Loyal Followers

Saturday, October 31, 2009

Final Final Final sudehhhh~~~~


Setelah menghitung hari
akhirnye esok aku dah start final
adoyai, cuak gak nie
korang2 sume kena doakan kejayaan aku tau
aku dah berusaha sedaya upaya dah nie
tawakal jer ek...

huhuhu...
anyway, aku nak wish gud luck gak kt kwn2 aku
x kira la dimana pun
di fakulti ape pun
di UUM, UiTM, UiAM, UKM, UPM, UTM, UNIMAS, UM, UDM dan lain2 universiti
hope kita sume akan success k


Go Go FoR FINAL~~~

berikut adalah jadual final aku:

TITAS:::::(1 nov 2009)
MALAYSIAN LEGAL SYSTEM:::::(2 nov 2009)
BASIC ENTREPRENEURSHIP:::::(4 nov 2009)
ISLAMIC LAW:::::(6 nov 2009)
MALAYSIAN CITIZENSHIP STUDIES:::::(9 nov 2009)
CONTRACT LAW:::::(13 nov 2009)

hehehehe...kawan2 blogger, doakan aku yerrr...:)
*****************************************************************
sayang, doakan i jugak ek?
huhuhu...
*****************************************************************

Thursday, October 22, 2009

saya rindu LWA02I


Group I Asasi Undang-undang KPTM (UiTM) 2008/2009
I love n miss all my groupmates damn much
hope to see u alls once again
wish u guys all da best in becoming final exam
wherever u are
strive for excellent~~~


In this photo: Mia, syakira, ika, arina, nana, chida, nabila, dhiya, amal, umie
nadia, shima, fairuz, syafiq, sharif, ello, imran, lena, hafiz, lena, izzati,
ben, ipin, intan

*************************************************************************************
love u guys
the best law student's ever
*************************************************************************************

suka suki kami~~~


hype!!! meet again ya~~~
huhuhu...
post kali nie nak citer psl suka suki kami
LLB (Hons) Bachelor of Law student
College of Law, Government and International Studies
Northern University of Malaysia
hahaha...
kelas gitu ualls...~~~

ehem2...
gambar kat atas 2 dah sedia maklum sape yerr
hehehe~~~



suka suki kami disini
walaupun kami jauh tp kami hepy
haahaahaa...
walaupun ada yg nak cau ke UiTM
kami tidak kisah
kami sudah bersuka suki disini
hehehe~~~

gambar kat atas 2 mase lepas abis tutorial contract & MLS
mase ari selasa lepas
uoowaaaa~~~

THE BEST BATCH EVER!!!



ini gambar geng2 suka suki kami
terdiri daripada nana, erma, dila
~~~yg x de dalam gambar (erah & jau)
kami sgt gembira bersuka suki di luar @di dalam kelas

************************************************************************************
setakat itu dulu cerita suka suki kami disini
nanti akan bersambung untuk edisi suka suki seterusnya
daaaa~~~~~~~:-*
************************************************************************************


Manchester United!!!


GLORY-GLORY MAN UNITED!!!!

DEBARAN SEMAKIN TERASA.....

MANCHESTER UNITED KE PUNCAK!!!
YEAH........!!!
The Red Devils...lalalalala.......


nape tetibe jadi sedih???


nape tetiba hati jadi sedih nie???
nak study pun x masuk...
baca byk kali pun x faham2 jgk...
kenapakah???

sebab Iskandarkah???
sebab tension studykah???
sebab x cukup tidokah???

entah laaa...


beep2x...beep2x...

'1 message received'

opening:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

From: Iskandar
Honey, majok ngan i ea?

jeng...jeng....jeng...
itulah sebab utamanya...
lagi mau tanya ka???
suka ati dia la,x nak reply msj dia lg
x nak kacau dia lagi
biar saya pujuk hati saya sendiri

nak tido dulu
xde mood nak study lagi
esok nk bangun pagi


********************************************************************************
SELAMAT MALAM & SELAMAT PAGI
********************************************************************************




Sunday, October 18, 2009

^^::LOVE::^^

Love is a gift from God,
and as we obey His laws and genuinely learn to serve others,
we develop God's love in our lives.
Love of God is the means of unlocking divine powers
which help us to live worthily and to overcome the world.
::David B. Haight::


When I saw you I was afraid to meet you.
When I met you I was afraid to kiss you.
When I kissed you I was afraid to love you.
Now that I love you, I am afraid to lose you.

Honey dew, cik lawyer shayang kamoO...:)

*****************************************************************************
NIK NUR IMANA & ISKANDAR ARSHAD
*****************************************************************************

::Final exam lagi::


adoyai...
macam dah lame sgt abaikan blog nie
x de mase la nak update
busy ckit lepas bali raya ari 2

anyway...
syukur ke hadrat ilahi
sume assignment2 aku dah siap disubmit
walaupun byk dugaan nak siapkan assignment 2
especially assignment KENEGARAAN MALAYSIA
yang ntah ape2 tu

dalam mase aku sibuk nie jgk
ade course registration yg @#$%&*
tp alhamdulillah la
aku dapat gak subjek yg aku nak 2
walaupun jadual ntah pape
next sem kelas sume start kul 8 pg
ari isnin ngan khamis kelas smpai lima
adoyai...
ponat badan den nie haaa...

ape2 pun...
hidup mesti diteruskan!!!
hahaha...
go nana go!!!

final exam tinggal 2 mingu lg nie
nervous pun ade
x tau la camne la soklan yg kuar 2
lg2 Islamic Law...
kantoi la aku!!!
but hope that the lecturer will give hints on the topic
that will be come out in the final
really hope so::::)

so nana...
dah kena start study nie
kne pulun btul2 dalam masa 2 minggu nie
da la x de study week
sabor jela yerrr

to all my friends in UUM,UM,UiTM,UIAM and UKM
especially in Faculty of Law
wish u all da best in our becoming final exam
strive for excellent yaa babe!!!

*********************************************************************
Mode::study TITAS dah 2 -3 ari pun x abis2 lg nie...huhuhu...
*********************************************************************

Wednesday, October 07, 2009

Facebook oh facebook!!! edisi ketagih~~~

Disana FACEBOOK disini FACEBOOK
Di bilik FACEBOOK dikelas FACEBOOK
Di lab komputer FACEBOOK di kedai mamak pun FACEBOOK
sana sini facebook aje
mentang2 la skrg nie leh main facebook kat hp kan?
dalam toilet pun sempat lg nak change 'status' kat facebook
nie la fenomena yg melanda budak2 zaman skrg
x kira la kat UM ke? UUM ke? UiTM ke? UIAM ke? UPM ke? UKM ke?
sume sama jer

klu hepy pun tulis kat facebook
klu sedih pun tulis kat facebook
klu sakit pun tulis kat facebook
klu putus cinta pun tulis kat facebook
ngantOk pun tulis kat facebook

macam2 jenis status yang korang tulis ea?
pastu bertubi2 komen yang datang
2 la pasal best main facebook nie
aku tau la sbb aku pun berFESBUK gak
hahaha...
aku ada t-shirt yg tulis "ADDICTED TO FACEBOOK" lg tau
hahaha...

kadang2 best gak main facebook nie
leh hilangkan bosan
bila ko ade masalah then tulis kat status
ramai plak yang bg komen2 yg bernas
then byk pulak kuiz2 yang kebanyakannya agak2 bangang ckit
huhuhu...
kuiz bila nak kawin la, bila nak dpt anak la,suami start ngan huruf ape la
bangang je sume 2
tp best gak, menghiburkan hati yang lara
hahaha...

Oleh yang demikian, kepada FACEBOOKER2 sume
teruskan berFACEBOOK dgn jayanya
hahaha....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Friday, October 02, 2009

nilai sebuah persahabatan

Pada 24 september lepas iaitu pada hari raya ke 5
aku g beraya umah kawan2 kat Kota Bharu
walaupun jauh n jalan jem teruk aku tetap pergi
sbb aku fikirkan nanti kawan2 aku kecik hati x g beraya umah diorg
walaupun diorg x pernah sekali pun dtg jejak n tahu kat mane rumah aku
dan walaupun abah aku melarang utk g KB
aku tetap nak pergi sbb dah janji ngan diorg


time balik kul 4 jalan dah jem teruk
drive dgn fikiran aku melayang ntah kemana
tiba2 aku tkejut dgr hon
ade kete perdana merah himpit kete aku
aku dgn tkejutnye cepat2 pusing stereng kete
dan aku tngok depan kete aku dah meluru ke dalam hutan tepi jalan
aku tekan break sekuat hati n then aku langgar tiang sign board
kepala aku terhantuk ke stereng
mase 2 aku rase pening sgt kepala
aku mengucap beristighfar byk2 dlm hati
aku x tau ape jd ngan kete aku
aku cuba cal abah ngan mama aku tp x dpt2 sbb mse 2 line celcom wat hal
adu pun duk dlm kete kt tepi jln 2 dalam 30 minit
lepas dah hilang pening n gementar 2
aku cuba bawak kete lagi
jalan jem teruk sgt mase 2
then lpas 2 tetiba aku tngok temperature kete aku HOT
aku pun berhentikan la kete aku tepi jalan
rupe2 nye tangki air kete aku pecah
aku cal abah n mama aku x dpt2
nasib baik msj delivered
aku sgt sedih mase 2
korang bayangkan aku dengan penat2 dr pg smpai petang drive tgh2 panas
lepas 2 aku accident lg
call org x dapat
kete rosak tepi jalan dgn berbaju kurung
korang boleh bayang x betapa nak nangisnye aku mase 2
dengan malunye sume org tengok tepi jalan
dah la jalan jem
tetiba aku nangis
aku rase sedih sgt ari nie

2 jam lpas 2 paksu n pakcik aku dtg
then bwk aku balik umah
aku mase 2 pening sgt
abah aku tnye camne leh jadi mcm 2 tp aku x pernah citer kat sape2
mcmn bleh jadi benda 2
aku bersyukur aku x cedera n abah aku pun x marah aku
tapi aku rasa aku nie selalu susahkan ibu bapa ku
abah aku dah ckp jgn pegi tp aku degil jgk sbb nak jumpa kwn
tp at last nie yg aku dapat

Abah, kak long mintak maaf sbb selalu susahkan abah
nanti duit abah abis lagi nak repair kete 2
aku rase bersalah sgt
aku nak bayar tapi aku x de duit pun
sedihnye

malam 2 ramai sgt org dtg umah aku sbb diorg dengar aku accident
semua kaum keluarga n sedara mara aku dtg
org2 kg aku pun same
aku sngt terharu sbb diorg sgt amik berat pasal aku
mcm yg abah aku cakap
2 menunjukkan ramai org yang sayangkan aku
aku sangat bersyukur pada Allah tak de ape2 yg berlaku pd aku ari 2
kwn2 aku yg tau pasal benda nie pun ramai yg cal aku
sbb kwn aku si B nie yg bgtau
time kasih sume sbb amik berat pasal aku


Inilah nilai sebuah persahabatan yang aku jalinkan ketika di MRSM..........

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Thursday, October 01, 2009

Raya 2009


raya 2009 edisi purple..
Nik Nur Imana *** Nik Ahmad Faiz


sama x muka kitorang...
hahaha...
edisi mama, kak long dan adik bongsu


Tok Ayah : Raja Man Bin Raja Abdullah
bukan senang nak amik gambar nie tau


pagi hari raya pertama kat umah atuk
meriah kan???


Raya datang lagi!!!
Kali nie edisi raya yang lebih gempaxxx!!!



cousin2 ku yang comel2 sumenye...:)


raya ke 2 open house kat umah aku
abis sume makanan kat umah kena serang ngan askar2 nie
bergerabak yang datang
nie baru sikit..haaa....


alahai budak2 nie, tersengih2 dapat raya
teringat plak zaman budak2 dulu
huhuhu...excited nak raya padahal puasa cam #$%^&*


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
gambar ini sensor xxxxxxxx
tidak boleh dipertontonkan di khalayak ramai
hahahaha :)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN
DARI KAMI SEKELUARGA
RAJA's & NIK's FAMILIES
***************************************************************************