Loyal Followers

Friday, February 27, 2009

Minggu yang memenatkan....



Meet again...
Minggu nie sangat2 busy, wif lots of assignment & presentation...
Dah x terkira presentation aku SEM nie...
Minggu depan plak MINGGU TEST SEDUNIA...
lagi la TENSION!!!
Alahai...
Penat gila dah rasenye aku nie...
Ble la bleh free cam sblum2 nie lg...
Next 2 week cuti Maulidur Rasul...
ingatkan nk balik kampung jenguk family...
tp x tau la lg camner...

Well...
bilik aku da dpt streamyx zone...huhuhu..
best giler online,da la laju...
syok ah...

Esok lau x de ape2, ingat nk g sek 17 beli tiket balik kg...
mintak2 la minggu 2 x de exam, so leh extend cuti lg sehari...
hahaha...jahat tul...
tp SEM nie aku x penah lagi tau ponteng klas...
kre azam tahun baru ah...
kuikuikui...

Abis klas kul 8 td, aku kuar mkn kt sek 7 ngan classmate2 aku...
Ipin, Ben, Jiha n Chida...
byk gler melantak minah 2 ekor 2...
huhuhu...kalah aku...
Best gak r kuar ngan diorg...
Si Ben ngan Ipin 2 x abis2 nk kenakan aku je,geram tul...
tp sebenarnya diorang ok...
td best la citer pasal zaman2 sekolah dulu, zaman budak2 ngah nakal...
masing2 citer sal pngalaman diorg...
enjoy la ngan diorg nie...

Balik td aku trus tido, kul 3 baru bngun...
HUuuuuuhuhuuuu...letih siot...
nie la plak baru nk continue wat keje...
esok kne anta outline...
boring btul laa....nsb baik la sume lec BEL aku SEM nie best2 blaka...
untung2...
ok lah, continue lg...
nk wat keje dulu nie...
bye...

Bukan Diriku...


Setelah kufahami aku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu
Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah yang mengerti kamu
Bukanlah diriku ..

Kini maafkanlah aku
Bila aku menjadi bisu kepada dirimu
Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas 'tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku..


Walau ku masih mencintaimu
Ku harus meninggalkanmu
Ku harus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Ku harus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang ramah menyentuhmu
Bukanlah diriku...

Thursday, February 12, 2009

Hari-hari yang sangat sibuk!!!!

Meet again!!!
Aku cam tension jer minggu nie dengan lots of assignment and presentation...
Xtau nak start dengan yang mane satu, nasib baik x start exam lagi...
Alahai...sibukn btul sampai umah pun x sempat nak tepon lagi nie...

GERAMMMMM!!!!!

SEM nie, jadual kelas aku sangatlah mengarut,
banyak perubahan waktu kelas, banyak plak kelas cancel and bayak pulak kelas ganti...
tension btul!!!
dulu kalau nak jumpe kelas cancel sekali pun susah tapiiiiiiiiii....
sekarang??????

asyik2 cancel kelas, pastu ganti ntah pape...
kadang kelas jadi sampai maghrib, sometime malam pun de klas...
penat la tau x????

mane de mase nak study lagi, balik kelas malam2 dah penat....
dah x tau nak wat macammane...

Ya Allah!!! Kuatkanlah semangat aku dan cekalkanlah hatiku untuk belajar bersungguh2 dan tidak mudah jemu....
Amin.....


ok lah, de presentation nie...
saje nk lepas geram jer nie...
huhuhuhuhu...



Wednesday, February 11, 2009

FLO Day...(For Law student Only Day)


Semua orang ngah sibuk tengok game...walaupun duk kt tengah2 panas tp still maintain cantik & macho...nie la budak2 kelasku yg bagus blaka...cayalah korang!!!


Pose maut!!!!



Bersama ngan kawan2 ku...Epy,Shida & Azie...



Semangat Kental!!!!
FIGHTING I LICIOUS!!!!!



Yuhuu...bertemu lg aku ngan korang2 sume...
Sorry ah beb,sminggu dua nie busy ckit,byk gle assignment ngan presentation, tambah lg ngan aktiviti yang ntah ape2...
Menyakitkan hati, menyakitkan seluruh urat saraf dan menambahkan melanin dalam kulit...
tapi kitorang have fun la wlupun ade sikit rase x puashati yang terbit tatkala keletihan 2...
Aktiviti kitorang start sabtu pagi, awl2 pagi 2 ade pertandingan cheer antara group...
msti korang tkejut, aku jadi cheerleader untuk group aku...huhuhu...
caya x??? UNBELIEVEABLE!!! hahahahahah.....
Percaya ke tak, korang tetap kena percaya...ingat aku x leh buat ke???
Walaupun cheer untuk group aku mlm 2 bru nak wat, tp puashati r, kitorg enjoy jerr...:)
Lepas cheer pagi tu bermula la sukaneka & sukan2 bodoh yg lainnye...
Awal2 nie biase r, semangat lagi nak sokong...
Menjerit terpekik terlolong smpai kencut aesophagus aku tp x pe utk naikkan semangat...
Gurlz2 group aku memang sume bersemangat waja, cayalah korang!!!

Malam 2 plak ade drama kat faculty engine, walaupun jauh, tetapku gagahi kukukakikakakku untuk pegi menyaksikan drama dan bagi sokongan untuk bdk2 KPTM...
Malam 2 drama budak KPTM mmng x menghampakan la...
Sumenye de bakat2 terpelihara untuk jd pengarah, props manager dan pelakon yang bagus...huhhuhu...
TETAPI!!!!!
Ape dah jadi dengan drama budak2 UiTM?????
Mane perginya kualiti dan ke FUN nan drama mereka???
Drama yg diarah oleh Ena 2 OK la, kitorang bleh gelak2 dengan watak Muthu Si Penjual Cendol 2....
Tapi drama Ojan?????
Dengar cam best, adaptation from the true story tp HAMPEH!!!
Cuma kekuatannnya pelakon lelaki yaang kacak dan pelakon wanita budak repeaters yang "agak" cantik!!! hahaha...
punya la panjang citer tp ntah hape2...bosan gler kowt...
Aku yang duk depan judges pun bleh dengar diorg cakap.....

"Wey, ble drama hampeh nie nk abis???"

SEE???
Betapa boringnya audience...
Haiiiii...ntah la...
No comment...
Harap2 KPTM Menang besar la malam dinner nnt...

Keesokkan harinye...
ade lagi games ari nie, cakap start pagi tp pukul 9 pun x bleh nak start lagi...
Ari 2 aku punyelah penat, dah la sakit dada, ingat dah x nak pegi tap tiba2 terlintas jelmaan rasa bersalah di benak fikiranku...
hahahaha....
x elok la klu x pegi, nnt ape plak kwn2 aku ckp...
yang lain 2 biar la, janji aku pegi take part & bagi sokongan...
Games2 die ade yang best tp ade gak yang cam sial jerr...hahaha...
Aktiviti pagi 2 berjalan lambat2 dan berakhir tengahari....

Pada malamnye....
jeng...
jeng...
jeng...

Dinner bodoh sudah bermula...
dinner 2 buat kat galeri shah alam jer...
standard r 2,bayar pun murah...
fuhhh...mcm2 diorg melaram..
de yang bli dress sampai beratus2...
Dan ade juga yang sempoi pakai jeans ngan t-shirt...
AKU??????
biase2 je...x la nk mengHAVOCkan diri x tentu pasal....
perfomance mlm 2 hebat2 blaka...
last2 ade band n cam gigs rrr....
nasib baik aku pakai sopan, kalau aku pakai jeans maunya aku naik menyanyi gak...
x leh tahan aku dengar muzik best2 yg menggelegakkan otak yang tengah mencair nie...
kuikuikui.....nasib baik iman kuat di dada....
Alhamdulillah dengan berbekalkan semangat kental dan ketabahan dan keredhaan yang berpanjangan, group kami telah menang keseluruhan tempat ketiga dari 14 group...
kre hebat ah 2...
hahahaha...merasa jugak la makanan hamper 2...kuikuikui...


Welllllll...Welllll....Wellllll....
2 je lah yang bleh aku citer dulu....
aku bz skunk nie....
blah dulu ah yer....
Choew!!!!!!






Tuesday, February 03, 2009

Forever...

If You Really Love
Something Set It Free.
If It Comes Back It's Yours,
If Not It Wasn't Meant To Be

The hardest part of loving someone
is knowing when to let go,
and knowing when to say goodbye.

I hate to see the one
I love happy with somebody
but I surely hate it more to see
the one I love unhappy with me...

I dont miss him,
I miss who I thought he was

Never be sad for what is over,
just be glad that it was once yours.

The hottest love has the coldest end.

I could never regret loving you
because even if you didn't love me anymore,
I know that you once did
and that is the most wonderful feeling
because I never though
t that I deserved your love.

We were like Romeo and Juliet.
I thought we'd do anything for each other.
But Romeo didn't break Juliet's heart.

As I sat here I was trying
to think of all the times
you hurt me and made me cry. . .
Hoping and wishing
it would make me like you less.
But it didn't.
Because all the times I could
remember were the ones
when you showed me that you cared. . .
I didn't want to believe that you ever did

You walk by me everyday and say hello.
Everyday you take time out to listen to me.
You talk to me, smile at me, laugh with me,
and have fun with me.
Well, I talk, smile and laugh too,
but inside I'm hurting.
Deep down it hurts to be with you because
I love you and you are only a friend.

One day you'll ask me,
"which is more important to you, me or your life"
I'll say, "My life" and you'll go
and leave me
without knowing that you are my life...

It takes a couple seconds to say Hello,
but forever to say Goodbye.