Loyal Followers

Saturday, April 24, 2010

nk muntah!

Di dalam sebuah bas duduk seorang pemuda dan seorang nenek. Si nenek memicit-micit kepalanya.

"Kenapa nie nek. Pening ya," tanya pemuda tersebut.

"Ya nak, rasanya kepala pening, perut mual, rasa macam nak muntah," jawab nenek.

"Oh, ya nak, bolehkah nenek melihat muka kamu sebentar."

Pemuda itu terkejut tapi kemudian tersenyum,"Boleh nek, tapi kenapa?"

Si nenek menjawab,”Biar muntahnya lebih cepat.”

kwang3!!!


sial btol nenek 2, klu aku jd cucu die msti tergores hati aku...
hahahahahah...kelakar2!!! =)

-Nik Imana-

Friday, April 23, 2010

♥ eyas & kakak sayang pakteh ♥


syg, u are such a very loving pakteh
that's y eyas, una, kakak & iman pakteh =)



pakteh mucuk, kakak ngan eyas sayang pakteh...
go pakteh! nk otomen pakteh! =)
p/s: sayang, i you infinity...=)


-Nik Imana-

Thursday, April 22, 2010

alahai tipah tertelan duit derrr...

Malam tu, sepasang suami isteri dah bersiap-siap nak masuk ke bilik tidur bila tiba-tiba mereka terdengar suara anak bongsu mereka menangis. Mereka pun pergi mendapat anak itu lalu bertanyakan kenapa dia menangis.. Si anak menjawab dia tertelan duit syiling lima sen dan sekarang dia takut akan mati sebab tertelan duit tu, lalu terus menangis teresak-esak.

Si ayah yang buntu nak memujuk anak itu tiba-tiba teringat duit dalam poket seluarnya lalu mengeluarkan duit lima sen. Kemudian si ayah berpura-pura membuat magik dan mengeluarkan duit lima sen dari telinga anaknya. "Ha, kan ayah dah keluarkan ni." Si anak teruja dan terus berhenti menangis. Sepantas kilat anak itu mengambil duit lima sen itu dan menelannya lalu berkata, "Buat lagi sekali ayah."

hahahhaaha..mcm sial je si tipah 2..
anyway, aku dpt citer nie mse ngah wat blogwalking td...
selamat bergelak ketawa di musim2 exam nie..:)

-Nik Imana-
 

Wednesday, April 21, 2010

sumpah! i bkn minah jiwang..

telah ku temui byk cinta
di hati ini datang dan pergi
selimuti kisah ku yang biru
mendalami hati

biar ku rentangkan cintaku
menariku di atas senduku
sendirinya aku x berkasih
mendalami hati

kerna cinta aku jadi sepi
kerna cinta aku jadi riang
kerna cinta aku jadi pilu
kerna cinta kini ku sendiri

kerna cinta pelangi pun hilang
kerna cinta matahari pergi
namun ku yakin dalam hatiku
cintaku x boleh membunuhku...


p/s:sumpah la, i bkn minah jiwang!!! i suka nyanyi je..
hahaha..giler! sori readers, skrg nie mood bajet stress..=)
-Nik Imana-

Monday, April 19, 2010

contract done!!!

17 APRIL 2010
ETHNIC RELATION
*
*
*
*
*
18 APRIL 2010
LAW OF CONTRACT

hahahahahaha...
finally paper contract da lepas...
rase lega giler, mcm da abes final
*padahal ade lg 4 paper*

siyesly, smlm aku mmng cuak giler
xleh nk tido wa ckp lu der
kang klu tido aku takut bngun nnt 
da x ingt da kes2 yg aku hafal 2
smpai cam 2 skali der

aku nk SPM dulu pun x cuak mcm nie
bilik exam 2 plak da la sejuk giler
nervous lg..dup dap dup dap..
mmng aku x leh lupa btol la..

time nk jawab 2 pulak ade la x ingt nama kes
ade yg ingt nama plaintiff je
ade yg ingt nama defendant je
aku mmng hentam cromo jelah
klu x silap aku soalan esey lebih 15 soalan
bapak la byknye, 3 jam pun x ckup lg nk jwb

dah abeh paper nie mmng aku lega la
balik exam 2 terus tido mampus daaa..
buku2 pun ade da masuk kotak sume
sumpah aku mmng da x nak bukak da buku contract sem dpn
hahahaha..hrp2 mcm 2 laa..

ok2..nie aku nk kne study rhetoric ngan legal method plak nie
paper nie pun x de gap gak nie
nie yg wat cerebrum otak aku kembang nie
ok derrr..aku study dulu..
bubye...=)

p/s: sekarang nie musim exam, so entry kali nie menggunakan gaya bahasa 
yg agak tension yg berunsurkan filem Adnan Sempit yg hanya tidak membawa maksud
apa2 pun dalam hidup aku..hahaha..merepek!!!

-Nik Imana-


Saturday, April 17, 2010

final begin!

finally final exam is coming!!!
i'm really not ready to sit for all law subject examination
they are killing me!!!
please please please God help me n my friends...=(

Study week is killing me...
Exam week will bring me to death...
Holiday after this will make me alive..=)

guys, tomorrow is my first paper for ethnic relation
wish me best of luck!


-Nik Imana-

Wednesday, April 14, 2010

kentut oh kentut!


 
Apa kejadah aku buat entri sebegini. 
Tak senonoh betul..hahaha..
saje2 je ssb aku best tngok Dania kentut dlm citer Awan Dania..
OK..Sekarang, mari kenali personaliti anda melalui kentut.

ORANG YANG TIDAK JUJUR :
Orang yang kalau kentut salahkan orang lain.

ORANG BANGANG :
Orang yang tak sedar kalau dia tengah kentut

ORANG SENGSARA :
Orang yang nak kentut tapi tak boleh

ORANG YANG MISTERI :
Jika dia kentut, orang lain tak tau

ORANG GUGUP :
Orang yang tiba2 menahan kentutnya saat kentut

ORANG BANGGA :
Orang yang ingat kentut dia wangi

ORANG SADIS :
Orang yang kalau habis kentut, kentutnya dikibaskan dekat orang lain

ORANG PEMALU :
Orang yang kentut tak bunyi, tapi malu sendiri

ORANG BANYAK IDEA :
Orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertawa terbahak-bahak

ORANG YANG BERJIMAT :
Orang yang habis kentut, menghirup kentutnya sendiri untuk menggantikan kentutnya yang keluar. ..

ORANG PEMARAH :
Kentutnya sungguh panas berapi.

ORANG SOMBONG :
Orang yang kalau dia terkentut, akan diceritakan kentutnya itu berasal dari restoran mahal

ORANG BOSAN:
Orang yang kalau kentut atau orang lain kentut, riak mukanya sama sahaja seperti tiada apa2 berlaku

ORANG RAMAH :
Orang yang suka mencium kentut orang lain

ORANG YANG AKUATIK :
Orang yang hobi kentut di dalam air.

ORANG YANG ATHLETIC :
Orang yang kentut sambil mengeluarkan tenaga dalaman

ORANG JUJUR :
Orang yang mengaku bila habis kentut meskipun orang lain tak tanya

ORANG KUAT INGATAN :
Orang yang boleh tahu kentut orang lain dengan bau, bunyi serta kehangatannya.

ORANG MALANG :
Orang lain yang kentut, tapi dia yang selalu kena.

ORANG MUZIK :
Orang yang kentutnya berirama

ORANG INTERNET :
Orang yang bunyi kentutnya macam bunyi modem.

ORANG KERAS KEPALA :
Orang yang terus balas kentut jika ada orang lain yang berani kentut di depannya

ORANG TAK GUNA :
Orang yang mengentuti orang lain tepat di mukanya.

Sesungguhnya aku tidak tersenarai seperti di atas. 
Alasan sebab kentut aku wangi..hahaha..
Bukan senang nak jumpa orang kentut wangi dalam Malaysia ni. 
Ekekeke. Bagaimana pula dengan orang di depan skrin laptop/desktop ni? 
Adakah salah satu daripada senarai kat atas ni ?

-Nik Imana-

Tuesday, April 13, 2010

final exam mcm musim mengawan jugak!

f2

Sekarang ni musim exam kan? 
Haih.. Semua orang tengah pulun study ni. 
Kenapa saya tak reti study betul-betul ek? 
Padahal, bertimbun lagi slide & buku yg tebal2 yang nak kena baca. 
hampes betul aku ni. 
wakakaka..

Tak apa. Dah biasalah. Study last minit seronok sikit.
Lain orang, lain caranya. Saya memang tak reti menelaah style skema ni. 
Jangan harap nak study betul-betul. 
Paling lama pun. boleh lah bertahan dalam 1 jam 2 minit. 
Itupun macam terseka batin kena mengadap buku..
muahaha! giler tol la kan..

Sebab tu, saya tak pernah dapat anugerah Dekan. 
Lainlah paksu saya. Dia sangat skema. Ok,sila berdoa beramai-ramai. 
Janganlah paksu saya buka blog ni..
kahkahkah! mmng die x tau pun kewujudan blog nie..

Anyway, selamat belajar kat semua yang tengah menduduk dan menterpaksakan diri mengambil final exam. 
Takziah buat korang dan begitu juga dengan saya. muahahahaha..
Good luck babe!

p/s: x pernah tau pun jadual exam smpi skrg
juz tau exam start 17 hb then abes 26 hb
tiket balik pun da beli..hahaha..

-Nik Imana-

Saturday, April 10, 2010

don't judge a lawyer!

being a lawyer is not all about MONEY!

klau camtuh sume org nak practice sendiri je
bukak ___& Co
then no one nak jd gov. legal servants
sbb tangga gaji yg kurang best
*starting salary for legal executive in gov = rm 1800+

kalau practice sendiri
sume pon bolot sendiri kan
huhuhu
contohnye la kan
legal fees + komisyen
1% from value price of land
klau price de rm1,000,000
1% = rm10, 000
tuh baru 1 case!

bukan sume lawyer tamak duet lar
ade je yg berkhidmat secara PERCUMA!
tapi xbyk n jarang didapati
hahahaha

we presented our client in court more to aim justice
utk kepuasan diri
utk rekod peribadi
bile dpt advise n selesaikan case
rase cam best sgt
even, skrg ni cume selesaikan on paper
and not real situation
kepuasan de dah terase
sbb tuh excited sgt nk mooting
[sem ni dbatalkan dlm sbjek Legal Method]
walaupun penat
cari bahan pe sume
that's the real world!

actually
duit belakang kire
bukan sume client kite ade dwet
klau ade dwet pon
de bukan bleyh bayar lump sum
cube tnye lawyer2 kat luar sane
realitinye sebenar
kdg2 deowg ni dh mcm along
cari past client yg fees masih tertunggak
last2
klau dh letih sgt saman menyaman bankrupt
halalkan je
huish
kan mulia tuh jd LAWYER
huhuhu

so, don't judge us wrongly
taking many cases is not for money only
it is more than that
every job ade kepuasan tersendiri
i'm presented my client for any reason
coz i'm not bias
not religion bias
not gender bias

"EVERYONE IS INNOCENT IN THE EYES OF LAWS UNTIL HE IS PROVEN GUILTY"

-Nik Imana-

i don't want to become a lawyer

regarding my previous post, about the layman's perception towards lawyer, i think many of you didn't get what is the message that i want to deliver. but it's okay.

i agree to some of you who says lawyer might use some dirty trick to win the case, so that makes the lawyer a bad person. but, still you don't have right to judge a lawyer based on their client.

lets say, you have been caught with red-handed. you killed someone and you admit it. you have confess that you are guilty but none of the lawyer want to present for you in court. can you present for yourself in court? can you submit the evidence by yourself in court? can you bring witness by yourself? NO, that's why you need lawyer. not to defend you but to present for you in court. remember, defend and present is not the same thing.

later, in court, judge will hear submission from both; prosecutor and your lawyer. then, it's the job for the judge to decide. if the judge held that you are innocent while he knows that you are wrong, than it is the judge fault, not the lawyer. and if the judge decide that you are guilty, do you think the prosecutor will be happy and lompat-lompat saying "yes, aku menang kes ni". NO.

okayy okayy. whatever lah your perception towards lawyer, i'm not gonna say anything. actually, i'm studying law but i don't want to become a lawyer. there's a lot of branch relating to law, not only lawyers. plus syariah lawyer would be the same. i just bring up this issues for those who want to become a lawyer, not for me.


aku nak keje kat kt ofis je
keje kt palace of justice pun xpe
xnak aku masuk court..huhuhu..
(mcm la aku hebat sgt)

-Nik Imana-

Thursday, April 08, 2010

kenapa wanita berkerjaya kahwin lambat???



Korang perasan tak? Sekarang inikan macam dah jadi trend perempuan kahwin dengan lelaki lebih muda. Macam Que Haidar dengan Linda Jasmine. Tak pun macam Rita Rudaini dengan Aidil Zafuan. Kalau tak pun macam Aidid Marcello dengan Norzie Pak Wan Chik. Kan?

Jadi perlu ke aku tunggu jadi tua skett lagi untuk mencari lelaki yang lebih muda? 
Tak pun perlu ke aku mencari remaja-remaja sekolah untuk diusha..? haha. Terasa bengong.

Sambil-sambil taip entri. aku garu-garu kepala. Berfikir. Boleh ke post entri ni?
Ok..ok.. cukup2

.......................................................

Persoalan di atas pasti membuatkan aku sekali sekala berasa seram sejuk juga. Kadang-kadang aku terfikir. Kalau aku masih student mesti aku boleh ngorat-ngorat lagi kawan-kawan lelaki yang hensem-hensem sebab belum bekerjaya. Dan kadang-kadang timbul juga perasaan was-was nak sambung belajar lagi ke tak. Hehe. Yelah ! takut kahwin lambat kan.

Haha. Mengarut saja dari tadi.

......................................................

Kali ini betul-betul. Aku ada juga buat survey mengenai perkara kenapa perempuan bekerjaya dan berpelajaran tinggi lambat kahwin. Survey-survey tu mestilah dapat dari pakcik google sahaja.

Ok. korang check alasan mane yg paling waras yerr...

1. Utamakan kerjaya dulu. ekonomi dah kukuh baru kawin..nak tolong mak ayah
2. Memilih....(hehehe) dah berjaya nak yg sama taraf je..
3. Susah nak cari lelaki yg betul baik dan bekerjaya..banyak masuk pusat serenti...mati muda sebab race haram.
4. ada yg takut nak beranak, nanti badan gemuk laa.. tembam laa..nak jaga badan katakan..dah tua baru terhegeh2 nak kawin.
5. Kenangan lama menghantui diri..putus cinta ke..berdendam dgn lelaki...
6. Ada penyakit yg mungkin boleh merosakkan rumah tangga..
7. last sekali lesbian. maybe tak kawin langsung

aku pun x paham la ape la byk sgt alasan diorg2 sume nie..
haish..jodoh!!! tunggu aku!!!

-Nik Imana-


Sunday, April 04, 2010

*Selamat Ulang Tahun Sayang*

Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday to Ali Jufri Iskandar
Happy Birthday to You...


Selamat Ulang Tahun Kelahiran Sayangku
semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki & bahagia selalu
sorry sgt x sempat nk post birthday present kt birthday boy
jumpe nnt kita celebrate same2 ea =)


umur da meningkat tp perangai x ubah2 lg nie
awk 2 da meningkat dewasa syg oi
da x boleh nk enjoy2 lg dah mcm dulu
kene serius cket tau!
*huhuhu..pdn muke kne bebel*


May God Always Bless You
 ♥ I love You My Birthday Boy ♥ 

-Cik Lawyer-

how to distinguish between the macho man and gay???


haaaa..tngok la jari korang masing2...
selamat mencuba!!! =)

Thursday, April 01, 2010

April yg fool!


pada tarikh 1 April setiap tahun
Happy April Fool akan mejadi sebutan
aku pun x tau la sape yg cetuskan hari camnie
cam bangang je April yg bodoh!!!!
huhhuhuhu...tp aku x sambut yer...

biasenye time April Fool nie
org akan wat benda2 bodoh utk mengenakan org lain
teringat kenangan mase kt skolah asrama dulu
diorg ske conteng2 muka time org 2 ngah tido
then bangun pg esoknye g toilet sume org gelak2
tengok2 ade gincu penuh kt muka
kahkahakah..mmng lawak sial laaa..
tp aku x pernah kene cam 2 yerrr...
stakat nie terselamat lg...
pengalaman korang plak camne?????

-Nik Imana-