Loyal Followers

Saturday, July 25, 2009

Malam dan Siang..hari2 jadi sejarah!



hari2 aku sangat banyak kerja
baju ade lg 1 bakul x basuh
assignment dah 2 yg siap
alhamdulillah la berkat aku tido lambat malam2
ari nie aku nak kuar kul 10 tp x jd sebab:

Aku: "salam, abg camner ngan kete 2? nak suruh sy amik kat mane?"

Abg yang nak bagi sewa kete: "sory dik, kete rosak laa...jgn marah..."

boleh plak balas mesej aku mcm 2 ek
sialan loooooo....
aku mmng perlukan kete utk wat keje2 aku 2
lain kali bgtau la awal2 ckit
adoi...
tergendala plan aku...
terpaksa duk betapa dlm bilik membuat kerja sambil mengupdate blog ini...

Friday, July 24, 2009

sibuk tahap melampau

kesibukan menguasai diri hingga ke segenap urat saraf
jantung, hati dan limpa berdegup laju menandakan aku perlu mngejar masa
cewahhhh...hahaha...

minggu nie sgt la penat dgn pelbagai aktiviti, meeting yg x abis2 dan preparation untuk assignment...

berikut senarai kerja yg aku kena siapkan dalam masa yg terdekat nie,sebelum balik cuti mid-sem:

* assignment Islamic Law (almost done)
* assignment TITAS
* presentation Malaysian Legal System (done, wait for presentation)
* presentation siswaniaga 1
* assignment kenegaraan
* presentation kenegaraan
* settlekan PTPTN


tugas-tugas lain:

* AJK Publisiti dan Promosi Program Memartabatkan Warisan (Julai 2009)
* AJK backdrop teater muzikal kemerdekaan (8 Ogos 2009)
* AJK program La Ley Familia by Law Society (7 Ogos 2009)
* AJK Biro Komunikasi dan Komuniti
* Program Self-Enhancement
* Konsert Di Raja Jubli Perak (25 Ogos 2009)
* Program Mentor Mentee bersama pelajar sekolah menengah

dan banyak lagi yang lain2...
oleh yang demikian korang fikir la sendiri mcmana kepala otak aku x mereng?
dah siap kena wat jadual utk diri sendiri yg sebelum nie x pernah aku wat
namun begitu, aku rasa sgt berpuas hati kerana sampai sekarang aku x pernah lagi mengabaikan pelajaran aku
hidup seperti ni mengajar aku cara menguruskan masa dengan betul
biar kita penat dan letih asalkan kita berpuas hati dengan apa yang kita capai...

GO NANA!!!
YOU CAN DO IT BETTER THAN BEFORE!!!
AJA FIGHTING!!!

Tuesday, July 21, 2009

Kelab Jiwa Luka Dilukai dan Terluka



Jom la join Kelab Jiwa Luka nie
Aku jd Presidentnye
Free of charge, x payah byr yuran pendaftaran
qualification die x ssh sgt as long as korang2 sume nie broken heart
2 dah kira cukup r
kira broken heart tahap koyak rabak
kata orang tahap luka dalam yg darah kluar x berenti2 mengalir
kena jahit byk lapisan gak la kan
ambik masa bertahun2 gak la utk pulih seperti sediakala
2 lagi la bagus, sgt dialu-alukan utk memeriahkan lg kelab nie


Pengalaman sebagai president:
Hati aku telah dikoyak rabakkan oleh seseorang yg mak ayah die bg nama @#$%^&*
walaupun die dah wat mcm2 kat aku tp aku still sabar jer smpai skrg
dah siap kena maki hamun 1 pakej lg
pun aku sabar gak
ade la org cakap aku bomohkan die
tp aku mcm aku yg dibomohkan
smpai die wat ape pun kt aku, aku still lg sayang kat die
padahal bukan hensem
si Iskandar ngan Izzat Hilmi 2 lagi hensem la dr ko 2
skrg thegeh2 ckp nak berubah
kita wait n see la mcmn ko punye perubahan 2
tp mengikut firasat dan pengalaman aku yg lepas2
mngkin x lama
Tuhan bg susah baru nk berubah
Bila Tuhan bg senang balik???
Pe jd???
Jadi mcm dulu la jawabnye...


Ntah la Puan President pun x tau nk ckp camner lg
tepulang la pd ko wahai lelaki yg berkenaan
walaupun perit rasa hati aku nie ko dah siat2
tp aku sentiasa doakan kebahagiaan ko
semoga ko cepat berubah
menjadi seorang @#$%^&* yang baru
yang lebih baik untuk seorang wanita yg lebih baik...

AMIN...

SaKiT hAtI + HaTi SaKiT


First and Foremost,
hari nie aku bangun lewat yerrrr...
jgn tanye kenapa????
sbb sume org tau aku suka tidoooooo...
hahaha (Gelak yg sangat ganas)

Almost 4 hari aku ber'HOLIDAY', tapi HAMPEH sbb 1 benda pun x siap
assignment pun x siap
presentation pun x complete
Jadi ape kejadahnye aku cuti lama2 nie???
Apa yang aku buat cuti 4 hari nie???
Ikuti kisah aku.....................
LAYAN!!!

Malam bila aku dah lupe, ade la 1 event yg dikasi nama LET'S GET MERIT
alaaa...merit nie mcm kupon aktiviti la kat Kolej Mawar dulu yang korang x penah pun nk kutip, kat cnie jer nk melebih sbb nnt senang nk apply stiker kereta
die ade mcm2 biro, bila korang register jd ahli korang akan dpt merit
aku pun ape lagi, masuk dewan terus join KELAB FASILITATOR yang sgt famous itu
niat yg utama dan jitu aku sebenarnye adalah utk menjadi fasilitator utk minggu orentasi next year sbb aku sgt pati dan yakin kerana ramai member2 aku yg form six skrg akan masuk UUM, so aku kena bersedia utk menjadi KAKAK FASI mereka...
HAhahahaha...Rasakan laHHHH...
Disamping itu juga, aku register kt byk lg Biro2 lain yg aku x tau ape fungsinye, yang aku tau nk kumpul merit jerr...

Oleh yang demikian, tiba lah saat yang dinanti2kan, perjumpaan setiap biro...
aku dah FENiM lalat sbb byk pjumpaan yg clash, dah la aku masuk sume..
Nama aku ada kat sume Biro...
Aku dah cemas dan berpeluh dingin...hahaha
So aku masuk je mane2 pjumpaan yg perlu, aku hanya diam tanpa mengeluarkan suara sbb aku x nak jawatan n terlibat ngan apa2 aktiviti...huhuhu
dlam 1 malam, aku sempat hadir 4 pjumpaan...
Amacam??? Busy x aku??? Haaaaahahaha...

Aku ingat perjumpaan dah abis, rupenye ade lagi malam esoknye...
Yang buat aku sangat sakit hati adalah mase meeting Family Day Law Society
Aku x tau la ape kene ngan si @#$%^&* nie, tetiba jer nak tarik diri tinggal keje mcm 2 jer kat aku, pe masalah pun aku x tau
BE PROFESIONAL la, xkan sbb masalah ckit dah nk blah, aku pun de masalah gak dah 2 siap ckp lg
"X kan nana x leh nak handle?"
Eh Hello miss, aku dah byk kali handle benda2 mcm nie, x perlu la nk sindir2 plak, dah la tinggal keje on the spot, x bgtau ape2 wat keje sorang
ingat aku nie ape nk balut sume hamper2 tu???
I'm not here untuk balut hamper jerrrr...
Klu nk suruh aku buat, ikut la cara aku...
aku dan tikah merasa sangat BENGANG dan panas kepala ketika itu yg membuatkan kami nak cepat2 blah sbb kami ade pjumpaan lain lagi

Di meeting yang berikutnye adalah meeting Biro @#$%^&*
yang mane ade pemilihan AJK
aku antara student junior yg telah diberikan jawatan dlm biro 2
tapi yang menjengkelkan aku adalah sorang minah nie, senang citer panggil die 'TIN KOSONG' jela eh
die nie mmng giler kuasa ke ape aku x tau la kan
mse pjumpaan 2 die suruh kwn die calonkan nama die pastu kwn die x nak
si abg junior nie pun suruh gak aku calon nama die gak sbb si abg junior nie baik ngan die
ape kes nk calon2 nama die plak, dah gila kuasa ke ape???
sume jawatan die nak
klu boleh dalam sume biro nak ade jawatan
dulu aku sangat x kisah pun pasal die tp skrg aku dah jadi sgt menyampah
ko ingat mse skolah dulu ko jd ketua pengawas ko hebat la ek???
Bleh jalan daaaaaaa.....

Banyak lagi sebenarnye aku nak citer nie tp aku byk keje lg la
nak siapkan assignment
at least korang dah tau sebab kenapa walaupun cuti lama, assignment aku still x siap2
hahahaha....

ok2..nak lunch dulu...
Tatatata....

Tuesday, July 14, 2009

Rainy Day=Cold+Colder+Coldest




After da Pasar Malam Kachi ended,da hujan start raining heavily
Continuing until mid night...
I'm not juz cool but COLD already...

At 3 a.m I wake up n merayap cari comforter dlm locker...(nasib baik ada)
This is the thing that i've never done before in UiTM yg very HOT and bising...
For the first time guna comforter baru...
Bestnye tido sejuk2 like this...
hahaha...
Seems like kat Genting jerr duk Pergunungan Kachi nie..

And in da morning me and my rumet seem like dun want 2 wake up although we have class at 9.30...
Aiyooo..still raining heavily...
how can i go 2 class without PAYUNG???

The after all,me and Baiya tawakal je to redah hujan...
terpaksa serve my right la, sape sruh x buy umbrella awal2..
don't think la nk hjan camnie skali siap berguruh lg...

In class i'm cold...
nasib baik ade my fav jacket...
always dgn tuannye bila diperlukan...
ahaks...

And at last, i dont ever realise when the rain stop falling...
Alhamdulillah,hujan rahmat rupenye...

Thursday, July 09, 2009

Kudaku lari gagah berani...

huhuhu...
kudaku lari gagah berani...
pe cer???

hari nie aku kelas kul 11 tp kne g awal sbb de taklimat WebOPAC...
lepas mkn kat Subaidah kitorg g berposing...
x tau la camner bleh termelencong g ladang kuda plak...

Ikuti gelagat2 kami di ladang kuda UUM dengan berbaju kurung...
ahaks...





Wednesday, July 08, 2009

Which one the best???



yang mane satu lagi baik???

Syahrinmie:
asal Kota Bharu,Kelantan
Sains Komputer kt UTM (25thn)
chubby cam Ahmad Dhani
nie la yg paling disayangi sbb dah kenal 4 thn
romantik
baik la gak sbnarnye
selalu menyakitkan hati
suka enjoy,perangai x prnah berubah mcm la hensem sgt die 2
selalu menipu, x pernah nak cakap jujur
cakap nk berubah tp tgk la tahan bpe lama???
da malas nk amik tau,klu btul nk berubah,alhamdulillah...


Izzat Hilmi:
asal Marang,Terengganu
Pentadbiran kt UM (23 thn)
chinese look
baru kenal 5 bln
baik hati & nice
rajin belajar
mula-mula pun x jujur gak tp skrg x tau la
agak slow ckit,dalam proses mengenal hati budi
tunggu nak sambung MASTER

Iskandar:
asal Bentong,Pahang
Computer Programmer UiTM
agak bergaya laaa
bercita2 tinggi dan berdedikasi dalam kerja
pemurah n baik hati
supportive
kehidupan yg agak sosial tp masih terkawal
x tau la nk ckp pe tp mcm x de mase utk komitmen
x percaya cinta


So Guess what???
Which one da best???
Kata orang BERKAWAN BIAR SERIBU, BERCINTA BIAR SATU...
hahaha...

wallahualam...
skrg nie pun aku bz gler,xde mase utk sume 2...
wif lots of assignment, event, discussion n presentation...
hahaha...

Jelajah Kampus



After all, thanks to god coz life at uum is quite easy...
no need 2 berebut naik bas seems like org yg x bertamadun (da pandai cakap pasal tamadun sejak blaja TAMADUN ISLAM DAN TAMADUN ASIA nie) huhuhu...

Also thanks to some of our senior that sudi tolong kitorang mase kt Kachi nie,
especially to Nik Mohd Alimin yg willing to spent his time to bawak kitorg jelajah kampus although he got Ko K class at 2pm...

Thanks a lot bro...
you've done so many things for us so that kami x sesat nk cari kelas and all the DEWAN KULIAH GUGUSAN (DKG 1,2,3,4 and 5)
Cayalah Bro!!!

Tuesday, July 07, 2009

Miss everybody...

haha...
i miss u people...
my classmates LWA02I,
my rummates,
my hang-out mates,
hak hah..
on of coz...
my soulmate!

Monday, July 06, 2009

Aku Bertahan

Sedih, ku tahu kini perasaan mu kepada ku

Sedih saat kau tak yakin kepadaku akan cinta ku

Jalan berliku tak kan membuat ku

Menyerah akan cinta kita

Tatap mataku dan kau akan tahu

Semuanya yang ku rasakan



Aku bertahan

Karna ku yakin cinta ku kepada mu

Sesering kau coba tuk mematikan hati ku

Takkan terjadi, yang aku tahu

Kau hanya milikku



Aku bertahan

Ku akan tetap pada pendirian ku

Sekeras kau coba tuk membunuh cinta ku

Yang aku tahu, kau hanya untuk ku

Sunday, July 05, 2009

LLB (Hons)

Ijazah Sarjana Muda Undang-undang Dengan Kepujian....

Boleh ke aku carry sume benda nie...
4 tahun beb, bkn satu masa yang singkat...
macam start masuk form 1 sampai form 4...
Adoi, lamenye...

tapi x pe la. demi cita2 aku nak jadi seorang LAWYER, kena la teruskan jugak...
aku kena kuatkan semangat...

COME ON NANA!!!
YOU CAN DO IT...
SEMANGAT MESTI TINGGI>>>
ON JERRRRR...
huhuhu....