Loyal Followers

Tuesday, April 28, 2009

Dah abis final exam...

STOP STUDY FOR 2 MONTHS.....
REHATKAN OTAK KEJAP!!!


huhuhuhu...
yuhuu!!!!
aku punye final exam dah abis...
seronok sgt2...
akhirnye berakhir jugak waktu study gle2 aku dlm mase seminggu nie...


dah la pg nk g jwb exam 2 semangat gle2, cam ari raya plak rasanye..
hahahhahha..bongok tul aku nie...
abis exam 2, huh lega gler rase...
nie la first time aku jwb paper exam dgn rase puas hati...
huhuhuhu...harap2 ok laaa...


kat luar dewan 2 sume da sedih2...
yg nangis pun ade...
aku pun sedih gak tp x de la nk over sgt...


esok classmate aku nk kuar hang out ramai2..
huhuhu..msti best nie...
chida x dpt join sbb die balik ari nie...
ramai gak la yg balimtrus lepas exam...
aku????

MESTI laaa x nak balik lg...
huhuhuhu....
tp abah aku dah kasi warning, i hb mesti dah kne ade kt umah...


so, mlm td aku g la kuar mkn ngan rumet2ku, paer, iela n up...
kitorg g seksyen 2 jer...
best gak hang out mlm 2 mcm nie, lepak ramai2...


tp yg sgt aku x leh lupa, mse mkn kt sek 2...
ade la sorang yg aku kenal nie, die cari aku kt sek 2 nie..
tp aku wat diam jerrr...
aku bukan ape, segan la...
cian die byk kali call aku tp aku x jwb pun...
aku da dpt rase die duk sbelah meja kitorg je...
tp aku segan gle nk toleh smpai la aku prasan die tukar tempat...
aduhhhh....
segan sgt mase 2, rase cam x tau nk sorok muka kt ner...
serius nie, aku nervous sgt...
tp cam bleh je cover selamba..
gelak2 plak...huhuhu...


tetiba dtg la plak si minah yg nama nye kt negeri asalnye AZUAN...
tetiba dtg uitm jd AMY...
aduhai...cam nk tergelak plak aku...
gaya mengalahkan pompuan pure...
aku ngan kwn2 aku yg sedia pompuan nie pun x lembut mcm 2...
huhuhuh...nie la manusia, elok2 jd lelaki nk jd pompuan...


kitorg blik lmbat ckit sbb tnggu bas..
aku dah gelisah smacam dah x tau nk wat camner...
then aku terus balik jerrr...

cian plak kt die...
aku bukan sengaja tp x kan aku nk tegur kan???
die sampai tukar tempat minum segala...
call la msj la tp aku wat x tau jerr...
melampau ke mcm 2???
eeeiiii...jahatnye nana...

u, sorry sgt2 eh...
bkn i x nak pandang, tp i segan sgt mse 2...
sory sgt2 eh...
ske sgt kwn ngan u tau...
sory..sory..sory..

malam nie bermula la sesi mengganti tidurku...
huhuhuhu...

GEMBIRA SANGAT!!!!!

Sunday, April 26, 2009

Friendship Forever



Camat pagi utk semua...


hari nie aku bngun awal pagi, bersemangat nk g jwb final paper pg nie...
Dalam semangat itu, terlindung 1 perasaan yg x leh aku gambarkan..

kesedihan utk berpisah ngan kwn2 aku kt cnie...

sedih sgt2...

sbb dgn sokongan kwn2 la aku leh jd kuat semangat mcm skrg...

Hari nie ari last aku ngan chida...



sahabat baik aku...
kami dah mcm kembar, g kelas same2, klu aku ponteng die pun ponteng...

dimana ade aku, ade lah die...
dan dimana ade die, ade lah aku kt situ... sedihnye...

chida...
pasnie x tau la bila leh jumpa ko lg...

ari nie ko dah nk balik, paer, epy, iela x pe la diorg balik lmbat ckit...
jgn lupakan aku tau...
always keep in touch...
ko la kwn time suka dan duka aku...
aku mintak maaf klu selama kita berkwn aku de wat ko terasa hati...
aku harap kita jd kwn sampai bila2...
doakan kejayaan aku tau...
aku harap sgt next SEM kita wat degree kt U yg sama...


To syafiq & sharif...
aku x kan lupa saat2 kita berkwn dulu...
aku gembira dpt kwn mcm korang berdua nie...
huhuhu...


aku jarang nk sedih pasal benda2 mcm nie, tp hari nie aku sangat2 sedih...
itu menunjukkan betapa besarnye nilai PERSAHABATAN...
arinie jugak aku akan berpisah ngan classmates aku...
LWA02I... aku sayang korang semua,
mst nnt aku boring kat umah...

msti rindu kat korang sume...
huhuhuhu...sedihnye...

before :: tears and pain were my friends...now, they are my long lost friends...coz now i got u guys as my bestfriend...thanks to u guys, friends... =) money can't buy everything...money destroys humanity and love...

pape pun, aku kne kuat... nie nk bersiap nk g jwb exam.. huhuhuhu... berakhirlah minggu final exam yg sangat @#$%^&*... lepas exam nnt aku post blog baru eh... WISH ME LUCK!!!

Saturday, April 25, 2009

Dunno what 2 do~~~


Bahawasanya tinggal 1 ari lagi aku nk abiskan final exam...
esok last paper, MTC @#$ (lupe la plak kodnye) huhuhu...

this is what i am???
always take for granted for anything that i suppose to know...
that's y la sepanjang SEM nie aku x pernah pun salin jadual kelas aku, ingt je...huhuhu
also jadual exam, tnye org jerr...
nie la sikap endah x endah yg paling TERUK yg pernah aku ade...

uuuwwwwaaaaa...
this SEM almost end...
feel sad to leave UiTM...
dunno y...
best moment i shared wif my fren here...
huhuhuhu...

gonna MISS them::

@ My lovely rumet (KAK LIN, NIK & KAK IRA)
@ PAER, IELA, CHIDA, EPY & AFIF
@ My classmates (LWA02I)
@ Other friends in Asasi Law KPTM & UiTM
@ My lecturers:: Mr Izzuan Izzaidi-Mr Irmohizam Ibrahim (Selamat Pengantin Baru)-Mr Choy Tuck Onn-Mdm Azhani Arshad-Mdm Normawati-Mdm Rozita-Mdm Nadia Omar-Mdm Zainab-Mdm Amrat Kaur-Mdm Kanaga-Mdm Marina-Mdm Nazira-Puan Norazah-all my lecturers in Faculty of Law & Faculty of Language Studies

So, today rest jer...
nk study? MALAS...
nk basuh baju? MALAS...
nk kemas barang pun MALAS...
kuar makan pun MALAS jugak...

yg RAJIN nye, post blog jer...
huhuhu...rajin la sgt...

NIK NUR IMANA
Wake up la!!! JANGAN BERMIMPI DI SIANG HARI!!!
esok de lg satu paper, ingt dah hebat sgt ke dah x nk study, amboi2!!!
byk cantik muka@#$%^&*


Tetiba ayat2 cinta 2 terngiang2 kt telinga aku...
menyedarkan aku pada realiti hidup yg byk lg benda nk buat sebenarnye...
so, aku nk g mandi dulu...

Wish me luck for my last paper tomorrow~~~
Malaysian Legal System...
Hope jgn la jd cam paper smlm, selalu x ckup mase, byk lg idea2 yg nk aku curahkan..

WELL...
jumpa lg di hari kemerdekaan aku esok!!!

Friday, April 24, 2009

2 MORE PAPERS TO GO

Ish...da lame x update blog...
maklum la kan busy mengadap buku...

anyway, so far da 3 previous paper (Contemporary Global Issue, Social Psychology n Eco) still ok la except ECO yg laknat...
skt hati sgt aku jwb paper nie...
lepas exam smlm, aku terus campak buku2 dlm tong sampah...
aku rase jwb ADDMATH lg confident laaa...
tambah plak ngan lecturer yg x masuk mngajar sepanjang SEM...
i've ZERO knowledge pasal subjek die..
klu bgtau awal2 kan senang, bleh je aku blaja sndiri...
yang x pernah aku sign attendant bila class die...
ape nk jadi laaa...

bkn nk kata kami nie SPOON FEEDING, tp die bercakap mcm benda 2 senang n kami x payah risau...
die buat kami berharap yg kami bleh bergantung dgn die...
klu die bgtau awal2 malas nk mengajar senang plak, bleh je kami blaja sendiri...
kata nk wat kelas 4 jam la, wat kelas mase study week laa..
ape 2?? mane sume 2???


Ni la org melayu, bukan nk tolong bangsa sendiri...
baik la lecturer India n Cina 2, bila tinggal kelas stengah jam pun ganti...
takut rezeki x berkat, takut terhutang ilmu ngan student...
mereka ini berfikir sesuai dgn taraf mereka sbg seorg LECTURER tp bgaimana dgn yg seorg nie????
tidakkah die rasa bersalah dgn ape yg telah die wat kt student die nie???

dtg kelas tak, pastu cancel kelas sesuka hati...
test pun take home jerr...
bg plak tajuk yg x de dlm silibus, pe hal sume 2??
we must work on topic yg x perlu kami tau pun utk exam nie...
pastu bg carry mark sesuka hati...


yang paling x bleh bla, carry mark yg based on attendant n attitude...
bila plak kami men'sign' attendant n die plak nama kami pun x tau...
so cam ner nk evaluate attitute kitorg...
bleh plak bg markah attendant, padahal bleh bilang bpe kelas je wat 1SEM nie...


aku bkn nk memberontak ke ape, at least kne la tau TANGGUNGJAWAB beliau 2...
jgn la buat student mcm nie...
cian tau x???
kitorang btungkus lumus study sndiri, tp nie yg kami dapat..
it such UNFAIR...

bukan jugak bermaksud nk kurang ajar tp hanya nk menyuarakan ketidakpuasan...
kami x report pun kt koordinator awal2 dulu sbb consider klu2 die ade masalah...
so klu kami leh consider x kan la kami x dpt consideration dari pihak BELIAU...

x tau la ape nk cakap lg...
bukan rasa marah tp FRUST...

ntah la...
nie first time aku rase mcm nie...
aku sgt memandang tinggi dan hormat guru2 n sape2 yg memberi ilmu kepada aku...
bah kan aku sgt marah klu ade sape2 yg kutuk guru mereka..
TP...
yg nie aku sgt kecewa...
nie first time aku rase frust mcm nie skali sepanjang aku menuntut ilmu......
aku rase baik la cikgu aku kt MRSM lg...

tp x kisah la, 2 sume dah berlaku...
nak wat mcmane kan??
tp cuma nk menyatakan ketidakpuasan hati aku jela...

1 jela harapan aku, jgn la BELIAU mengulangi kesilapan beliau itu lg pd student lain next SEM...
dan harap BELIAU sedar akan kesilapan BELIAU...

To:MADAM ECO@#$%, sy mintak maaf la klu de silap salah, bukan niat nk memburukkan @ membisukan reputasi tp sekadar nk menyuarakan KETIDAKPUASAN di hati...

To:Sir Izzuan, Madam Rozita, Madam Normawati, Madam Azhani Arshad...thanks 4 all ur ilmu sepanjang SEM nie..we love u guys...

So, aku nk sambung study, kul 2.30 nnt de paper LAW 3(contract,tort,crimnal)..
hope aku perform well utk paper nie...
wish me luck!!!

Monday, April 20, 2009

Final Exam...

hai..
da lama rasenye aku x update blog nie..
x de mase la...
bz ngan final exam..
ari nie aku dah start final, paper MTC 039 Social Psychology...
Alhamdulillah ok la gak..
tp cam x ckup mase nk jwb...
final aku sbis 26 hb tp aku x tau la nk balik bila...
next paper, Global Issue plak..
so must work on it...
doakan kejayaan aku..

p/s: to all my friend n classmate, wish u guys all da best in final exam..

Thursday, April 09, 2009

Tagged by Miss Qibb

Tagged by Raqibah~~~


1. Anda rasa anda hot?

Saya x hot, sy COOL...=) ♥♥

2. upload gambar kegemaran anda.



3. Kenapa anda suka gambar ini?

Laaa...dah sy suka nk wat mcmane lg...
nie la satu2 nye gmbar yg paling COMEL yg ada dlm simpanan sy...;)

4. Bila kali terakhir makan pizza?

HAh??? x ingat ah, maybe mase g Jusco Bukit Raja last month kot...
Alaa...nak g mkn pizza jarang2 ape salahnye~~~OK!

5. Lagu terakhir yang anda dengar?

Kembali Pulang by Kangen Band♥ sukee♥♥
Lagu kt blog sy nie laa...
best kan???

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Betapa senang ku dendangkan
Dan takkan ku lepaskan

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku


6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?

Ngah siapkan Assignment Sources of Malaysian law...;P

7. Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan panggilan aper?

Panggil "nana" jela.
Tp bila sy dtg UiTM nie je ade la org panggil "Nik"
Alahai...skemanyerrr...

Ade gak manusia pnggil sy ngan panggilan "Iman"...
Mmng x bleh terima la sbb rasa diri nie x ckup beriman lg...

Tp sy mmng x suka org panggil sy dgn panggilan Mc Na...
sngat x suka...
Caution yerr...
jgn panggil sy begitu~~~;)

8. Tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan

Saya, x kan menyesal...
sbb sy enjoy meng'tag' n menjwab tag org lain!!
WAJIB balas yee..;P
kawan2 yg sy suka~~~

1. Al-Raqibah Rashdi
2. Amalina Afif
3. Imran Kamaruddin
4. Adila Omar
5. Farah Wahida
6. Bernstein Mirin


9. Saper no. 1- kepada anda?

Minah nie ex-schoolmate sy dulu...
Namanye Al-RAqibah Rashdi...
Hobinye mase zaman2 skolah dulu menghabiskan masa kt SURAU...
x tau la klu skrg pun die still kekalkan hobi mcm 2...
bagus2!!! kuikuikui... ;)

10. Orang no 3 - ada hubungan dengan sesiapa?

ade2,ngan @#$%^&*...
alahai...
diam2 ubi berisi la classrep aku nie...
skrg hati dah berbunga bahagia yerrr...
disini x perlu la sy sebut siapa skandal beliau sbb......
mmng dah heboh pown...
kuikuikui.....
huhuhu!!!

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang no. 6 - ?

BEN???
Alahai...
pakwe echah nie bila la nk matured ckit...
lepas nie msti la rindu kt karenah2 korang sume...
gud luck BEN~~~

12. yang nombor 4 nih, budak x ckup umur...
umur bru bpe kerat tp untung la next SEM da bley wat degree...
Harap2 bley jd lawyer bjaya soon!!! ;D

13. Siapakah orang no. 2 - ?

Ex rumet aku mase form 5 dulu...
Minah nie skunk ngah dilamun cintun..
tp aku x bley bgtau ngan sape sbb complicated sgt...
lame2 nnt tau la...huhuhuh~~~;P

14. Bagi pesanan anda pada orang no. 5 - ?

Oit,.cik nombor 5, silalah update kamo punye blog,
da bersrang n berhabok da tuh..

eiii...pemalas tol~~~
2 la wat blog x ingat password...


P/S: to those who have been tagged by me, please do answer IT...
To all my friends yg akan tempuh final exam nnt...
Wish u guys all da best~~~
thank U..♥♥

Wednesday, April 08, 2009

DEWAN NEGARA: Need for law to protect individual privacy

THERE is a need for specific laws to protect the privacy of individuals, said Home Minister Datuk Seri Syed Hamid Albar.

He said the move was necessary to curb the increasing number of cases involving the invasion of an individual's privacy.

Without referring to any case in particular, and in replying to a question from Senator Datuk Roslan Awang Chik, he said currently issues involving invasion of privacy is governed by Sections 292 and 509 of the Penal Code.

Section 292 among others deals with the sale, hiring, distribution, public exhibition and circulation of obscene books, pamphlets, papers, drawings, etc.

Section 509 deals with word or gesture intended to insult the modesty of a person.
To a supplementary question by Roslan, Syed Hamid added that the need for new specific law on invasion of privacy had in fact been discussed at the cabinet level.

"The new cabinet is expected to study the matter in a detailed manner," he said.

To a supplementary question by Senator Mumtaz Md Nawi, he said there is a need for enforcement authorities to be equipped with the necessary hardware to enable them to carry out their investigations.

In addition, the personnel involved in the investigation must also posses the necessary skills in line with the technological development.

Do u realize it???

Cuba tgk lambang Starbuck...
lambang berhala masyarakat Yahudi purba iaitu dewi dagon...
selain berhala BAAL dan Osiris..

Oleh itu kita sbg seorang Islam seharusnya memboikot STARBUCK!!!


Yahudi laknat menggunakan senjata "antis-semitic" untuk menghalang apa2 kritikan, tindakan diambil terhadap mereka atas kekejian yang mereka lakukan...

sebarang kritikan atau teguran terhadap mereka oleh Gentiles akan dilabelkan antisemitik. Sesapa yang dapat label antisemiti akan susah sikit hidup dia kerana senjata antisemitik itu merupakan jampi yang sangat berkesan utk memukau negara lain agar memulaukan negara yang dapat label antisemitik...

antisemitik merupakan istilah yang bermaksud kebencian terhadap bangsa Yahudi..Antisemitik telah berlangsing sekian lama dari zaman dahulu lagi...
Semasa ratu Isabella menakluk Andlausia (sepanyol) dari tangan Islam, semua yahudi, Islam dibunuh dengan kejam dan dan dibakar hidup2 atas dasar antisemitik (kebencia terhadap yahudi)...
semasa abad 18, kebencian terhadap yahudi berkembang pesat di Eropah di mana semua kecelakaan atau sial dikaitkan dgn yahudi...
kemudian selepas perang dunia kedua, kebencian terhadap Yahudi dipolitikkan utk meraih simpati dunia terhadap yahudi kerana masyarakat eropah merasa 'bersalah' atas peristiwa holocoust. maka yahudi dibri keistimewaan dan tidak boleh dikritik...sejak itu perkataam kebencian terhadap yahudi atau antismitik digunakan kembali oleh Yahudi utk meraih sokongan dan mengelakkan tindakan atas kekejaman disebabkan kalau sesapa yang buat dajal terhadap yahudi akan dilabel anti semitic...

Monday, April 06, 2009

Tiara Beach Resort:::Last Day






Last day kitorg kat sini...
Alahai sedihnye nk tinggal tempat nie...
Lepas nie terpaksa la mula kan hidup seperti sediakala...
pagi2 g kelas, wat assignment n study...


Lepas sarapan kitorg de perjumpaan ngan Puan Hamsiah (koordinator asasi kptm)...
Ada sesi bg hadiah n denda pd sape2 yg x dtg seminar,mmng fun la~~~
huhuhu...bdk2 kelas aku pun ape kurengnye, awal2 penuh je lpas 2 mula laaaa...


Ada gak tayangan video kelas yg x sempat nk tngok malam dinner ari 2..
Ade gak persembahan utk lecturer2 kitorg...
sedih laa nak tinggal kawan2 yg aku kenal kt cnie...
walaupun hanya 2 SEm tp kitorg dah jd macam family...
kitorg sume 200 lebih, bkn sume kenal...
kt sini la kami rapat n mula kenal...
walaupun x kenal saling bertegur sapa, ambik gambar same2...
sedih sgt, pengalaman macam nie x sume org dapat n hanya dtg sekali je dlm hidup...


Kawan2 ku...
Mungkin disini kita kan terpisah...
Kenangan Bersama Tiada Ku Lupa~~~


Untuk semua budak group LWA02I...
Aku gembira dpt kawan2 sekelas mcm korang...
Group kita x pernah ade krisis n gaduh2 mcm org lain...
Aku sayang korang semua...


Untuk semua student2 Asasi Undang2 KPTM 08/09...
Terima kasih pada korang kerana memberi aku 1 kenangan yg terindah yg x akan aku lupa...
Harap kita semua akan berjaya dalam ape bidang pun yg kita ceburi...
Lepas nie walaupun ape pun kita akan jadi, di Universiti mane pun kita berada, hope korang still keep in touch..
jaga la diri baik2...


Kepada semua lecturer2 Fakulti Undang2 & Fakulti Pengajian Bahasa...
Terima kasih yg tidak terhingga utk kalian semua atas jasa2 & tunjuk ajar...
Kami dtg dengan 0 pengetahuan tentang undang2 dan kami pulang membawa seribu pengetahuan yg kami peroleh dr kalian semua...
Insyaallah kami aku gunakan pengetahuan yg kami ade sebaik mungkin...
Doakan kejayaan kami~~~


Petang tu kitorg bertolak pulang ke UiTM Shah Alam pd pukul 3 ptg...

Shah Alam!!! HERE I COME~~~

~~~THE END OF THE STORY~~~

Tiara Beach Resort:::Second Day







Hari kedua aku kt cni...
Bangun lewat laa..kalut nk iron baju lagi...
pagi nie kitorg ade 3 sesi seminar...
alahai...boringnye~~~


sesi seminar pertama 2 best la gak, yg sesi kedua 2 sedikit emosi sbb lecturer yg bg ceramah 2 EMO sgt la...
cam ske marah2 lak...
jgn la under estimate student, at least bg la semangat ckit...
2 sesi ceramah sayang, bkn sesi brain wash~~~


Kul 12.30 kitorg lunch...
Alahai...best giler makanan kt cnie, macam duk dlm pesta mkanan plak gayanye...
At least kitorg dapat la lari dr makan makanan kt Karaz, Mutiara D,Corner, Mamak Bistro, Aunty Wan Corner, Fuyoohh dsb..huhuhu~~~
Tetapi yg melucukan, ade gak manusia2 yg kene C!@#$% B@#$%...
hahaha~~~nasib la kwn, anti body x kuat...


Kul 2 kitorg ade 1 lg sesi seminar dgn sorang famous lawyer nie, tp bukan Karpal Singh laa...
aku x ingat nama die...
die nie skrg deputy public prosecutor~~~
best sgt sesi seminar ngan die, kira dpt byk pendedahan la...


Ptg plak kitorg g berenang kt Pool..
Actually ade games tp x de org pun yg nk involve, sume nk mandi kolam..
macam2 gaya ade, kuak lentang la, gaya bebas la...
alahai~~~~~


Malam plak, lepas breakfast kitorg ade sesi bacaan yasin...
bagus gak ade slot mcm nie...
yg x bagusnye bila org tgh baca yasin ade la plak manusia yg dah la x pandai baca yasin, bising plak...
x reti lngsung nk hormat...
klu jahil sgt benda2 mcm nie pun jgn la tunjuk sgt, respect la ckit...

To Be Continued~~~

Saturday, April 04, 2009

Tiara Beach Resort:::First Day







3 April 2009 Jam 3.00 petang~~~
Kami menaiki Bas Persiaran dan mula bertolak ke Port Dickson...
Dalam perjalanan 2 kami berkaraoke dalam bas...
best2!!! huhuhu~~~


2 jam 30 minit berlalu, akhirnya kami sampai di Tiara Beach Resort, Port Dickson...
huhuhu...best2...
aku dapat bilik ngan shida~~~(aras 1 bilik no 29)


Lepas kemas2 barang, kitorang turun kt swimming pool...
Ramai giler budak2 nie mandi kolam mcm itik je gayanya...
huhuhu...aku x teringin lg nak mandi, tunggu la esok2 ke...
ptg nie kitorg pose je kt pool, gaya ala2 fofular gitu...


malam plak ade Dinner majlis Perasmian Seminar Motivasi Graduan Undang2 UiTM...
fuyoohhh~~~lagi grand rasenye dr kt hotel hari tu...
makan dengan sopannye~~~huhuhu


malam 2 aku tido dgn nyenyaknye di suite yg indah lagi mewah...
Good Nite laaa~~~

Friday, April 03, 2009

Pagi2 lagi dah sakit hati~~~


Aksi2 terlampau Syafiq kat kelas jap td>>>



Madam Kanaga


Pagi tadi aku bngun agak lambat, kul 7.30 baru Tuhan kejutkan dari tidur...
Aduhai~~~
Malam semalam aku tido lewat sebab buat soalan law 2, agak susah la...


Perkara yg menyakitkan hati::

  • aku x puas hati la ngan aras aku 2, asyik2 blackout, smlm tgh2 aku wat keje bleh blackout, sakitnye hati Tuhan je tau, manusia mane la yg guna hair dryer@iron malam2 buta nie, kalu dah rambut 2 messy x yah la nk straighten2 lg...
  • aku pun g la wat keje bilik Shida smpai la kul 2.30...tgh2 wat keje 2 dapat la msj dr rumet aku ckp bilik dah ok...
  • aku balik bilik n sambung wat keje cam biase...kul 4 baru tido dgn harapan esok x kan oversleep..

Bangun paginye pulak::

  • aras aku blackout lagi, patut r tido panas je...
  • nie yg aku x puashati nie, dah la pg nie bangun lambat, blackout pulak, baju kurung x iron lagi...
  • terpaksa la buka locker & start men'searching' baju kurung yang x perlu di ironkan...
  • setelah beberapa ketika mencari, terjumpalah sepasang baju yg agak sesuai utk dipakai ketika darurat mcm nie...
  • I have no choice, pakai jelah...huhuhuhu

Well, bagi aku baju berkedut itu seni~~~

Pagi nie kelas economy, aku sengaja je g lambat sikit...
huhuhu~~~better late than never...
x tau la berapa lama aku bleh bertahan ngan prinsip tu...


Ape la yg Madam Saliza ajar 2???
INFLATION???
EMPLOYMENT???
CONSUMER???
APE 2???
!@#$%^&*

x paham langsung~~~

huhuhu...mata pun semakin melabuhkan tirai...
alahai..x de keje lain ke???

next class kul 10.30, kelas madam kanaga...
ari nie ade lagi yg x buat speech...
well, i'm done~~~
duk lepak2 chill jela dalam kelas, sempat la pos blog nie...

Sempat gak rakam aksi2 berani SYAFIQUEVA, diva kelas aku~~~
huhuhuhu~~~over yerrr...


Tiba2 teringat ptg nnt nak g Port Dickson...
Baju x packing lagi...
alahai...malas plak nk g~~~


Hope aku enjoy la kt sana nnt~~~


PD~~~> HERE I COME<<<<

Kandid Prima Lagenda Night






Pose2 sekitar Malam Prima Lagenda Asasi Undang2 KPTM 08/09

Thursday, April 02, 2009

Social Psychology Test >>>


Well, biase la kalau x de keje~~~
Ngah tunggu Madam kesayanganku...
huhuhuhu>>>


Ni masa klas BEL 342, madam Marina...
Muka blurr je sorang2...
x tau benda pun~~~
action je lebih..
Lapar beb, dah pukul 6 ptg, dr pg lg x mkn...
huhuhuhuh~~~~



Post for today~~~~

Hari nie kelas start kul 8.30 pg ...
So pagi2 lg la kne jalan kaki g kelas, exercise naik bukit tonggek...
ari nie g lepak2 jela~~huhuhu...


Smlm, aku study bagai nk gila sbb arini masa lunch hour ade test Social Psychology...
Aku cam heran jer, setiap ape yg aku baca lalu mcm air je dlm kepala otak nie...
tension2!!!


So, bila dah x ckup study, terpaksa la guna teknik menggoreng jawapan secukup rasa...
test nie kOw2 punye, cam final exam la plak...
huhuhuhuhuhu~~~
wow...
soalannye bleh tahan laaa...


Bermula dari ssat dan ketika itu aku start la menggoreng jawapan~~~
dan tanpa disangka2~~~

Selepas sejam berlalu~~~

Aku sudah siap mengarang dengan jayanya dan terhasil la 2 pages answer sheets...
Huhuhuhu~~~
Rupa2nye byk jugak yg aku tau...
huhuhuhu...
itu membuktikan bahawa aku nie x la @#$%%^&* sgt pun...


petang 2 start la kelas Sir Izzuan...
Cian dia x sihat...
huhuhuhu~~~


Pastu kelas Mdm Rozita plak....
Alahai madam, mase nie la baru nk bagi assignment...
lemah semangat tul aku bila byk2 keje gini...
dah la nk dekat final dah...
sabar jela~~~


Last kelas BEL 342...
term paper aku dah hantar...



Kat kelas arinie byk benda la jadi, ade org gaduh la ape laa...
macam2 kerenah manusia...
rimas la aku...
x suka la keganasan berleluasa nie~~~


Well, esok kitorg nk g Port Dickson, de program 3 ari kat sana....
So, x de la post selama 3 ari...
huhuhuhhuhuh~~~



tapi~~~


aku rase cam x nak pegi jerr...
byk keje r, byk test minggu depan, bebate lg...
alahaiiiiiiii....



Fenim2!!!


Doakan aku lepak chill kat sana~~~


@#$%^&*


Wednesday, April 01, 2009

PRIMA LAGENDA NIGHT ASASI LAW KPTM 2008/2009


BERSAMA CLASSMATE2 KU YG COMEY2 BELAKA MALAM TU...
HUHUHU...KORANG MEMANG DA BEST~~~
UNTUK YG DAPAT ANUGERAH DEKAN,
CONGRATE UTK KORANG SUME...
KELAS KITA TERBAIK!!!




NI SAAT2 MANIS KITORANG BERGAMBAR KENANGAN MALAM DINNER 2...
MASE NIE IMRAN, BEN, HAFIZ & LENA YG TAK ADA, X TAU LA DIORG G MERAYAP KAT ANE...

WALAU APE2 PUN, HARAP LEPAS NIE PERSAHABATAN KITA SEMUA AKAN TERUS TERJALIN...
WALAU DI UNIVERSITI MANE PUN KITA BERADA...
WALAU COURSE APE PUN YG KITA AMBIK...
AKU HARAP KITA STILL KEEP IN TOUCH...

AKU SAYANG KORANG SUME...
SEDIHNYE DAH NK ABIS SEM~~~



MASA AKU TGH SIBUK2 AMIK GAMBAR BUDAK2 DEAN LIST..
TIBA2 MATA AKU TERPANDANG LECTURER HOT KITORG KAT MEJA DEPAN...
TANPA MEMBAZIRKAN SESAAT MASA PUN, TERUS AKU PUTARKAN LENSA KAMERA KEARAHNYA...
HUHUHU...

JENG3X~~~

INILAH LECTURER HOT KAMI~~~ INTRODUCTION TO LAW 3>>>
MR. IZZUAN IZZAIDI AZMI...
SIR, BILA NK KAWIN NIE???

KUIKUIKUI...

RAMAI LAGI LECTURER YG LAIN KAT MEJA TU TP GMBAR X CLEAR LA...
SORRY YER MADAM2 KU SEMUA~~~



NI GAMBAR AKU NGAN KHAIRUL aka ELLO...
SI JEJAKA JAMBU>>>

AKU X TAU LA MCMANE MALAM DINNER TU DIA LEH JADI NERD CAMTU...
MUSYKIL2...HURM~~~

WALAU APE2 PUN ELLO, KO STILL CERIAKAN KELAS KITA...




SESI MENJAMU SELERA BERMULA>>>

MENU MALAM 2 MASAKAN TRADISIONAL LA...
NAMA TEMA PUN PRIMA LAGENDA KAN???

KAMI MEMANG BERPUAS HATI LA DENGAN LAYANAN DAN MAKANAN MALAM TU...
BERBALOI LA CKIT DR MALAM DINNER FLO DAY YG NTAH PAHAPE 2...

CAYALAH GENG2 COMMITTEE::

  • buLAT (NAZRIN & THE GENG)
  • PeRSEMBAHAN mALAM Tu HEbAT2 bLAKa
  • vIdEo2 kELaS YG krEAtIF
SERAMAI LEBIH 200 LEBIH BATCH KITA PADA TAHUN NIE, AKU DOAKAN KORANG SEMUA BERJAYA~~~
JIMPA AKU KAT MANE2 NNT TEGUR LA ERk!!!

PESANAN PENAJA ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pada 28 March 2009, Asasi Law KPTM 08/09 telah mengadakan Graduation Night bertempat di Grand Blue Wave Hotel, Shah Alam yg bertemakan Malam Prima Lagenda...


Gambar2 diatas adalah antara aksi2 gempax berlaku pada malam itu yg sempat aku rakamkan melalui lensa Coolplix ku~~~


kuikuikui....


Dinner malam tu memuaskan hati walaupun kami2 perlu membayar dlm jumlah yg agak byk...
namun rase2nye kami2 semua berpuas hati pd malam tu...
tak la macam yg jadi mase dinner FLO Day hari 2...
aku salute la geng2 committee yg dah bersusah payah menjayakan Malam Prima Lagenda utk kami...


Just always bear in mind the moment we share together~~~

ASASI UNDANG-UNDANG KPTM 08/09 THE BEST!!!


This week~~~



Minggu nie keje aku x la byk sgt mcm minggu sebelumnye tp still ade laaa...
  • prepare for debate practice
  • test on social psychology
  • term paper 2
Alhamdulillah, lega la ckit sbb yg lain sume dah settle...
final debate pun wat minggu depan...
teruk la ckit sbb minggu depan kitorg de 2 test, dah la weekend nie nk g Port Dickson...
aku rase cam malas nk g PD sbb byk sgt keje nk kena buat...
pelik gak sebenarnye, org lain g release tension after exa, nie g sblum exam...

ade ke patut??? mengganggu betul la>>>
Ni ade satu lagi masalah kat group kitorg... lecturer economy nie???
bila la nk abis mengajar???
kelas lain dah abis pun, kitorg baru kt intro...
asyik2 cancel kelas, mmng la syok cancel kelas tp kitorg la nnt yg x tau pape...

aku nie bleh dikira tergolong dlm kategori manusia2 pemalas la, tp ttp concern gak pasal nie...

patutnye klu dia ade masalah bgthu la kami2 nie baru la kami2 nie faham...
pening kepala aku, nk blaja sendiri pun ssh..
nk mintak tlg org ajar pun ssh gak, x kan la die nk ajar sume yg dalam buku 2...

diorg pun student gak, x de nye pandai seratus peratus...

citer lain plak~~~

arinie april fool...
aku td pg2 lagi bngun tido dah kene april fool ngan rumet2 kesayanganku...

beriya die ckp kwn die accident teruk, terus aku caya...

rupenye april fool...siyes btol!!!

dlm fly f.m plak si DJ 2 ckp start skrg sume kena pakai tali pinggang keledar..

x kira la sape2 n ape2 pun... even arnab, kucing,ayam,groceries yg korang beli kt pasar pun kne pakai seatbelt gak...
x logic lngsung...
pastu ramai la pendengar2 yg kurang kefahaman n sifat keprihatinan terhadap penipuan itu telah menelefon fly f.m. bertanyakan hal tu...
aku x tau la, x kan la diorg x fikir 2 sume tipu...

logik la ckit groceries nk pakai seatbelt...akai ada ka???
huhuhuhuhuhuhuu....

well, esok kami2 sume ade test social psychology...
study pun belum lg... alahai...psycho betol laaa....
aku cau dlu la...

nnt esok aku post citer baru...

siyes~~~~