Loyal Followers

Friday, August 21, 2009

♥♥ Magrain + Merindukanmu ♥♥


♥♥
malam nie I sakit kepala sangat2 ♥♥
magrain datang lagi
adoiii..
nie mesti sbb kuar tghari td g Bandar beli brg
cuaca panas terik sgt2

cuti sem yg lepas mase tgh duk bcuti kt umah
I dah 2 kali kene magrain
Seminggu sakit kepala mcm nk pecah rase
Walaupun ngah tido,
rase berdenyut2 mcm ade orang gigit je kepala nie
Seksa sangat2 rase
X leh bising2, x leh ade cahaya silau
Nasib baik la x kena kat hostel
Klu x nangis la jawabnye
Xde sape nk jaga
Xde sape nk picitkan kepala
Huhuhuhu…

Tetiba dpt mesej dr Iskandar sruh mkn ubat
Huhuhu…
Thanks Is, for ur concern on me 
At least I tau ade gak insan lain yg amik tau pasal I

Masa tu kat radio ERA ngah ke udara lagu
“MERINDUKANMU”

Kalau x silap I nie lagu D’Masiv
Yang lagu dalam cerita SEKAR kat Astro Prima
Lagu yang sangat touching

(CHORUS)
Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan
Ku kan slalu memujamu
Meski ku tak tau lagi
Engkau ada di mana
Dengarkan aku ku merindukanmu


Tetiba plak teringat kat seseorang yang pernah bertakhta di hati nie
Macamana dan kat mane la agaknya sekarang
Sihat ke dia
Apa dah jadi ngan die agaknye
Walau ape pun yang die dah lakukan kt I
I selalu doakan semoga die bahagia dan hidup seperti dulu
I rindukan dia…sangat rindukan dia…

I tido dulu yerrr
♥♥ Camat Malam ♥♥

Wednesday, August 19, 2009

kete yang sangat impressive

Last night, at 4 a.m. i'm still cannot sleep
so, this morning i woke up late and i forgot that i have to sent my grandma to da hospital at 8 a.m. until my aunt give me a wake up call...huhuhu...
"NANA BANGUN!!! DA PUKUL BRAPA NIE? NNT RAMAI ORG KAT HOSPITAL..."
terukkan i??? biase la tido lmbat...

On da way to hospital, kat traffic light
tetibe muncul la evo putih plat number WMK 81 kat sebelah yang x tau dari ceruk mane datangnye
yang pasti kete nie plat KL ok
fuhhh..hebat gilerrrr
sempat la i snap gmbar kete 2 sblum die blah dan tinggal asap je kat atas jalan
hahaha...caya lah bro kete nie...



Then kul 9.30 pg, bila i sampai hospital, i've got a big shock!
Ramai giler orang.....
ape la diorang wat ramai2 kat hospital nie???
after da registration process, my grandma got turn yg ke 153 ok!!!
penat nak tnggu, dah la ngantuk, menguap segala nasib baik i pakai mask...
huhuhu...nak prevent H1N1...

Boring sgt kat dlm hospital 2, i kuar jalan2
and suddenly mata i terpandang 1 kete nie
memang cun giler la
kete Gen 2 biase jer tp first i tengok, i rase nak tngok lg
mmng impressive la bg sebuah Gen 2 yg diparking kat kuarters hospital





No plat DBE 2604
tngah syok2i duk usha kete 2
tetibe dtg la sorang mamat hensem nie
mcm kenal jerrr
tp x tau la pernah jumpe kat mane
senyum2 plak

mesti die fikir "pe hal la budak nie duk tengok2 kete aku?"
dengan selambanye i tegur

"hi, cantik kete u..."
"Owh, thanks" "bila balik? cuti ke?"

i berfikir sejenak, die nie kenal i ke? muka pun mcm familiar tp sape eh???

"a'ah, cuti mid sem seminggu"
"sekarang dah sem bape? minat kat kete i ke?"

dengan muka penuh dengan ke 'confuse' san i jwb
"skrg dah degree, baru sem 1...x de la minat cuma tengok2 jer..."

die senyum jerrr...lg la i x tau nak letak muka kat mane...
then borak2 punye borak baru la i ingat rupenye owner kete nie Doctor kt cnie
i pernah borak ngan die mase i dtg wat medical check up sblum msuk UiTM last year...
huhuhuhu...baru ingat...
bujang lg nie, dah la hensem...
hahaha...gatal la Nik Imana...

yang x bleh blah, siap offer test drive lg 2
test btul2 baru tau
alaaa...bkn power sgt pun
die ckp kete nie die modified luar jer
dalam guna enjin standard

tp walau ape pun, kete die mmng cun
sesuai la utk die yg masih muda
i nie bila la nk abis blaja agaknye yerrr
hahaha...before beli kete idaman i, i ingat nk guna Gen 2 dulu, colour putih campur hitam...
that's y i wanna be a LAWYER...
hahaha...

P/S: Pic nie panas2 lg tau, balik dr hospital td terus i post this entry...

Bubye...:)

Tuesday, August 18, 2009

cry for da same damn thing

Despite of all the fun, the busy life of going through the process of preparation for the assignment, presentation and all the programmes that i was involved,
I couldn't help myself from hiding the emotional, sensitive part of me...
Yes, at one point then I could hide the pain far far away from the people around me.
Putting on a happy face was easy it seemed, at least then...
But now, I'm falling to pieces. I couldn't pretend to smile anymore...
It's getting tougher everyday...
I would cry myself to sleep late at night,
I couldn't stop the tears from rolling down my cheeks every time when I found myself alone doing nothing...

I need somebody to accompany me, always beside me when i need him
why he's so cruel?
always treat me like a fool
and also why i can easily trust him???
why???
i also don't have any reason for it

From now on, i only have my friends and my family that much more important and care about me
I also have Abg Yien as my brother, that i can share everything
Also always being remembered, Iskandar
Thanks for everything...

Now for me, guys are the same
So, to change my perception
ALL I NEED IS A GUY TO PROVE THAT THEY ARE NOT ALL THE SAME

From now on,
I PROMISE THAT I'LL NEVER CRY FOR THE SAME DAMN SHIT THING AGAIN!!!

Gelombang Ke 2 H1N1

Masa i nak tido smlm tetiba dpt mesej dr my ex-rumet, Kak Lin

From: Kak Lin
Message: Elak dari penyakit berjangkit, baca "SALAAMUN QAULAN MIR RABBIR RAHIM" sebanyak 28 kali tiap2 hari semasa penyakit berjangkit ini berterusan..pls forward to all muslims...

I pun x tahu kebenaran mesej 2 tp sebagai muslim kita bertanggungjawab utk menyebarkan ape yg baik, semoga kita dilindungi dari wabak nie...



Bangun tido pg td, terdetik hati nk bukak Berita Harian Online
dah brape orang la agaknya mangsa H1N1 stakat nie...

TAJUK: GELOMBANG KEDUA H1N1 OKTOBER

Musim tengkujuh dijangka percepat wabak

KUALA LUMPUR: Malaysia mungkin menghadapi gelombang kedua virus Influenza A (H1N1) pada Oktober, November dan Disember ini kerana musim tengkujuh dijangka mempercepatkan penularan wabak itu.

Menteri Kesihatan berkata, ketika ini Malaysia berada di tahap kecemasan kesihatan kerana angka kematian akibat H1N1 masih di bawah 0.1 peratus.

"Sekiranya kadar kematian disebabkan H1N1 melebihi 0.4 peratus, kementerian dengan segera akan mengadakan pertemuan dengan Majlis Keselamatan Negara (MKN) bagi mengisytiharkan darurat kesihatan," katanya.

Beliau menjelaskan mengikut panduan WHO, peratusan kematian H1N1 dikira berdasarkan jumlah kes jangkitan dan didarab 20 serta dibahagi jumlah kematian.

Berdasarkan angka korban 64 orang dan 4,425 kes jangkitan sehingga semalam, bermakna
peratusan kematian H1N1 di Malaysia kini hanya sekitar 0.007 peratus.

Mengikut perangkaan Kementerian Kesihatan semalam, 284 pesakit lagi sedang menerima rawatan di hospital manakala 33 pesakit dalam Unit Rawatan Rapi (ICU).

Liow berkata, beliau sudah berbincang dengan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pagi semalam berhubung status darurat kesihatan.

"Kerajaan mendapati negara belum di tahap untuk diumumkan darurat kesihatan kerana kadar kematian disebabkan virus H1N1 masih di bawah 0.1 peratus.

"Selain daripada jumlah kematian, kementerian juga perlu mengambil kira perkara lain seperti nasihat pakar kesihatan yang sedang memantau situasi virus ini daripada semasa ke semasa," katanya.


Kawan-kawanku, kita bleh lihat sendiri betapa seriusnye penularan wabak H1N1 di Malaysia skrg nie
Kita sebagai manusia tidak mampu utk menghalang wabak ini
Tapi 1 yang kita mampu buat sebagai seorang muslim
Banyak2 kan lah berdoa kepada Allah minta kita dilindungi

Tiba2 terdetik keinsafan dalam diri
bahawa kita manusia tidaklah sehebat mana
dengan kemunculan H1N1 saje kita boleh rebah...

Oleh itu fikir-fikirkan lah wahai saudaraku....

Monday, August 17, 2009

♥♥ Thanks Iskandar!!! ♥♥

Iskandar Arshad...
kita dah lama gak kenal ek
i dah tau mcm2 pasal u n u pun da tau mcm2 pasal i
kita pun da jadi rapat
u citer masalah u, i citer masalah i
i selesa mngadu ngan u
best sgt kawan ngan u




Is, thanks a lot 4 being my friend
always be my good listener
always beside me when i need shoulder to cry on
always support me
i'm really appriciate it




wat mase skrg i xde mase nk fikir psl hati n prasaan nie
biar la dulu
u pun pernah ckp kt i
kejar cita2 i dulu
u pun sibuk ngan keje u
so, sama2 la kita usaha utk capai ape yg kita nak dalam hidup


from now on, biar la kita jd TEMAN TAPI MESRA...
huhuhu...

P/s: Iskandar, walaupun u sibuk keje, jgn lupa amik cuti raya, balik raya ngan family ok! u dah janji ari 2.....

AMARAN TEGAS!!!

Hot Stuff!!!


Korang jangan tkejut plak tengok ek???
biase la bilik orang single...
huhuhu
check this out!!!



ade bantal kecik yg gambar frog kat atas katil 2 my little sister "caca" yg bg ok!
jeans ngan baju yg tergantung 2
biase la kan, jeans baru pakai skali x kan da nak basuh
huhuhuhuhu

beg kat tepi bantal 2
2 la beg yg i bwk p kelas ari2 wat stakat nie
malas lg nk kuar cari beg baru

dan juga laptop kat atas meja
2 la satu2nya harta yg paling berharga yg penah i ade
selain handset
huhuhuhu

meja bersepah???
biase la baru lepas abis wat assignment ngan keje yg byk
mane la sempat nk kemas
ngan kettle2 segala

softboard pun bleh touch up lg
ade gmbar2 org penting jer
x sempat la nk wat
my rumate pun dah hias tmpat die
sory la beb,ur rumete nie sibuk ckit
after this i janji akan decorate bilik nie

Perhatian!!!
nie gambar yg diamik sebelum bilik nie di touch up
skrg dah beransur pulih la yer
tp ade lg yg i nk tambah
so lepas nie akan ade gmbar bilik yg latest...

hahaha
chill!!!!

♥♥ UM Convocation Day ♥♥

After 3 years at last 12 August 2009 Konvo gak budak nie...
Congratulation yaaaa Izzat Hilmi!!!




Hope lepas nie u akan dpt keje yg best2 punye
Always pray for ur success!!!

Home Sweet Home

Home sweet home!!!

yeah, after 2 weeks struggle for lots of presentation n assignment
now here i am
at home already
huhuhuhu

depart to my hometown about 12 a.m.
arrived at 5.30 a.m.
so fast
anyway, i don't care
as long as i arrived home

kinda tired and need to cover my sleep during holiday
yeeeha!!!