Loyal Followers

Saturday, August 28, 2010

.doktor pakar cinta. (kes 1)

hye readers!
aku x tahu la angin barat daya mana yg melanda skrg
hinggakan rmai la plak kwn2 aku ade masalah cinta
sudahnya, aku la jugak yg dicarik!
mcm nie la pompuan, ade pakwe lupa kwn2
ade masalah ngan pakwe sudahnya kwn jgk yg dicariknya...



aku la yg kena perah otak bg nasihat2 yg bernas
aku x tau knpe diorg rujuk aku
nk ckp aku nie byk pngalaman x la jgk
kawen pun belum, clash tu ade la 2 kali jgk..hahaha..
dah rupa kaunselor x berbayar la plak aku skrg nie


aku bkn nk mrungut, aku boleh je jd pndgr
aku pun suka bg nasihat, wlupun aku tau aku nie ckp x srupa bikin
pndai bg nasihat je, time kne kt diri sndiri ting tong jgk!
biase la 2 manusia kan?
tp yg aku paling x leh blah, kes gaduh ngan pakwe sbb

PAKWE X KASI PAKAI TUDUNG MAK LIMAH


aku x tau la korang sume pnggil tudung ape
tp tudung yg sme jenis ngan si Ayu Raudhah nie pakai la
(sbnrnye ayu raudhah nie lg cantik bertudung)


ok2 balik pd cerita aku td
smlm kwn aku call menangis2 sbb dia kata pakwe dia marah dia
sbb dia slalu pakai tudung mak limah nie
aku x fhm btol la lelaki camtu, gf pki tudung pun mrh
kang freehair pun nnt ko mrh
adehhh..skrg nie nk pki tudung ape pun kne mintak izin lelaki dlu ke?
mati laaaa nk kawen mcm 2, skrg bru kapel
agak2 ble dah kawen sruh pakai kain smyg agaknye
aku tngok kwn2 aku yg lain cantik je pki tudung tu
walaupun aku tau muka aku klu pki tdung 2 dah mcm buah tembikai
tp xpe, mgkin muka aku je yg x sesuai..hahaha..


nasihat aku kt kawan aku tu
lain kali ko x pyh buang duit beli tudung
sruh je balak ko tu belikan sndiri tudung mana yg dia nk 
1 lg, tudung2 mak limah ko 2 sume bak sini kt aku
aku nk jual bundle! hahaha...


p/s: lelaki zaman skrg nie fasi btoi, mcm2 prangai dah aku rse...

- Nik Imana -

Thursday, August 26, 2010

.happy 20th birthday Iqtiyani Bashir.

hye readers!

aku ade kawan, nama dia yaniee!
dlm erti kata lain pakcik bashir bg nama anak dia IQTIYANI..
tp smlm hari jadi dia tp kami wat x endah jaaa...
kesiannnnnnnn...........


tp tolong jgn cakap kami jahat sbb kami saja nk wat prank kt dia
tp prank tu x jadi pun, yg jadi benda lain...
hahahaha..


yanie walaupun kita bz ngan exam criminal
tp kitorag x pernah lupa birthday ko nie
happy 20th birthday yaniee!!!
walau sape pun boyfie ko nnt
kita tetap kawan sampai mati...


ily bestieee...

- nana -

Wednesday, August 25, 2010

.tahu x ape makna frust?.



korang tau x ape makna frust x leh nk jwb exam dgn baik




korang tau x skrg aku ngah frust sbb ntah ape2 aku jwb exam td
serius susah! 
hancur carry mark criminal aku..:'(

waaaaaaaaaa!!!!!!!!!
sedih siak ~


Tuesday, August 24, 2010

.dah termalu sendiri.

hi readers!
aku tau korang puasa hari nie so x yah kecoh2 ok
sbb aku pun puasa jgk, nie tgh menahan lapar & dahaga
hahahaha..ok mengarut!


korang tau x ape erti malu?
sdgkan org x tau malu pun tau ape itu malu
inikan pula org yg mmng pemalu mcm aku!!!
cewahhh..hahaha..ok serius aku seorg yg pemalu!!!


kawan2, tlg assume kt atas nie gmbr aku mase kecik
comel kan? kan? kan? hahahaha...


td aku dah malu kan diri aku sbb smlm aku dpt msj dr unknown sender
yg katanya nk fly utk smbung blaja, siap tulis nama lg
bila aku baca msj tu aku hnya terfikir seorang jela yg aku knal dgn pnggilan tu
(jgn salah faham, nie perempuan ok bkn lelaki)
aku tkejut gak, nk call tp cam segan
pg td aku decide nk msj kt fb je
bila aku balik klas td aku dpt tau info smlm tu salah
bapak malunya aku kan siap sent msj gud luck, take care & mcm2 lg lah
aku dah cuak, dah x tau nk taruk muka kt mane
nk letak dlm poket da penuh isi hanset
hahahah..gila2..tp aku pelik sape la yg msj aku 2..
aku call no tu pastu x dpt2 pun..
haih..biar jela sape pun yg penting aku dah termalukan diri aku
dgn menghantar msj kt fb tu
bulan2 puasa nie aku tau malu la jgk kan?
tp klu ikut reasonable man test, org lain yg dpt mesej mcm 2 pun akan percaya jgk, so x yah la aku malu sbb tu bkn salah aku..ceehhh saja nk sedapkan ht..
hahaha..nseb baek x jumpa in person klu x mau blushing aku walaupun aku tau aku bkn la putih sgt pun nk ade pipi kaler pink! hahaha..


aku malas nk merepek lg yg penting utk masa 2-3 jam nie aku mmng rase malu level band 6!
nk hafal kes2 & section yg byk utk criminal test esok!
babai ~

- Nik Imana -

Monday, August 23, 2010

.setelah 4 bulan.

hye readers~

setelah 4 bulan aku tinggalkan hobi menangis waktu mlm
kini hobi aku menjelma kembali
pandai mencari peluang mencelah disebalik masa2 sibuk aku utk mid-sem test & presentation
hahaha..mngkin sbb dah lme x mnangis kot
dah 4 bulan dah, lame tuhhh weyh! 
rekod peribadi paling lama pernah aku capai setakat..hahaha..
(x yah gelak la sbb sbnrnye x lucu pun)


sedari 4 bln lepas ini lelaki sudah di BANNED
utk mengelakkan dr terserempak kenangan di mana2
khas aku beli hp baru & bg adik aku guna hp lama
khas aku cuci gmbr2 baru utk soft board aku
khas aku edit gmbr wallpaper yg lg cantik utk lappy aku
ingtkan mmng aku dah lupa dia
tp rupenye ade lg menyinggah di fikiran mlm nie
rupenye betul la org kata
mesej boleh delete, tp memori kekal smpai bila2
hahaha...


xpe2, aku yakin aku boleh!

p/s: saje tulis entry nie sbb tetibe ngah study teringt dia nie

SELAMAT BERSAHUR 

~ Nik Imana ~

Sunday, August 22, 2010

.hujung minggu kami.

hey readers! 

ini cara kami release tension time bulan puasa
kami tau kami x hot tp kami x kesah pun ~


Harap maaf! Kami mmng gila flash sejak kecik lg...


Thanks Madam Aspalela & family for the very delicious Nasi Beriyani


kami mmng sgt bertamadun utk ambik turn basuh pinggan! 


Madam Aspalela, thanks 4 everything ~
at least kami dapat jugak merasa berbuka di rumah!

x sabar nak tunggu 30 Ogos 2010 - 8.30 mlm

babai! ~

~ nana ~

Saturday, August 21, 2010

.juadah berbuka puasa yg paling best setakat nie.

hi readers!
mcmn puasa korang hari nie?
gemuk ke kurus? hahaha...

nie juadah berbuka puasa aku yg paling best stakat nie
lauk nye pun mmng menyelerakan smpai wat aku x tido mlm


~ mid-sem test business law
~ presentation criminal law
~ presentation constitutional law
~ mid-sem test computer application
~ mid-sem test criminal law
~ mid-sem test family law
~ mid-sem test law of tort


nie sume stok makanan aku dlm mase 2 minggu sblum balik raya
sedap x? sedap kan? sgt SEDAP!!!
makanan korang ade sedap mcm nie? hahaha...


-Nik Imana-

Wednesday, August 18, 2010

.beza tudung hitam dgn tudung putih.

hi readers! 

teguran dr kawan facebook aku td tlh membawa aku kpd entry nie..sorang kwn kt fb aku td tanya, nana kenapa selalu nampak pakai tudung kaler hitam je tp ari nie pakai tudung putih, nampak lain la..ok aku x sentap langsung pun sbb hitam tu mmng feveret kaler aku! klu korang tngok kbanyakan stuff aku pun sume kaler gelap2..



ramai org kata kalau aku pakai tudung hitam, muka nmpak garang dan bongkak! ok aku x kesah pun sbb bg aku hitam itu menawan! wakakaka..plus kalau pakai tudung hitam sudah semestinya muka nmpak cerah! walaupun sebenarnya itu semua dusta belaka a.k.a. hitam manis...hahaha...lgpun kaler hitam senang nk match dgn kaler lain, klu aku pakai baju hijau dah x payah dah aku nk carik tudung hijau jgk, buang masa jelah! 1 lg yg aku nk pastikan, warna hitam ialah warna utk nmpak kurus...ok!!!



ramai org kata kalau pakai tudung kaler cerah mcm putih nie akan terserlah keayuan tp aku??? sumpah x ayu langsung ok plus mama aku ckp, "ana kenapa kalau amek gmbr selalu senyum tutup bibir?" masalahnya dah aku nie mulut kecik mana la boleh nk senyum nampak 24 batang gigi ala2 Ning Baizura tuh! hahaha..


dan kenapa aku x suka pakai tudung kaler lain kecuali time hari raya? salah satu sbbnya ialah klu aku duk jauh 1 km pun, dsebabkan kaler tudung yg menyerlah org dah cam itu aku!!! plus2 kalaulah kaler2 yg macam taste abah aku (kuning terang, merah, hijau terang) lagilah sakit mata tngok, dah mcm gaya nk g sambut deepavali dah!

ok2 dah malas nk mengarut lg, 2 je aku nk share..
nak g study esok aku ade mid-sem test Business Law!
babai lah kawan! =)

-Nik Imana-

Tuesday, August 17, 2010

.ini bilik ke taman safari?.


glitter-graphics.com



hi readers! selamat bersahur...

sahur ari nie aku makan chicken chop abg pelakon..
very the western kan???
 hahaha...saje tukar selera, selama nie asyik duk telan air paip je wat sahur, 
ape salahnye tukar selera cket...
oleh yg demikian, saja nk interframe kan wallpaper bilik aku

Photobucket

jeng! jeng! jeng!



haaaa..nie la bilik aku!
cantik kan? ade mcm taman safari zoo taiping x?
(tlg jgn jujur sgt,klu x cantik pun cakap la cantik!
 blakang aku nnt korang nk kutuk pun aku x kesah)

ok itu saja, aku saja nk tunjuk hasil kreativiti aku menghias bilik walaupun x de la hebat nk wat tema nusantara mcm Eric Leong buat tuh!
ok aku dah melalut..tido dulu lah! 
babai!!! 

-Nik Imana- 



glitter-graphics.com

Monday, August 16, 2010

.harta awak harta saya jgk!.

hi readers!


nie aku bru balik dr kelas Business Law, bapak bestlah lecturer aku 2, asyik wat lawak je dlm kelas, smpai aku x terasa lapar pun time2 puasa nie..hahaha..(Dr. Aspalela, sila bg extra mark ok!) tp dlm byk2 cerita lawak yg dia buat tu byk gak pengajaran dan peringatan yg terselit yg wat aku terfikir, btul gak ape dia ckp tu...


pengajaran 1: 
kitorg belajar psl hire purchase, so dia pun cerita la psl kwn adik dia nie yg bercinta dgn duda kt Singapore, tp rupenye duda tu dah kawen kt Singapore, pompuan tu punyelah pcaya smpai bg kereta yg dia baru beli utk kegunaan lelaki tu n then lelaki tu larikan kete tu ke Singapore smpai la bank x leh detect, free jela pompuan tu kne byr hutang bank dgn kene tipu ngan lelaki tu lg..pengajarannye disini ialah TRUST NO MEN!!! kita nie pompuan jgn la 100% pcaya lelaki nie, diorg kdang2 ade hidden agenda je, bkn nk kt kita sgt pun..carik la lelaki yg tergila2 kan kita bru hidup kita senang, jgn carik lelaki yg kita terhegeh2 kt dia, nnt kita plak yg merana..1 lg, klu lelaki yg tersgt romantik nie pun ssh gak, klu msj plak I LOVE U lg byk dr perkara lain, dlm sehari tu 400 kali ckp I LOVE U..cube korang fikir mmng la x slh nk menzahirkan rasa syg tu tp jgn la over sgt, x mustahil dia akan sesenang itu juga ckp I LOVE U kt pompuan lain jgk..nie aku bcakap melalui penagalaman ok, bkn ckp kosong ~


pengajaran 2:
lecturer aku ckp, katakan la klu kita meninggal & kete kita blum abes bayar, so husband @ sedara mara terdekat kita la kne sambung byr..pengajarannya, klu korang rse agak2 mcm x nak nyusah kan korang in case klu jadi ape2 kt husband korang, suruh la husband korang tu beli insuran perlindungan nnt klu jd ape2 insurans bleh tolong cover, tp korang xyah la nk beli insurans jgk, nnt klu jd ape2 kt korang biar jela husband korang yg bayar, bru la dia xde duit nk kawen lain klu korang dah x de nnt..hahaha..kejam x? bak kata Madam Aspalela, bila dah kawen, kereta husband kereta kita jgk, kereta kita kereta kitalah! hahaha...


 kereta idaman aku nie lah yg buat aku x sabar2 nk keje, klu x dpt yg nie Honda pun jadilah..hahaha..


pengajaran 3:
errr..nie bukan pengajaran sbnrnye tp lawak..klu korang meninggal lebih awal, jadilah hantu ke pontianak ke tunggu atas pokok blakang rmh, klu laki korang nk kuar carik bini baru senang korang nk cekik laki korang tu..hahaha..mmng x munasabah..sbnrnye aku nk letak gmbr puntianak tp aku takut korang x leh tido mlm plak..hahaha..

oklah2, tu jer cerita kelas business law aku ari nie, sumpah x ngantuk ok!
klu ade citer best aku share lg..anyway selamat bersahur!!!


-Nik Imana-

Sunday, August 15, 2010

.haa baca nie, sebelum marah tu fikir dulu.


hi readers! saja nak share cerita nie dgn korang sume...

Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku. "Untuk apakah paku-paku ini ayah?" tanya pemuda tersebut. "Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita ini, bagi melepaskan kemarahan mu" jawab ayahnya.

Pada hari yang pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu tersebut. Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya, jumlah paku yang digunakan juga berkurangan. Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku menembusi tembok batu tersebut.

Akhirnya tibalah pada suatu hari, dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun. Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira. Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan. Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-paku tersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebut kepada bapanya dengan bangganya.

Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata "Kau telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang di tembok batu tersebut, tembok itu tidak akan kelihatan sama lagi seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini. Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya. Tetapi ingatlah, tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu, namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka fizikal.

Sahabat adalah permata yang sukar dicari. Mereka membuatkan kamu ketawa dan menggalakan mu ke arah kejayaan. Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan sentiasa membuka hatinya kepada kita.

p/s: maaf sekiranya aku pernah meninggalkan kesan berlubang di dinding hati korang semua..entry ini untuk pembacaan umum, tiada kaitan dgn yg hidup @ yg tlh meninggal dunia, hanya sbg peringatan diri sendiri dan semua pembaca...:)

-Nik Imana-

Saturday, August 14, 2010

.apa guna lelaki.



apa guna kalau kita ade kekasih @ lelaki yang romantik sedangkan dia seorang yang pemalas..
kenapa kita perlukan seorang kekasih @ lelaki yang pandai berkata-kata sedangkan dia tak jujur..
apa yang berguna pd kita ialah kekasih @ lelaki itu mesti pandai menghormati kita sebagai seorang perempuan..
perlu menyayangi diri kita seadanya dan sentiasa beri kita semangat untuk berjaya..
dan itulah yang sebenar-benarnya lelaki...


-Nik Imana-

.Happy Birthday Loyar Lawa.

hi readers!
ini adalah special entry utk kawan aku
merangkap bloggermate, classmate, coursemate aku sume dia lah
sempena dgn birthday dia hari ini aku postkan special entry nie

|
|

dengan ini mempersembahkan..............................



Happy Birthday to You...
Happy Birthday to You...
Happy Birthday to Dayah...
Happy Birthday to You...




weeeeee...happy 20th birthday loyar lawa yg chumel!
walaupun xde publisiti murahan dr facebook utk birthday dayah
tp kitorang still ingat hari puja umur dayah nie...
kami coursemates Bachelor of Law (Hons.) doakan semoga dayah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan happy selalu ngan kitorang kt sini, jgn stress2 pasal business law tu..hehehe..


p/s: bukan selalu dpt sambut birthday time bulan puasa nie...
blogger tolong klik nuffnang ya, kami nk wat beli kek birthday dayah nie..:)


-Nik Imana-

Friday, August 13, 2010

.pengalaman lucu puasa bulan ramadhan.



hi readers!
sedar x sedar dah 2 hari kita berpuasa ek?
so camne puasa korang? aku pasti msti ade org x puasa nie kan?
dah la jgn nk sorok2, aku paham jerr, dgr citer aku pun pompuan gak..hahaha..
korang yg mane duk kt umah tu msti lah best kan? dpt berbuka ngan family sdara mara sume..kitorg yg terpaksa berbuka kt hostel nie bapak la x bestnye, sayu seyhhhh....
walaupun abah & mama aku ckp mkn lauk biase2 je tp aku tau la menu wajib berbuka puasa kt umah aku msti ade la sup tulang ke, ayam @ daging bakar ke, x pun benda yg percik2 tu sume..mmng aku x tahan laaaa...




credit kt batchmates aku sume yg temankan aku berbuka puasa kt sini, 
sorry la aku x de gmbr 1 batch nk upload..hahaha..


ok2, ini x de kene mngena lngsung dgn tajuk entry aku 
aku confirm dan percaya korang msti ade pngalaman yg lucu2 time bulan puasa kan?
aku pun ada la, tp yg 2 nie kira tahap x leh blah laaa...:


Pengalaman 1:

aku ingt lg mse aku darjah 4, mse tu ngah cuti sem x silap aku, aku tinggal kt umah mak sedara aku kt Tanjung Malim..1 ari tu aku penat giler, perut nie x yah ckp la dah berzikir ayat2 cinta dr pg lg kan sbb org kejut sahur aku x bngun..so bila mak cik aku dah g keje aku pun msuk la dapur bukak peti ais tngok ade byk air kotak dutch lady, cadbury ngan kopok super ring..dah super ring tu mmng feveret aku pun mse 2, ape lg aku pun wat masuk stok makanan dlm bilik makan smbil2 main game..giler x aku? jahat kan? hahaha..tp yg x leh blah aku kantoi ngan makcik aku sbb aku tertido dan plastik super ring tu ade kt tangan aku..kecutlah aku mse tu, tp korang tau makcik aku ckp ape?
"laaa..nana knpe x cakap lapar? klu x boleh cik nah beli makanan balik keje td.."
sporting kan makcik aku? hahaha...klu aku tau dia x marah aku ambik makanan byk2 lg...


Pengalaman 2:

peristiwa ni berlaku mse bulan puasa 2 thn lps..nak di jadikan cerita goreng-menggoreng nie mmng la dah jd hobi aku sejak kecik lg sbb katakan la aku goreng 2 kilo daging, sekilo je yg betul2 masak, yg sekilo lg tu masuk dlm mulut aku...so 1 ptg tu aku kne la goreng daging, aku boleh plak x sedar smbil2 aku goreng tu lps satu satu daging tu masuk dlm mulut aku, smpai la perut da kenyang datang la adik aku masuk dapur...
"weyh kak long, ko x puasa ke?" mampus aku lupa aku puasa padahal perut da kenyang makan daging...hahaha...sengal x aku? sengal kan? aku pun rse mcm 2..hahaha..


so itu jelah kot benda yg paling bangang yg penah aku wat time bulan puasa nie..
korang plak mcmn? alaa...jgn la malu2, kongsi2 la ngan aku...:)


Selamat Bersahur.......
-Nik Imana-

Wednesday, August 11, 2010

.kenapa perempuan suka lelaki berjanggut.


Haha, soalan ini aku nak tanya kat kaum aku sendiri (perempuan)..Kaum lelaki pun boleh join jawab gak klu rse nk protes..hahaha..Ramai pompuan kata (termasuk aku lah) lelaki macho bila simpan janggut..Nampak matang dan boleh dipercayai..Terserlah kejantanan tu! Ada juga yg kata pondan la kalo laki tu cukur habis licin misai dan janggut. Huh?
Cuba kita tengok pula kartun kat bawah;
17082009160 thumb Perempuan suka ke mamat berjanggut?

Dah faham? Si awek ni, nampak mamat berjanggut terus mengaku single, haha, tak patut..Nampak sangat terpikat dengan mamat berjanggut, siap suruh boyfren dia bela janggut lagi kalau tak dia cari lain..
Ada apa sangat dengan mamat berjanggut? Special sangat ke sampai pompuan boleh terpikat tu eh?
oh itu hanya aku dan pompuan2 yg sama taste ngan aku je yg tau ape keistimewaannya..tp yg pasti aku mmng suka sgt lelaki simpan janggut goatee pakai glasses ber t-shirt kolar dan berseluar tiga suku..klu abah aku boleh carik lelaki mcm nie kt aku, konpem abes blaja aku kawen! hahaha..gatai siak aku nie!

Anda ada komen? Cakap sahaja…hehe
-Nik Imana-