Loyal Followers

Friday, October 31, 2008

Read this and u will cry....

When you were 8 years
old, your mom handed you an ice
cream. You thanked her by dripping it
all over your lap.
.
When you were 9 years old, she paid for
piano lessons. You thanked her by
never even bothering to practice.
.
When you were 10 years old she drove
you all day, from soccer to football
to one birthday party after another.You thanked her by jumping out of the
car and never looking back.
.
When you were 11 years old, she took
you and your friends to the movies.You thanked her by asking to sit in a
different row.
.
When you were 12 years old, she warned
you not to watch certain TV shows. You
thanked her by waiting until she left
the house.
.
When you were 13, she suggested a
haircut that was becoming. You thanked
her by telling her she had no taste.
.
When you were 14, she paid for a month
away at summer camp. You thanked her by
forgetting to write a single letter.
.
When you were 15, she came home from
work, looking for a hug. You thanked
her by having your bedroom door locked.
.
When you were 16, she taught you how
to drive her car. You thanked her by
taking it every chance you could.
.
When you were 17, she was expecting
an important call. You thanked her by
being on the phone all night.
.
When you were 18, she cried at your
high school graduation . You thanked
her by staying out partying until dawn.
.
When you were 19, she paid for your
college tuition, drove you to campus
carried your bags. You thanked her by
saying good-bye outside the dorm so you
wouldn't be embarrassed in front of
your friends.
.
When you were 25, she helped to pay
for your wedding, and she cried and
told you how deeply she loved you. You
thanked her by moving halfway across
the country.
.
When you were 50, she fell ill and
needed you to take care of her. You
thanked her by reading about the
burden parents become to their
children.And then, one day, she
quietly died.
.
And everything you never did came
crashing down like thunder on YOUR HEART..
& If you love
your
MOM & you
thank her
deeply, re post this bulletin
saying "read this and you will cry"
if
you don't,
then you obviously
don't care if your
mom dies...

Sayangnya...


"Menyemai cinta bersama seorang insan yang bernama Ahmad Syahrinmie Izhan ternyata indah, ada suka, ada duka, ada ketawa, ada air mata, ada gembira, ada sedih, ada marah, ada cemburu, ada sakit hati, semuanya cukup lengkap...
Dan tanpa aku sedari, itulah yang mematangkan hubungan kami...
Semoga Allah memelihara kasih-sayang antara kami sampai syurga...Insyaallah..."

Tuesday, October 28, 2008

Trip to Parlimen....




klaz kitorg ngah sibuk bgambar dalam bas
aksi sebelum bas meletop...huhuhuh...


Parlimen bersidang.....

meet again...huuhuhu...ari rabu lepas kitorang de trip ke parlimen skali ngan kelas A,B dan D (UiTM)...Best gak ah g sane,klas kitorg naik bas skali tp bas 2 dah buruk ckit,mula2 naik 2 semangat gler ah nak amik gambar la ape la tup2 mase ngah on da way,bas yg kitorg naik 2 berasap...jeng3...mula2 tu wat rilek jela mcm x de pape,tp makin lame makin kuat brasap smpai la bdk2 kat blakang 2 ckp bas meletop...ape lagi,kecoh r dalam bas 2...huhuhu...nasib baik r aku ngan shida duk depan...pak cik bas 2 plak,kitorg ckp bas mletop wat x tahu je,bleh plak tsengih2...kitorag x nak mati lg pak cik ooiii...huhuhu...nasib baik la mse 2 dah nk dekat sampai parlimen,trpaksa la kitorg naik bas blakang,x ksh la berdiri pun asalkan jgn jalan kaki...huhuhu...sampai kat parlimen 2 aku shida ngan paer jalan skali..bnyak songeh tul nk masuk kat parlimen 2,kne amik fon la ape laaa...mse kitorg masuk dalam dewan 2,hadi awang ngah brcakap,boring gak r mula2 tu...Anwar Ibrahim pun ade tp die x ckp pun ari nie,duk rilek jeeerrr...yg aku knal pun Datuk Pa, Ibrahim Ali, Khairie Jamaluddin,tp ari 2 x ramai sgt r sbb menteri kabinet de mesyuarat...pastu tgh org ngah syok dgr dirg gaduh,kne la kuar...aku paer ngan shida g solat pastu kitorg g makan kat cafe parlimen...mula2 tu ingat mkann kat cafe 2 mahal sbb taraf2 menteri je mkn kt situ,skali murah dari DC...ape lagi makan laaa,siap refill lg..alaa...x kisah la,bkn luak pun,menteri leh cover laaa...hahahaha...ptg 2 kitorg balik dalam hujan lebat,trpaksa la redah jgk...smpai kat UiTM dah kul 8 mlm...huhuhuhu...Daaaaa....

Monday, October 20, 2008

Black & White


Cehhh...future lawyer ke nie???

mudah mudahan laaaa....

lepas class CSC 134 kat dalam Lab


wahhhh...over tul si khairul tu,nak terbang balik kenanga ke????



uish...intan sorang jer yg sesat tu...well,purple for the judge..hahaha





Such a happening class we share together...


- LWA 01 I -


Lawa ke tak???

Kalau perempuan lawa pendiamLelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman...
kalau perempuan tak lawa pendiamLelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi...
kalau perempuan lawa berbuat jahatLelaki akan kata: musti ada krisis dalaman nih...
kesian kalau perempuan tak lawa berbuat jahatLelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak hoduh...
kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg diganggu Lelaki akan cakap: heroin sejati...!
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu...
kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem Lelaki akan kata: ok gak la....
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki tuh!
kalau perempuan lawa ditinggal kekasih Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasihLelaki akan kata:...patut pun kena reject...
kalau perempuan lawa penyayang binatangLelaki akan cakap: perasaannya halus...penuhkasih sayang...
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...
kalau perempuan x lawa bawa BMW Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih....kalau perempuan lawa bawa BMWLelaki akan cakap: musti anak org kaya nih.....
kalau perempuan lawa tak mau bergambar Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar...kalau perempuan tak lawa tak mau bergambarLelaki akan kata: sedar pun diri...
kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki Lelaki akan cakap: caring sungguh....kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu....
kalau perempuan lawa bersedih hati Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy forever kalau perempuan tak lawa bersedih hati Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2...
kalau perempuan lawa masak Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak tu...kalau perempuan tak lawa masak Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????
kalau perempuan lawa main2 miss call Lelaki akan kata: takpe...kalau perempuan tak lawa main2 miss callLelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke...
sibuk ni tau..kalau perempuan lawa hantar2 email Lelaki akan kata: sukenya....kalau perempuan tak lawa hantar2 email Lelaki akan cakap: balik2 email dia...boring aku...
Wallahualam.........:)