Loyal Followers

Monday, May 31, 2010

agak2 bila kita bleh kapel??

hi readers!!!
td mse aku ngah search google
tertibe plak terkeluar pic nie...


hahaha..hot x pic nie???
aku trus upload, wat profile pic kt facebook aku..
hahaha..x kesah la org nk ckp ape pon
peduli ape???
asalkan aku gembira..:))

p/s: gambar di atas tak ada kena mengena dgn yg hidup
ataupun yg sudah meninggal dunia..sekian..

-Nik Imana-

Saturday, May 29, 2010

dah tu ape guna kami belajar tinggi???

holla readers!!!
korang penah dgr x situasi lepas kawen husband x kasi keje?
alasannya sbb takut xde masa nk layan family..
aku sure sgt wanita2 yg bekerjaya xkan setuju dgn ini...
penat lelah diorg blaja tinggi2 dulu then lps kawen kne brhenti keje...
OMG!!! takut aku nk kawen mcm nie..:))


aku terfikir nk tulis pasal nie sbb aku ade borak dgn sorang kwn lelaki aku nie
aku letak nama kwn aku tu sbg 'C' jela yer

N: Eh, ko suka ke klu bini ko keje lepas kawen?
C: Klu before kawen x pe la, tp klu lepas kawen aku x akan bg wife aku keje dah.
N: Knpe plak? kesian bini ko 2 nnt, blaja tinggi2 pastu lps kawen nk kne brenti keje plak.
C: Yela, klu dia keje sape nk jaga mkn minum aku, anak2 aku nnt terabai plak.
N: Ape la ko nie kolot sgt? Wanita skrg nie dah hebat la, diorg boleh jd pekerja, isteri dan ibu yg baik wlaupun diorg keje tau x?
C: Masalahnya aku nk wanita yg aku boleh bentuk dgn acuan aku sendiri.
N: Ape ko ingt wanita nie kuih ke bhai ko nk beracuan2 segala? (dgn wajah emo)
C: Xde la mcm 2, tp klu dah sibuk keje nak2 klu keje lawyer ke doktor ke, mst la xde masa utk aku. Aku sure lah lelaki lain pun xkan ambik risiko nie..Klu keje cikgu tu x pe la jgk, ptg ade kt rmh, tp klu x keje lngsung lg bagus, gaji aku pun mampu nk tanggung bini aku nnt..:) (dgn senyum sinis)
N: Kurang ajar ko! Abis tu sape nk kawen ngan kita-kitorang nie sume hah??? 
    (yg nk jd lawyer, doktor, engineer dsb)
C: Ntah, mane la aku tahu! hahaha...(gelak mcm setan)


korang geram x? x? x?
mmng kurang asam jawa btol la kwn aku 2
huh! aku mintak2 la x sume lelaki berfikiran mcm 2
ape guna kami nie wanita2 belajar tinggi2 klu at last kami kene berhenti keje???


hoi! hoi! hoi!
kpd lelaki2 di luar sana..
kami mmng la bekerja tp x semestinya kami lupa tnggungjwb kami
sbg seorang isteri, anak dan ibu dlm keluarga...
walaupun kami wanita bekerjaya, tp kami tetap boleh jd

DEVOTED MOTHER!!!

♥ ♥ ♥ NIk Imana ♥ ♥ ♥

Thursday, May 27, 2010

ok , i nk jd lawyer balik!!!

hi reader!!!
sory  lme x update sbb sedikit serabut dgn org2 gila di mukabumi Allah
yg x abis2 nk carik psl nk maki hamun org je kejenye
ok, tp x pe, aku terima semuanye dgn hati terbuka...
since ade org ckp yg patah tumbuh yg hilang berganti
ohh..aku sedikit kurang setuju dgn kata2 nenek moyang itu
bg aku pokok lain boleh la tumbuh tp kalau pokok pisang?
bila dah patah xkan nye tumbuh lg...
hahahahaha..itu satu perbandingan yg sgt x boleh diterima akal..


ok, let's switch to the title
"aku nk jd lawyer balik!!!"
eh dulu kan mmng aku nk jd lawyer tau
tp bila tngok keje lawyer nie sgt la sibuk
jmpe client sane sini, kne selalu outstation
keje smpai lewat2 malam
kadang2 keje smpi bawak ke rumah
alahai...aku mmng la boleh dikira workaholic
klu ade keje mmng aku x peduli la ape2 nk jd pun
x mandi ke, x makan ke, ade sape2 cal @ msj ke?
aku mmng mls nk jwb ok..


tp sejak aku ade boyfie dulu la kan
aku terfikir katakan la aku dah kawen
klu aku busy mcm 2 skali
balik lewat malam, slalu kuar outstation
x de mase ngan family, nk masak nk ape
since aku mmng x ske ade manusia lain yg bernama
"BIBIK" kt umah aku, so msti la aku kne wat keje sndiri
kdang2 kne masak, iron baju, basuh x pe bleh anta dobi
so aku terfikir drpd future hubby aku carik lain mse 2
baik aku x payah jd lawyer, jd legal advisor ke
lecturer ke,bz jgk tp x de la busy mcm lawyer
so aku bleh la spent mse ngan family aku...


ok guys!
tu cerita dulu, mse2 aku tgh bercintan-cintun
skrg zaman sudah moden
lepas aku menjanda, aku dah x pikir 2 sume
aku cuma fikir mcmn nk enjoy hidup dgn kwn2
nk pakai kete best2
(asal korang tau kete aku msti sporty & kaler putih)
ade rumah sendiri, aset sndiri
dan antara cara yg paling berkesan utk jd kaya 
adalah dgn menjadi seorang LAWYER!
dan mase tu aku boleh usha mamat2 hensem
dkt bukit bintang, mid valley, kedai2 mapley yg ade astro arena
(sbb aku amat yakin & pasti, akan rmai lelaki tngok bola disana)
hahaha..itu yg lebih penting..
ok, jgn kata aku desperate sbb aku ingt pesan moyang aku
yg die tulis dkt tiang elektrik dpn rmh nenek aku
"berkawan biar berjuta, bercinta biar satu"
dan satu lg pesan yg paling aku ingat
"cari suami biar hensem asalkan kaya"
hahaha..aku x tipu nie...
Al-Fatihah kpd arwah moyang2 ku..
doakanlah cicitmu ini berjaya suatu hari nnt..


ok2, aku dah jauh melencong nie..
itulah sbb2 knpe aku nk jd lawyer balik
aku slalu dgr org kata,
"klu jd lawyer, selangkah kaki ke neraka"
ok, tidak keterlaluan jika aku kata mereka2 itu 
adalah golongan yg berfikiran sempit
atau dlm bahasa senang mentaliti kelas ketiga
dan bila bercakap pasal neraka
mereka akan berfikir pasal membela org yg salah dan rasuah
sbnrnya itu bkn lah salah profession sbgai pengamal undang-undang
tetapi itu salah individu itu sendiri yg mane tiada self awareness
yg tidak bekerja berpaksikan matlamat utama
tetapi bekerja hanya kerana lambang $$$ di mata
cuba korang fikir, x kiralah polis ke? doktor ke?
majistret ke? ahli muzik ke? menteri ke?
cikgu ke? jurutera ke? lawyer ke?
bila dah diri kita sendiri tiada kesedaran diri
yg bersikap tidak amanah dlm kerja
itu juga di kira selangkah kaki ke neraka bukan?


ok2 stop!!!
aku dah tersasar jauh sgt nie..
x tau knpe byk sgt idea nk menulis..
bkn utk slahkan atau memihak sesiapa
tp hanya sekadar berkongsi pemikiran...
hahahaaha...
anyway...

TRUST ME!!! 
I'M A LAW STUDENT!!!

-Nik Imana-



Monday, May 24, 2010

dia lagi???

hahaha..precaution!!!
sebelum korang nk muntah @ meluat baca post aku
baik korang tutup mulut @ g toilet
dlm erti kata lain x yah la baca terus lah.....

*
*
*
*
*


eyas, rindu pakteh awak
semoga hepy dgn makteh baru yg hot & spicy...


p/s: tahniah pd shahir utk Juara AF 8
wlaupun aku x minat tp yg pasti aku suka:
"embun pun x kan mampu menyubur sekuntum bunga
yang layu pada musim luruh"
faham2 sendiri la yer...


~ok dah habis~

Saturday, May 22, 2010

terima kasih kawan! :)

hi readers!
aku gembira sbb aku ade kwn2 yg prihatin
aku terharu sgt atas keprihatinan korang sume
masa2 aku sedih mcm nie
masa2 aku perlukan sokongan dan semangat


kpd kawan2 blogger
kawan2 facebook
coursemates aku (yanie, dayah, jau, chida)
schoolmates especially Nur Nabila Najat & Hafizah Tamagi
terima kasih byk2 kerana sentiasa bersama aku
xputus2 memberi sokongan utk aku
aku gembira & terharu ada kawan2 baik mcm korang


TERIMA KASIH KAWAN..:)

p/s: menaip smbil menitiskan air mata terharu..
mlm nie last aku sedih..:)

-Nik Imana-

Friday, May 21, 2010

status: in a relationship

hi readers!
bg yg add aku kt facebook korang msti tau status aku
hahahaha..terima kasih atas komen2 yg da mencecah 105 komen
aku tau korang sume bg support kt aku..


tp adakah aku tgh mngalami fasa rama-rama skrg nie?
atau lbh tepat boleh dikatakan dgn fasa bahagia?
hahaha..tidak semudah itu
msti korang ingat aku dah ok kan?
aku nie manusia biasa je, x semudah itu aku lupakan sume 2
aku pun tidaklah 'desperate' lepas clash trus syg org lain
ingt senang ke nk sayang org nie
bkn dalam masa seminggu dua la beb..


kpd Muhammad Iqbal Rahimi
semoga u berjaya
i hrp u fhm rasa cinta x boleh di pupuk dlm masa 2-3 minggu


kpd Ali Jufri, rsenye x guna nk sound2 kt facebook
sy kira anda sudah cukup matang...
semoga 1 ari nnt anda akan rse mcm yg sy rase...


kpd org2 lain yg baca post aku nie
aku x kesah korang nk ckp aku nie jiwang ke
emosi ke ape2 je ke
aku x kesah asalkan korang tau
inilah sebenarnya aku...
tired by pretending to be ok...
there's always something behind it's ok..


-Nik Imana-

Thursday, May 20, 2010

hancusss...

bodoh gilerrr..
hancur luluh hati aku...
cedera parah..

Ya Allah, tabahkan la hati hambamu ini
sesungguhnya aku x kuat semangat  mcm yg org nmpak
sedihnya hanya engkau yg tahu

aku berjanji 1 ari nnt
ko akan rse jgk ape yg aku penah rase..
kasanova tua..:)

-Nik Imana-

Tuesday, May 18, 2010

aku masuk paper!!! ;)


klik gmbr utk tumbesaran yg sempurna..:)


hahaha..korang baca x sinar harian semalam??
sinar harian je, bkn berita harian..
nmpak x muka aku???
nie gmbr mse majlis penutup Ultimate Mind Camp
juga sempena pelancaran laman web alumni MRSM Kuala Krai...
syabas korang! Awesome!!! :)

-Nik Imana-


Monday, May 17, 2010

BFF..:)


dengan ini sy isytiharkan bahawasanya mulai dr saat ini
Ali Jufri Iskandar ialah BFF baru sy
bkn Boy Friend Forever tp Best Friend Forever


mst korang tertanya2 mcm bleh jd dr
Boy Friend Forever ke Best Friend Forever???


huhuhu..ape pndapat korang?
aku x sedih pun cuma terkilan sikit je
marah pun tidak sbb dia ckp jujur
oleh yg demikian, kita serahkan je pd Allah..:)


-Nik Imana-

Happy Teacher's Day



gmbar ini telah di ambil dr blog seseorg
bkn ape, cuma tertarik dgn kata 2 je..:)


kepada semua guru2 cikgu2 tadika cikgu2 skolah agama & lecturer2
di sekolah2 tadika2 dan universiti2 di seluruh Malaysia
aku nk ucapkan SELAMAT HARI GURU
terima kasih di atas jasa2 kalian mengajar & mendidik
anak didikmu ini dengan sabar 
pengorbanan kalian terlalu besar utk kami


kpd teacher ismawati (ckg addmath aku mse form 5)
time kasih sbb sudi ajar sy addmath
wlaupun skrg aku dah x blaja math sbb amek law
jasa teacher ttp dikenang smpai bila2..:)


p/s: mse nie la kita bleh trash ckg mane yg paling top
tngok kt hadiah yg diorg dapat
mse zaman2 aku kt mrsm dulu, ade anugerah 
guru dedikasi, popular, cun, hensaome, mcm2 lah..:))


-Nik Imana-

busy mengalahkan menteri!

hahaha..meet again readers!
sory la aku da lme x update blog
currently ngah sibuk mem'busy'kan diri
anda telah singgah ke zone 'HEART RECOVERY'
hahaha..aku bkn ape, busy cket sehari dua nie
lps balek dr KL ari 2 aku de program kt MRSM K.Krai
MRSM aku dulu, program under Alumni
nama dia Ultimate Mind Camp
nnt upload gmbr laen kali ek
internet slow mcm siput sedut


aku mmng busy gler 2-3 hari lepas
meeting la program la
smpai abah aku ckp
"Kak Long, abah nie keje pun pun xde busy mcm awk 2
meeting la program la, mcm2"


hahaha..rileks la abah
anakmu ini berbakti utk masyarakat
smbil2 nk busykan diri
nk tenangkanfikiran cket..cewahh..:))


Anyway, nk ucapkan congrats kpd
WAN MOHD HAFIZ WAN RAZALI
kerana program anda berjaya
dan telah berjaya menubuhkan Kelab Alumni MRSM Kuala Krai
aku enjoy giler kem 2
dpt jumpe kwn2 lame, mcm2 ragam dah skrg nie




dan x lupa juga
pada tanggal 15 MEI 2010
genaplah 46 tahun usia abahku
Abah, Selamat Hari Lahir
Semoga di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki
Anakmu ini akan sentiasa mendoakan kesejahteraan hidup mama & abah

-Nik Imana-

Saturday, May 08, 2010

no title!

I may not be the loving partner for you, 
BUT ONCE I GET YOU IN MY HEART, 
I WILL NEVER LET YOU GO!
 
aku nk ckp ko bodoh tkut terasa ht
tp hakikatnye ko mmng bodoh
aku terima ko seadanya diri engkau!
i promise u ali jufri iskandar
ko x kan jumpe lg pompuan sebaik aku & eniey lg!

ok smlm mmng aku jmpe ko aku nmpak cool
weyh tp ko tau x dlm ht aku mcmn?
aku nk snap pic ko pun aku da x mampu
aku rindu kt ko la bodoh!!! ='(
mood: happy tp ht x gembira...
gmbr2 tu biar jela kt dlm blog nie, mls nk tukar...

Thursday, May 06, 2010

bila pompuan cakap!!!!

1)Kalau pompuan kata : oklah wak,kita sembang lain

kali yek.

Maknanya : dah le tu...maleh dah nak sembang ngan

ko..boring!

2)Kalau pompuan kata : tak pe,saya tak kisah..

Maknanya : sape kata aku tak kisah?

3)Kalau pompuan kata : kita kawan aje lah ekk..saya

memang suka kat awak tapi

saya suka sebagai kawan je

Maknanya : aku memang tak nak kat ko..kalo cakap

kang penyek plak muka tu..

4)Kalau pompuan kata : eh....u call ekk?i tak de

receive call dari u pun...

Maknanya : memang no ko naik tapi saja aku malas

nak jawap

5)Kalau pompuan kata : lain kali je la kita keluar,i

bz la sekarang ni...nanti i

free i call u ,kay?

Maknanya : aku tak nak keluar ngan ko,tak reti2

bahasa lagi ke?

6)Kalau pompuan kata : i sebenarnya tak la memilih

sangat.

Maknanya :sape kata aku tak memilih....please. .kalo

nak makan pun harap aku belanja,boleh

blah la...

7)Kalau pompuan kata :i tak kisah penampilan u

macamana pun

Maknanya : ya Rabbi!selekehnya pak we aku...

8)Kalau pompuan kata : lain kali kita keluar lagi

ekk?i kena balik balik cepat

la...ada hal....

Maknanya : inilah first and last aku keluar ngan

ko...


p/s: korang check la sndiri, penah x girlfriend
korang @ pompuan2 yg korang penah usha ckp camni???
 lps nie, paham2 la sndiri ekkk! hahaha...

-Nik Imana-

Wednesday, May 05, 2010

ok kita putus!

dgn ini diisyhtiharkan bahawa kami
Nik Nur Imana & Ali Jufri Iskandar
telah memutuskan hubungan kami pada 4 Mei 2010
yg berusia 10 bln 2 minggu 5 hari


p/s: jgn tnya knpe sbb aku akan jwb klu ade jodoh
x kan kemana...jgn tnye ko x sedih ke?
sbb aku mmng sedih x tau nk ckp mcmn
luka accident pun x sakit mcm cedera hati...
sekian...
klu ade jodoh x kemana...;'(

Ali Jufri Iskandar...
i still luv u..:'(

-Nik Imana-

Tuesday, May 04, 2010

tlg jgn wat i sedih lg!

currently in Kuala Selangor
bru sampai pg td kul 6 pg


smlm ade krisis cket
aku pun x tau la cmne
klu ikutkan hati aku
nak je jd kawan mcm biase je
senang cket, xde heart feeling
tp dah terlanjur cinta nk wat cmne..
huhuhuhuhu...
kita wait n see jela
klu ade jodoh x kan kemana...=)


En. Ali Jufri Iskandar
tlg jgn wat i sedih lg...;'(

-Nik Imana-

Monday, May 03, 2010

kentut lagi!

aku x tau la knpe aku ske sgt tulis pasal kentut nie
mgkin sbb kentut nie unik kot
hahahha..yeke???
aku tak pernah terfikir pun pasal fakta saintifik kentut ni 
tp sebenarnya kentut berkait rapat dengan kesihatan kita
kalau tak percaya, baik korang baca…….



Kenapa kita kentut?
Manusia kentut untuk mengeluarkan gas yang akan memudaratkan sistem badan. Secara purata, lelaki mengeluarkan kentut sebanyak 1.5-2.5 liter sehari manakala wanita sebanyak 1-1.5 liter sehari, dalam julat 5-20 kali sehari. Ini bergantung kepada individu dan makanan yang diambilnya.

Penyelidikan menunjukkan bahawa gas kentut kebiasaannya terdiri daripada 60% nitrogen, 30% karbon dioksida dan 10% campuran gas metana dan hidrogen. Walau bagaimana pun, komposisi gas yang keluar dari badan anda bergantung kepada beberapa faktor:
  • Makanan
  • Udara yang disedut
  • Jenis bakteria dalam usus
  • Tempoh masa kentut ditahan keluar
Lebih lama kentut ditahan, lebih banyak jumlah gas nitrogen terkandung dalam kentut, kerana gas-gas lain akan diserap ke dalam salur darah melalui dinding usus.

Kenapa kentut berbau?
Bau busuk kentut adalah disebabkan oleh kehadiran 1% gas hidrogen sulfide, indole, ammonia dan skatole. Makanan seperti kobis bunga, telur, bawang dan daging kebiasaannya menyebabkan kentut berbau busuk, manakala kekacang menghasilkan kentut yang kurang berbau busuk.

Kenapa kentut berbunyi?
Bunyi yang terhasil semasa kentut disebabkan oleh getaran lubang dubur (anus). Semasa anda membuang air besar, lubang anus akan terbuka dengan besar manakala semasa kentut kadar pembukaannya lebih kecil. Tenaga dan kekuatan bunyi kentut bergantung kepada halaju dan kauntiti gas yang akan keluar.

p/s: Sebenarnya kentut merupakan antara nikmat Tuhan yang paling bes, betul tak? hahahahaha...

-Nik Imana-

Sunday, May 02, 2010

mission accompolished..welcome holidays..:)


hi readers..
sorry da lme x update blog
sbb skrg tgh mood cuti ok!
huhuhu..
actually 26 hb ari 2 lg da abes exam
tp x sempat nk post kt blog
so, anggap la berita gembira nie da basi
hahahaha


and now, i'm here once again
in my beloved campus
for speaking test tomorrow!
haih! malas btol aku...
ape2 pun wish me n my coursemates best of luck ya!


then mlm esoknye trus balik!!!
tp bkn balik umah yer
balik KL, g melawat kengkwn yg x abes exam lg
sedara mara n Mr. Honeybee
dah lme x jumpe kan..
imy..:)


Thanks to abah sbb bg duit belanja kak long
then also special thanks to all my family members 
yg datang umah memeriahkan BBQ umah aku smlm
love u guys so much..:-*
-Nik Imana-