Loyal Followers

Sunday, June 06, 2010

ape lg la yg x puas hati...


atau dlm bahasa melayu nye 
"berhenti berpura2, kau x nak aku!"

hahaha..tu gimik je, xde kne mngena ngan entry aku..:)


straight to the point
lps sumenye berakhir, aku mmng x amek tahu lg pasal dia (bkn nama sebenar)
facebook pun aku da remove
contact no pun da delete (wlaupun aku tau aku ingt no dia smpai bila2)
cuma gmbr2 je msh dlm simpanan aku, saje wat knangan
ape pun dia ckp kt aku, aku diamkan aje, aku maafkan & halalkan semua
then after all, hati aku jd tenang...


nk dijadikan cerita...
lps sbulan aku x tahu ape2 cerita psl die
aku tergerak ht nk usha facebook die
wlaupun aku x jd friend, die x privatekan fb die
so that aku bleh tngok ape pun kt wall die
then, nie yg aku dpt dr status yg die post smlm

status facebook : wei mcm sial...bukak email facebook aku lg...bodoh betol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


aku tau status die 2 ditujukan khas utk aku
sbb aku mmng tau password facebook die
tmbah lg ble die tuduh aku ceroboh privacy die
aku dgn niat baik bukak fb die sbb nk tau pkembangan hidup die
tetibe nie yg aku dpt, bodoh dan sial
hahaha..aku rse mcm ade batu besar jtuh atas kepala aku


anyway, mmng aku tau password facebook die
sbb dlu die jgk yg bg, aku x pernah mintak pun
nk upload gmbr pun sruh aku
tngok org komen2 die pun aku jgk yg kena
tp aku x pernah ceroboh pun, klu die sruh bru aku bukak
then smpai ke ari nie pun aku x penah bukak fb die
aku duk diam2 je, aku x kacau hidup org
then tibe2 tuduh aku mcm2 
maunye x bengang! aku sabar pun ade tahap jgk..
aku kenangkan sayang je 2, buat la ape2 pun slagi aku bleh sabar aku sabar..
klu aku dah benci, menangis la aku buat nnt..


org nk berfacebook dia nk berfacebook jgk
aku jgk yg kne jd manager, bg report klu ade org komen
tp bila dah kne manage facebook tu sndiri
klu ade benda yg x kena
sudahnye aku jgk yg di salahkan, aku jgk yg kne maki
nasib la kan..bila la nk ubah prangai panas baran tu..

nk tuduh aku nk maki aku ape2 pun ckp la
aku x kesah pun sbb aku mmng x wat sume 2
aku berani junjung Al-Quran la klu nk aku buktikan
secara matangnye, pengecutlah seseorg itu klu die maki org di blakang
klu ade rse x puas hati ke nk marah ke, 
please show up ur unsatisfiction straight forward to me
so that i can explain everything to satisfy you dear..


moralnya, kpd sesiapa yg bercouple kt luar sane 2
jgn la bg password ape2 pun kt makwe @ pakwe korang
sbb itu privacy kita, nnt klu jadi ape2 kita jgk yg rse insecure


aku x pernah bg password e-mail, facebook & blog aku kt sape2
sbb hanya itulah harta aku di alam maya nie
so that klu jd ape2 aku x perlu nk tuduh sape2..

p/s: sedihnye bila perbuatan baik kita x pernah pun org hargai
malah dibalas dgn caci maki..:)

-Nik Imana-

No comments:

Post a Comment