Loyal Followers

Monday, November 30, 2009

menu hari itu


menu hari itu
hari itu hari jumaat
aku ngan adik aku p pasar
beli ape yg patut
sbb nnt aku nak masak


aku decide nak beli:

ayam seekor

bahan2 nak wat nasi ayam


setelah aku balik umah
terperap kat dapur selama 2 jam
akhirnya tersedialah hidangan seperti diatas
hehehe...
hebat tak aku??

haaaa...
2 la jgn pandang aku sebelah mata
nnt nyesal korang...

hahahaha...
2 lah resepi
NASI AYAM GORENG KELING...

ngeh3..
selamat mencuba.....

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Sunday, November 22, 2009

buhsan amat!!!

cuti sem dah bermula
seawal petang sabtu minggu lepas aku da smpai tanah air terchenta
tidak byk perubahan yg aku perasan kt kg aku
hanya jalan yg berl0bang2 dah diturap
sepanjang jalan dah ade lampu jalan
kelas gitu, mcm jalan highway plak uallss!!!
hahahaha...


keadaan ini akan menyenangkan mat rempit menjalankan tugas diorg
dgn jalan yg rata, luas lg cerah bercahaya
terima kasih kepada TENAGA NASIONAL BERHAD
diatas cahaya yg bergemerlapan
diharapkan lps nie pihak POLIS DIRAJA MALAYSIA
pula akan lebih kerap menjalankan operasi
utk mat rempit yg x berpelajaran kt kg aku nie
supaya diorg sume dpt pelajaran yg sewajarnya...

oh..oh..oh...
hidup aku mase cuti sgt BOSAN yerr
walaupun kawan2 sume cuti
tp x leh nk kuar meronggeng sbb hujan sgtlah lebat
adoyai...buhsan glerr...
kwn2 kat umah plak sibuk nk STPM
anyway, to all my friends that will sit for their STPM
wish u all the best n gud luck!!!
u guys can do it babeh~~~


x pernah rase cuti yg membosankan mcm nie
time blaja nk sgt cuti
time cuti gatal2 plak nk g kelas
nsb baek cuti aku x lme
smpai lps raya nie jer...
huhhuhu...

sejuklah, suhu dah smpai takat beku
nak tit0 dulu~~~
lalalalalalala...=)






Wednesday, November 18, 2009

♥ ♥ Gastrik ohh Gastrik ♥ ♥

kenapa penyakit nie menyinggah kat perut aku
sakit weyh..
ingatkan sakit perut biase jer
smpai dalam dewan exam pun nk berguling aku rase
x tahan sgt
x pernah lg aku sakit perut camnie

lepas aku abis exam contract
g la kuar meronggeng ngan jieha, jau, fatin n aina
aku beli la apple hijau yg da lme aku x makan nie
balik mlm 2 aku mkn 5 biji apple
pastu mlm 2 aku sakit perut sgt1000x
pelik btoi aku
perut oh perut
asal la ko wat hal nie???

pg esoknye pg lg aku dah balik
x mkn ape2 pun
breakfast pun x sempat
adoyaii...
sakit perut dlm bas 2 Tuhan jela tahu
bhenti kat R&R
aku beli la Mister Potato yg spicy
aku makan je benda 2
rase pedih perut aku nie
adoii...
mmng x faham btol..

kul 3 ptg aku smpai umah
masuk dapur tengok x de makanan lngsung
mmng la bengkak hati aku
terpaksa la g usha makanan umah nenek
nsb baek lauk2 best
hahaha...

2 hari kemudian.....

aku g Klinik Pakar Perdana
doktor kat situ plak kwn abah aku

-"hah kak long, awk sakit ape nie? bila balik?"
-"balik ptg sabtu lg...sakit perut nie, x tau la knpe, da bpe ari dah sakit."
-"dah bpe ari sakit baru nk dtg klinik, klo x hampeh, lalu jela jwbnye."
-"laa..mane la tau, ingtkan sapu minyak angin da bleh elok."

5 minit berlalu.....

-"haih..awk kena gastrik nie, diet ke?"
-"diet ape nye, kak long mkn je, xde mase nk diet2 nie."
-"yeke nie? tngok2 dah bape ari x makan nk jaga badan nie...(senyum menganjing)"
-"mane ade la..abis 2 nak wat mcmane nie?"
-"nnt pakcik bg 3 jenis ubat, awk kne makan bg abis. jangan mkn makanan pedas2 n masam2."
-"laa..klu mknan favourite nk wat camne?"
-"nak makan sedap ke nk sakit?"
-"yela2"

Argghhhh...
nikmat utk makan makanan pedas sudah ditarik balik!!!
tidak!!!!!
lepas nie aku x boleh melantak makanan kegemaran aku lg~~~

PADAN MUKA HANG!!!

Sunday, November 15, 2009

dari UM ke UUM


♥ ♥ ♥ ♥


yuhuu...
lame x post blog...
minggu exam la katekan
busy la ckit...

well, dalam gap nk tunggu exam contract
kwn2 aku dr UM dtg UUM
jieha, syafiq n eyha
diorg dtg meronggeng kat cnie
konon2nye nak study legal method kat cnie la kan
uall's tau2 jelakan
klu dah jmpe camnie
xyah perasan nk study la kot
hahaha...



♥ ♥ ♥ ♥


then petang 2 aku, mira n momoe sewa keta
bwk diorg pusing2 UUM
tengok la ape bendayg ade kat cnie
kitorg g kandang kuda
konon2 nk naik kuda tp hujan
huhuhu...

jieha, syafiq n eyha...
we gonna miss u guys a lot
send my regard to all our friends in UM
and wish u guys all da best for
LEGAL METHOD!!!!
hahahaha...

u can do it babeh~~~


Monday, November 09, 2009

♥♥Dear Allah♥♥


If you love me please let me know,
If not, gently let me go...


*************************************************************************************

Ya Allah...
Kuatkanlah semangatku utk menempuh segala dugaanmu...
Permudahkanlah segala urusan hidupku...
Lindungilah orang2 yang aku sayang...
Sesungguhnya dari kamu aku datang
dan kepadamu jua aku pulang...


*************************************************************************************

Sunday, November 08, 2009

Thursday, November 05, 2009

Aku Anak Abah Aku

aku anak abah aku
kenapa aku suka abah aku
sebab die best!!!


hahaha..
walaupun aku selalu kena marah sebab aku degil
(chill la abah, biaselah anak sulungkan)
tp aku tetap sayang abah aku
walaupun abah aku selalu membebel
dan terpaksa tadah telinga
tp aku tetap sayang abah aku
masih terngiang2 di telinga aku
"knpe la dlm ramai2 anak abah,
awk nie la yg paling degil kak long,
bkn nk dengar abah ckp nie, sekolah je tinggi"

hahaha...
dengan selambanye aku menjawab,
"abah, sekolah 2 memang tinggi la
tp kak long punye kelas tingkat bwh skali"

hahaha...
2 lah jawapan aku setiap kali kne bebel ngan abah aku


aku anak abah aku
abah aku selalu kata
"long, knpe awak x nak wat medik?"
dgn monolog dalaman aku menjawab,
"abah, bkn x nak amik medik tp mmng tiada minat
dan tercapai di akal anakmu ini utk blaja
segala mekanisma2 halus yg tak boleh dilihat
dengan mata kasar itu"
biarlah anakmu ini hanya menjadi seorang LAWYER
yg boleh menegakkan hak2 manusia sejagat
aku faham perasaan abahku utk melihat anaknye juga
terlibat dalam bidang2 melibatkan kesihatan dan perubatan
tp nak buat mcmn dah aku x minat
abah, buku2 abah 2 nnt simpan la
buleh je bg kat sape2 yg amik bidang 2 nnt...


aku anak abah aku
abah aku sangat bersemangat tinggi utk belajar
dah tua2 pun nk belajar lg
sbb 2 abah aku selalu kata
"kak long, klu awk malas blaja & dpt result rendah,
awk tak yah malu ngan org lain
ckup je stakat malu ngan abah awk nie..
dah berumur pun ade lg smangat nak menuntut ilmu"

walaupun ayat abah aku itu cukup menyentap jiwa
namun aku akan jidikan sbg satu cabaran
utk aku compete pointer sape yg lg tinggi

anaknye kah atau abahnye kah???

anyway abah
thanks for all ur support to ur beloved daughter ini
dan terima kasih byk2 atas duit belanja
yg abah beranakkan dlm Bank Islam anakmu ini tiap2 bulan 2...

ngeh3...

***********************************************************************************
THE END OF THE STORY
-AKU ANAK ABAH AKU-
***********************************************************************************


Tuesday, November 03, 2009

::Ya Allah::

Ya Allah, permudahkan lah segala urusan hidupku Kurniakan aku dan rakan-rakanku kejayaan dalam pelajaran Kau berikanlah kami daya ingatan dan kefahaman yang kuat Agar kami dapat mendalami ilmu yang kami pelajari Kau kurniakanlah kami ketenangan dan ilham yang baik Juga tetapkanlah iman kami kepadamu Sesungguhnya Engkau Maha Besar dan
hanya kepadamu kami meminta pertolongan


***********************************************************************
hari ni baru abis paper MALAYSIAN LEGAL SYSTEM
2 paper dah lepas tinggal lagi 4 paper
kuatkanlah semangat nak study nie
huhuhu...

time MLS semalam aku cuak gler
x pernah rase mcm nie sblum nie
even mse exam Law 3 last sem
walaupun x abis bce ttp leh stay cool
tp MLS aku rse sgt x bersedia
walaupun dh berhari2 aku study utk benda 2
serius weyh...

masuk je BK5 aku mmng nervous
bukak jer soalan
ALAMAK...
ade 7 soalan essei sume kne jwb
dah la mse 3 jam jer
most of the question kne supported by relevant cases
adoyai...
fenim gak kepala aku nie
tp alhamdulillah la aku leh jwb sumenye
tp ade gak la yg x ingat case
huhuhu...

aku nk get ready for next paper lak nie
mencari semangat utk study
tolong la bg semangat korang kat aku
hahahaha...
*******************************************************************