Loyal Followers

Friday, October 02, 2009

nilai sebuah persahabatan

Pada 24 september lepas iaitu pada hari raya ke 5
aku g beraya umah kawan2 kat Kota Bharu
walaupun jauh n jalan jem teruk aku tetap pergi
sbb aku fikirkan nanti kawan2 aku kecik hati x g beraya umah diorg
walaupun diorg x pernah sekali pun dtg jejak n tahu kat mane rumah aku
dan walaupun abah aku melarang utk g KB
aku tetap nak pergi sbb dah janji ngan diorg


time balik kul 4 jalan dah jem teruk
drive dgn fikiran aku melayang ntah kemana
tiba2 aku tkejut dgr hon
ade kete perdana merah himpit kete aku
aku dgn tkejutnye cepat2 pusing stereng kete
dan aku tngok depan kete aku dah meluru ke dalam hutan tepi jalan
aku tekan break sekuat hati n then aku langgar tiang sign board
kepala aku terhantuk ke stereng
mase 2 aku rase pening sgt kepala
aku mengucap beristighfar byk2 dlm hati
aku x tau ape jd ngan kete aku
aku cuba cal abah ngan mama aku tp x dpt2 sbb mse 2 line celcom wat hal
adu pun duk dlm kete kt tepi jln 2 dalam 30 minit
lepas dah hilang pening n gementar 2
aku cuba bawak kete lagi
jalan jem teruk sgt mase 2
then lpas 2 tetiba aku tngok temperature kete aku HOT
aku pun berhentikan la kete aku tepi jalan
rupe2 nye tangki air kete aku pecah
aku cal abah n mama aku x dpt2
nasib baik msj delivered
aku sgt sedih mase 2
korang bayangkan aku dengan penat2 dr pg smpai petang drive tgh2 panas
lepas 2 aku accident lg
call org x dapat
kete rosak tepi jalan dgn berbaju kurung
korang boleh bayang x betapa nak nangisnye aku mase 2
dengan malunye sume org tengok tepi jalan
dah la jalan jem
tetiba aku nangis
aku rase sedih sgt ari nie

2 jam lpas 2 paksu n pakcik aku dtg
then bwk aku balik umah
aku mase 2 pening sgt
abah aku tnye camne leh jadi mcm 2 tp aku x pernah citer kat sape2
mcmn bleh jadi benda 2
aku bersyukur aku x cedera n abah aku pun x marah aku
tapi aku rasa aku nie selalu susahkan ibu bapa ku
abah aku dah ckp jgn pegi tp aku degil jgk sbb nak jumpa kwn
tp at last nie yg aku dapat

Abah, kak long mintak maaf sbb selalu susahkan abah
nanti duit abah abis lagi nak repair kete 2
aku rase bersalah sgt
aku nak bayar tapi aku x de duit pun
sedihnye

malam 2 ramai sgt org dtg umah aku sbb diorg dengar aku accident
semua kaum keluarga n sedara mara aku dtg
org2 kg aku pun same
aku sngt terharu sbb diorg sgt amik berat pasal aku
mcm yg abah aku cakap
2 menunjukkan ramai org yang sayangkan aku
aku sangat bersyukur pada Allah tak de ape2 yg berlaku pd aku ari 2
kwn2 aku yg tau pasal benda nie pun ramai yg cal aku
sbb kwn aku si B nie yg bgtau
time kasih sume sbb amik berat pasal aku


Inilah nilai sebuah persahabatan yang aku jalinkan ketika di MRSM..........

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

No comments:

Post a Comment