blakang rmh, klu laki korang nk kuar carik bini baru senang korang nk cekik laki korang tu..hahaha..mmng x munasabah..sbnrnye aku nk letak gmbr puntianak tp aku takut korang x leh tido mlm plak..hahaha..

oklah2, tu jer cerita kelas business law aku ari nie, sumpah x ngantuk ok!
klu ade citer best aku share lg..anyway selamat bersahur!!!


-Nik Imana-

4 comments:

  1. hamboi bab tu ingat ye..
    kereta kecik warna merah heeee

    ReplyDelete
  2. sy nak kereta kecik warna putih la kak bell...hahaha...

    ReplyDelete
  3. Yg paling kelakar kan yg jadi hantu sbb bengang laki kahwin lain.

    Mai gelak tak henti henti ouh.

    Nice post ohhh harap aspalela baca. tee hee

    ReplyDelete
  4. hahaha..idea bernas sblum mati lahir anak ramai2, dah mati bg laki jaga semua..hahaha..padan muka..;p

    ReplyDelete