Loyal Followers

Tuesday, June 29, 2010

apa aku buat selama aku x update? (2)

aku dah lame x update blog sbb:

*selalu dapat panggilan percuma dr CELCOM*
 


selama cuti 2 bln nie aku rse mcm CELCOM nie
syarikat telepon bapak aku punye sbb asyik dpt call free je
so aku asyik duk gayut jela ngan kwn2 aku
dah la dpt call free seminggu plak 2
berborak 25 jam sehari
berbincang masalah negara & dunia
duk bergosip sana sini
mmng heaven la cuti aku
skurang2 nye xde la aku bosan sgt duk mlayan prasaan cuti2 lame nie


korang bayangkan la yer
24 April dpt call free sbb birthday adik aku (mimi)
1 Mei kwn aku (Nabila) plak dpt call free sbb birthday dia
15 Mei free lg sbb birthday abah
25 Mei plak free lg sbb birthday adik aku (abg ngah)
10 Jun pulak birthday aku, free lg
20 Jun call free sempena birthday mak kwn aku
26 Jun nie plak birthday mama aku, lg la dpt free


uihh..heaven aku asyik duk borak bergosip dlm tepon
bayangkan la aku duk masak, naik moto, drive, even masuk toilet skalipun aku duk ckp telepon jugak...wakaka..hebat2..:)
sbb 2 la aku x de mase nk update blog
terlalu bz dgn aktiviti berborak & bergosip
hahahaha..time kasih byk2 kt CELCOM
yg dah byk berjasa pd aku mse cuti nie
ble mase2 aku ksunyian..
hahaha..klu org CELCOM baca entry aku nie msti bangga gila diorg
aku promote nie nnt senang2 bg la kredit free pulak yer! :)


-Nik Imana-

Monday, June 28, 2010

apa aku buat selama aku x update? (1)

hye readers!
msti korang rindu aku kan sbb aku da lme x update?
hahaha..ngaku jela, malu2 plak..wakaka..
 
lps je birthday aku ari 2 mmng aku busy sgt
busy ngan world cup, ngan kenduri kawen & mcm2 lg la
biase la org femes gitewww..;p

sempena FIFA World Cup 2010
family aku wat gathering la kan sbb rmai yg balik cuti skolah
nak2 pulak rumah aku ade Astro
hape lg, sume suku sakat pakat serang umah aku la nk tngok bola
ade plak chef masak sedap mcm aku nie (PROMOTE) 
lg la diorg dtg ber'party' ber'overnite' kt umah aku nie selama 2 hari 2 malam berturut2
nie la antara gmbr2 yg aku sempat snap
check dis out!!!




ptg tu ujan lebat gak wooo..
naseb baek la ade garaj kete umah aku yg x seberapa tu
bleh la wat tempat bakar ayam
budak2 tu sume sepupu sepapat aku la
keje x sberapa, posing je lebey


ok mamat nie kt sume penjuru die ade 
sbb die wat keje sikit die blah tmpat lain
agak2 lps aku amek gmbr die blah la
cinabeng komunis betol!

ok klu korang prasan dlm gmbr2 nie sume 
msti ade gmbr mamat baju merah tu
itulah dia bapak sdara aku,
Pak Su Jee @ Nik Fauzee merangkap Event Manager 
yg haramjadah mkn byk gilerrrr!!!


ok yg pakai bju putih tu Pak Uda @ Nik Norman
merangkap bekas event manager family aku
ewah2..mentang2 bini duk jauh agak2 dh jd mcm org bujang dah


ok klu korang nk tngok gmbr2 lain 
lalu lalang la kt fesbuk aku yer
fesbuk aku 2 dah x private dah
sume sdara mara spupu spapat aku dah ade fesbuk
tinggal atuk ngan nenek2 aku je yg x de lg
wakaka..;p

p/s: aku ade wat video tp mls la nk upload kt sini..:)


Miss Director,
Nik Imana

Sunday, June 27, 2010

Birthday Party

Event: Nana & Mira's Birthday Party
Venue: Food Court KB Mall
Date & Time: 12.00 p.m. 10th June 2010


Check this out!






million & special thanks to:
Kak Bie, Pop, Pijah, Munie, Mira, Malin, Ayu, Tuan Izzati,
Yaya, Haslina, Ika, Syaida, Tiqah Saad

to be honest, 
this is my first surprise birthday party since past 20 years
i'm so happy to have friends like u guys
i love u guys so much...='(


with love,
Nik Imana

Thursday, June 10, 2010

♥ Happy Birthday Nana ♥

jeng! jeng! jeng!


    ♥     ♥     ♥     ♥


Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To You Nana
Happy Birthday To You!!!


 Nana!!!
 say bubye to teen..
and you're now an adult...:)



turning into 20 doesn't mean that i'm getting older
but it shows how matured am i
age is only a number nana
from now on, must be happy with my life


to all my friends
thanks for all the birthday wishes
no matter through facebook, blog or sms
i really appreciate it
now i realise that i'm lucky to have u guys as my friends
thanks for everything...


Jauhariatul Amira Johar, Suriya Abd Ghani & Amalina Fauzi
Happy Birthday Too...:)

♥     ♥     ♥     ♥   


p/s: as being 20, i must be looked as matured..:)
wait for my special entry for my 20th birthday


with love,
Nana


Wednesday, June 09, 2010

masa dah semakin suntuk!!!

sedang menghitung detik2 utk ke 12.00 tgh mlm
masa dah semakin suntuk!!!!!
tinggal 15 minit lg aku akan melangkah ke usia 20 thn
hehehe..bubye zaman2 muda remaja yg penuh dgn suka duka..:)


nnt kan entry special sempena birthday aku
bkn niat utk mencapap
tp skdr nk muhasabah diri
ape yg telah aku lalui sepanjang 20 tahun 
hidup di muka bumi Allah nie
hahaha..hari nie aku akan online 25 jam sehari..


p/s: excited! birthday yg paling best setakat nie walaupun aku x de boyfie..hehehe..:) 

-Nik Imana-

kemalangan lagi...


kemalangan ngeri antara lori dan kancil kt area2 umah aku...
lokasi: Kg. Bechah Laut, Tanah Merah, Kelantan
masa: 5.00 ptg (8 Jun 2010)
tiada kemalangan  jiwa dilaporkan...
x de berita panjang yer, mse nie reporter kurang sihat
x leh nk main panas sgt, lps amek gmbr trus cabut..
hehehehee...


p/s: berhati-hatilah di jalan raya...
mood: menghabiskan hari terakhir umur belasan tahun dgn gembira..:)

-Nik Imana-

Sunday, June 06, 2010

ape lg la yg x puas hati...


atau dlm bahasa melayu nye 
"berhenti berpura2, kau x nak aku!"

hahaha..tu gimik je, xde kne mngena ngan entry aku..:)


straight to the point
lps sumenye berakhir, aku mmng x amek tahu lg pasal dia (bkn nama sebenar)
facebook pun aku da remove
contact no pun da delete (wlaupun aku tau aku ingt no dia smpai bila2)
cuma gmbr2 je msh dlm simpanan aku, saje wat knangan
ape pun dia ckp kt aku, aku diamkan aje, aku maafkan & halalkan semua
then after all, hati aku jd tenang...


nk dijadikan cerita...
lps sbulan aku x tahu ape2 cerita psl die
aku tergerak ht nk usha facebook die
wlaupun aku x jd friend, die x privatekan fb die
so that aku bleh tngok ape pun kt wall die
then, nie yg aku dpt dr status yg die post smlm

status facebook : wei mcm sial...bukak email facebook aku lg...bodoh betol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


aku tau status die 2 ditujukan khas utk aku
sbb aku mmng tau password facebook die
tmbah lg ble die tuduh aku ceroboh privacy die
aku dgn niat baik bukak fb die sbb nk tau pkembangan hidup die
tetibe nie yg aku dpt, bodoh dan sial
hahaha..aku rse mcm ade batu besar jtuh atas kepala aku


anyway, mmng aku tau password facebook die
sbb dlu die jgk yg bg, aku x pernah mintak pun
nk upload gmbr pun sruh aku
tngok org komen2 die pun aku jgk yg kena
tp aku x pernah ceroboh pun, klu die sruh bru aku bukak
then smpai ke ari nie pun aku x penah bukak fb die
aku duk diam2 je, aku x kacau hidup org
then tibe2 tuduh aku mcm2 
maunye x bengang! aku sabar pun ade tahap jgk..
aku kenangkan sayang je 2, buat la ape2 pun slagi aku bleh sabar aku sabar..
klu aku dah benci, menangis la aku buat nnt..


org nk berfacebook dia nk berfacebook jgk
aku jgk yg kne jd manager, bg report klu ade org komen
tp bila dah kne manage facebook tu sndiri
klu ade benda yg x kena
sudahnye aku jgk yg di salahkan, aku jgk yg kne maki
nasib la kan..bila la nk ubah prangai panas baran tu..

nk tuduh aku nk maki aku ape2 pun ckp la
aku x kesah pun sbb aku mmng x wat sume 2
aku berani junjung Al-Quran la klu nk aku buktikan
secara matangnye, pengecutlah seseorg itu klu die maki org di blakang
klu ade rse x puas hati ke nk marah ke, 
please show up ur unsatisfiction straight forward to me
so that i can explain everything to satisfy you dear..


moralnya, kpd sesiapa yg bercouple kt luar sane 2
jgn la bg password ape2 pun kt makwe @ pakwe korang
sbb itu privacy kita, nnt klu jadi ape2 kita jgk yg rse insecure


aku x pernah bg password e-mail, facebook & blog aku kt sape2
sbb hanya itulah harta aku di alam maya nie
so that klu jd ape2 aku x perlu nk tuduh sape2..

p/s: sedihnye bila perbuatan baik kita x pernah pun org hargai
malah dibalas dgn caci maki..:)

-Nik Imana-

Saturday, June 05, 2010

hoi! ko buat aku geli gilerrr...

sentap
pelik
loya
 
hi readers!!! da agak lama aku tak update blog..
bukan ape, skrg kan musim cuti, paham2 jela yer..:)
Anway, aku nk kongsi satu yg menarik ngan korang semua...
pernah tak dgr

LOVE OBSESSION???

atau dalam mudahnya, cinta gila la dlm bhs kita ni...

bagi aku, cinta gila ni adalah satu perasaan cinta yg melampau
tak kira la sama ada pihak lelaki atau perempuan...
aku dgr2, atau bc aje la luahan2 kisah dlm majalah2 tu..
ok la lg kan, x de la geli sgt,
tapi, bila member aku suh baca komen kt facebook sorg membe dia, 
SEYES!!!! aku GELI + LOYA + SERAM!!



normalkah??? seorng pakwe, menyatakan dia syg kan awek dia di page facebook awek dia?..NORMAL

normalkah??? seorg pakwe, memuji awek dia cuteeee sgt di komen gambar2 awek dia kt facebook? ...NORMAL

tetapi, kalo komen yg di beri mcm ni??
Wall post - Azmi : "SAYA, AZMI BIN KARIM (contoh) AMAT MENCINTAI CT NURHALIPAN BINTI TAROMEN (contoh)...Sangat syg2 999999....I Love u baby...

Komen 1 - Azmi : Abg syg baby sgt 9999..abg perlukan baby dalam hidup abg..abg tak leh hidup tanpa baby...
Komen 2 - Azmi : Thanx kerana sudi terima abg dlm hidup baby..abg takkan lepaskan baby..abg memang teramat cinta kan baby...abg akan pastikan baby menjadi milik abg..i love you baby
Komen 3 - Azmi : Abg takkan benarkan org lain merampas baby daripada hidup abg..abg akan pastikan baby menjadi milik abg seorg aje...syg baby sgt 9999

Kritikan 1: GILO!!! tulis curahan perasaan geli-geleman kat wall org! da la page org lain..kalo page sendiri, takpe la gak.lantak ko la..pastu ko sorg aje yg tulis komen tu! awek ko senyap aje..agak2 dia pun geli nk bls..isk isk

Kritikan 2: "syg 999999??" geli siaoooooo....

Kritikan 3: kalo la ditakdirkan takde jodoh, confirm mamat ni akan wat perkara bodo punya la nanti! "tak boleh hidup??" eeiiiu....Allah tu ko letak kat mane????

Kritikan 4: kalo ad org yg rampas?? ko nak wat ape?? belasah? bunuh? GILO ABNORMAL punya org...

dah2..aku taknak bebel panjang2...
byk gile komen2 dia yg geli-geleman..
hatta, ad membe perempuan awek dia ni, 
A: kata yg awek dia syg dia (A) gak, 

THEN, mamat abnormal ni leh bls; 
"aku akan pastikan syg CT (cth) hny utk aku sorg aje...aku nak semua kasih syg CT. aku tak akan benarkan sape2 amek kasih syg dia.."  
eh, ello! membe aje pun..perempuan plak tu..yg ko serious nape?? 
ahhh...da la..aku da panas geli ni weyh..da la kategori bdk skolah lg..
kot yer pun syg, bkn nie cara nk tunjuk ksh syg ko 2 weyh adik..
klu korg tgk la ad photo yg mamat PSIKOPAT ni letak..
siap tulis kat wall post:

"AZMI BIN KARIM (cth) + CT NURHALIPAN BINTI TAROMEN (cth) 
+ 5 BABIES = KELUARGA BAHAGIA" 
 
........arghhhh, muntah hijau dah ni!  
STOP!!!!!!!

Thursday, June 03, 2010

Welcome JUNE!!!


say good bye to May
welcome June!!! :)

-JUNE-

-cuti semester
-10 Jun Birthday aku (bgtau awal2 lg nie)
-13 Jun anniversary setahun aku kenal Ali Jufri
-dapat panggilan free dr CELCOM & MAXIS
-byk kenduri kahwin
-bulan utk aku bersuka ria

p/s: next month, July bulan kesengsaraan aku sbb dah bukak
semester baru msti sgt byk keje...:(

-Nik Imana-